Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 93 201
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 735
Точно така. На второ класиране може да се мръдне само напред или да се остане на мястото от първото класиране. Практически, при разумно подредени желания, второто класиране не носи никакъв риск, а само шанс.

Обаче е важно да се запомни, че се отива в училището, където е прието детето на първо класиране и там се подава заявление за участие във второто. Не става автоматично.
Благодаря за отговора !
Дефакто, разбирам че, един вид 25 желание ни е резервирано до края на второто класиране. И след резултата от второ класиране, няма проблем с приема при първо класиране.

# 736
  • София
В една друга тема една майка беше писала, че не препоръчва 119-то, защото не учели, но лесно пишели шестици. Лично за мен това е ок. Rolling Eyes

Според мен учлището е на хубаво място и, понеже директорът е оправен и разбира от проекти, е с добра материална база. Имам познато дете, което го завърши миналата година и сега учи в Англия, доволна беше.

Не знам къде живеете, но ако интересът Ви е към хуманитарна паралелка, бих препоръчала и 125-то. Добра дисциплина, приемлива материална база, иновативни са паралелките с много интересни допълнителни занимания и ги гледат като писани яйца, че имат само 2 гимназиални паралелки. Хубаво училище.

Скрит текст:
Точно така. На второ класиране може да се мръдне само напред или да се остане на мястото от първото класиране. Практически, при разумно подредени желания, второто класиране не носи никакъв риск, а само шанс.

Обаче е важно да се запомни, че се отива в училището, където е прието детето на първо класиране и там се подава заявление за участие във второто. Не става автоматично.
Благодаря за отговора !
Дефакто, разбирам че, един вид 25 желание ни е резервирано до края на второто класиране. И след резултата от второ класиране, няма проблем с приема при първо класиране.

Да, резервирано е по принцип. Но ако на второ класиране отидете напред, вече няма как да се запишете на 25-тото си желание, няма да имате този избор, ще трябва да се запишете там, където ви приемат на второ. Разбира се, ако си останете и на второ класиране на 25-тото желание, ще си се запишете там. Затова е важна подредбата.

# 737
А, има ли значение кое подред е желанието ни ?
Примерно две деца с еднакъв бал кандидатстват за едно и също място. Обаче при едното дете желанието е първо, а при другото е 20то

# 738
Примерно две деца с еднакъв бал кандидатстват за едно и също място. Обаче при едното дете желанието е първо, а при другото е 20то
Има, което дете е с първо
има предимство.

# 739
Няма. Ако са с равен бал и играят за последното свободно място в паралелката, следва сравняване по други показатели.

# 740
  • София
Има, което дете е с първо
има предимство.
Не, това няма никакво значение. Нека да не заблуждаваме хората.

# 741
Няма значение мястото.
Глесат се точките от НВО, после от дипломата и т.н.
Но при равен бал желанието нищо не значи.

# 742
  • София
Да не цитирам от три страници по-назад.

Ако пред някой има 4 444 деца с по-висок бал, естествено че ще реди 170 паралелки, ако мисли да включва и училищата в топ 10.
Ако почне да реди без тях, ще нареди по-малко.

Няма как  да знаем колко деца с по-висок бал ще искат същите желания като нас и биха ни изместили. Затова се презастраховаме. Изобщо не е срамно да те приемат по 121во желание.

Моля, да не се обаждат тия с 450+, за тях е ясно колко ще редят. Обаче в темата четат и родители на деца с по 300 точки бал. Ще редят, и още как.

# 743
  • София
При бала, който има хлапето, до момента съм подредила 120 паралелки. И пак не съм сигурна,  че са достатъчно. Та, въпрос на ЖЕЛАНИЯ на детето, но вкарвам и малко реализъм.
П.П. 119 не е сред тях именно заради разбиращия директор. Лично мнение.

# 744
  • София
Не е важно колко, а кои паралелки. В момента помагам на детенце, което е с бал 304 и с конкретни желания, които не включват високобалови паралелки. Ще наредим общо 16 желания, ще влезе в някое от първите 4.

# 745
Когато моят син се готви за изпита тази година ,постоянно му повтарях да се напъне, за да има избор.Е сега има избор и изпадах в шок от това ,че не знае какво иска ! До сега искаше немски и френски , днес ме "застреля " , че щял да пише испанската преди ФЕГ , че била с по-висок бал (сигурно ще реди желания според това какви са желанията на неговите приятели ). Като гледам вашите деца колко конкретни желания имат.... До 5.07 кой знае още какво ще измисли. Не знам как да процедирам, признавам си.

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 17:56 от red_violet

# 746
Само онлайн ли може да се подаде заявление за участие в класиране? Специално за Варна, нямаше ли и определени училища, където може да се подадат документи на хартиен носител?

# 747

Благодаря ви много за отговора !
Няма значение мястото.
Глесат се точките от НВО, после от дипломата и т.н.
Но при равен бал желанието нищо не значи.

# 748
Забелязвам, че традиционно балът за прием в 1 АЕГ е малко по-висок от този на 2 АЕГ, а чувам от няколко места, че 2 АЕГ май вече е по-добра. Еднакво са ми далече, та се чудя, единствено местоположението ли е причина за тези, които предпочитат 1 АЕГ?
При нас не е местоположението причината. Какви са предимствата на втора, освен новата сграда?

# 749
Само онлайн ли може да се подаде заявление за участие в класиране? Специално за Варна, нямаше ли и определени училища, където може да се подадат документи на хартиен носител?
http://ruo-varna.bg/images/files/2021/RUO_081.pdf
Страница четвърта от средата нататък.

Общи условия

Активация на акаунт