Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 93 299
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 855
  • София
Здравейте! За статистиката- момиче бал 408,5. Имаме ли шанс за 18СУ с Японски език? Благодаря!

Имате, макар и на ръба. В 18-то миналата година нямаше квоти. Сега пак ли е така? Защото това оказва влияние при прогнозирането на балове.

# 856
  • Някъде на край света
Dive, на мен явно пък алкохола ми е малко. Simple Smile

При нас детето е с приличен бал, който съм на една крачка да опропастя с 32-ро.
Шансове има за много от училищата на елита (включително Първа АЕ и втора немска), но заради пътуване час и половина до и от училище ми е немислимо.
Има желание за НПМГ математика, където пак ще има шанс при добро стечение на обстоятелствата може би, но ме е страх от програмирането и от видимо езиковата насоченост досега на детето.

Явно ще трябва да поливам, докато не го измисля.... Simple Smile

# 857
  • София
Здравейте на всички. Поздравления на децата положили толкова труд и усилия в тази особена година. Сигурна съм, че всяко дете ще го приемат на най-доброто за него място.
Dive при мен също едната близначка миналата година имаше бал за навсякъде, но избра РИЧЕ с английски. Не съм се месила в избора и , след първите месеци за кратко съжаляваше, че не е писала ИИЧЕ, но бързо и мина. Сега признавам си, че не е учила особено много тази година, а децата в други паралелки постигнаха едно много добро ниво по нов език, но тя винаги  е била сигурна и доволна в избора си.
Макар да е рано за трето класиране искам да споделя какво се случи при нас миналата година  с другата близначка. Първо, макар да изчислявах и коригирах баловете спрямо предходната година и съответно подредих училища за които най-вероятно няма да и стигне бала, като  накрая сложих и по-нискобалови училища, на първо класиране я приеха едва по последно желание. На второ класиране я приеха по предпоследно желание, където я и записах. Обявиха местата за трето класиране и имаше 3 места на по-предно за нея желание, където половин точка не и беше стигнала на второ класиране. По нейно жаление и наша преценка решихме да рискуваме с трето класиране, тъй като имахме вариант да я запишем при сестра. Рискувахме и се оказа, че голяма част от децата с висок бал, не са сметнали правилно точките и не са писали и по-нискобалови паралелки и съответно не са приети никъде и на първо и на второ класиране. По този начин се появиха едни доста високи балове на трето класиране и въпросната близначка не влезе нито на мястото за което се бореше, нито успя да се прекласира на предишното прието място. Имаше паралелки от второ класиране в които влизаше с 11 т по-нисък бал, но на трето дори и там не и стигаше бала вече. Редихме места и за четвърто, можеше със сигурност да посочим места, където да бъде приета, но отново посочихме подобни на наредените в началото и след като и там не влезе я записахме при сестра и. Ако нямаше сестра близначка, най-верояно нямаше да я отписваме след записването на второ класиране и да рискуваме на трето, но и наистина не очаквах чак толкова да скочат баловете.
Сега се подготвям за купона с малката след две години, но вече поне имам опит Simple Smile

# 858
...
Кати, между АК и НЕГ се чудим вече. Морално ли е да подбутнеш детето в желаната от теб посока според вас?
Много е морално даже. Wink
Към СМГ с немски бутай. Smiley
Ние пък се двоумим НЕГ или СМГ с немски🤨

# 859
  • София
При нас случая е следния: математика й се отдава много повече от езиците, но за СМГ вероятно няма да й стигне бала. И сега проблема е, че ако не стане в СМГ, на второ място ще пише 91 - во и чак на трето ще е НПМГ. Немски не й се учи много, предпочита математика, но ще е бъде яд, ако на второ място пише НПМГ и я приемат на първо класиране (за там бала ще й е достатъчен) и заради пустото его, подредбата ще е в този вид и ще участва и на второ класиране за да е сигурна, че ще я приемат там за където й стига бала. Аз по никакъв начин не съм й влияла на решението, нека тя сама да си реши, въпреки че и аз така бих постъпила.

# 860
Момичета, моля да ме извините, но ще задам един тъп въпрос, че съвсем съм изкукуригала тези дни..

Може ли дете, което има БАЛ 470 и първо желание да кажем АЕГ, да бъде изместено от дете с бал 471 и второ желание АЕГ?

Пита ме една приятелка и аз и казах, че не знам.

# 861
  • София
Да, първо ще приемат детето с по-високия бал. Поредността на желанията няма значение.

# 862
Да, първо ще приемат детето с по-високия бал. Поредността на желанията няма значение.
Благодаря!

# 863
  • София
Може. Класирането все пак е по бал, не по поредност на желанията.

# 864
  • София-Младост
Ох, хич не ми изнася тази прогнозна таблица, рязко му намаляха шансовете за АЕГ на моя син. Въпреки , че тази година ще има и още една паралелка...не знам, нещо взе да се спичам в мисли, а не трябва.

# 865
  • София
Момичета, моля помагайте! Девойката има едно единствено желание - 2АЕГ, но за там едва ли ще й стигне бала. И сега не знам другите училища с АЕ как да ги подредим, като водещото е средата и преподаването. Как бихте подредили 22, 31, 32, 33 (гледам паралелки АЕ с НЕ и АЕ с ИЕ)? Пропускам ли някое училище? Всички тези училища са СУ (от 1 до 12 клас) ли? Благодарна съм на всякакви мнения Simple Smile

# 866
  • София-Младост
Аз бих ги подредила 31, 32, 22, 33-то уви не ми епознато много. То не беше ли в Люлин едно време, сега го дават някъде в Илинден.

# 867
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Бастилията не е това, което беше.
подсказаха ми, че в едната от двете испански са уволнени всички учители по специални предмети на испански, нещо свързано с наемането на пенсионери. Sad

# 868
Дали не става дума за 133. 33 не бих го включила.

# 869
Момичета, моля помагайте! Девойката има едно единствено желание - 2АЕГ, но за там едва ли ще й стигне бала. И сега не знам другите училища с АЕ как да ги подредим, като водещото е средата и преподаването. Как бихте подредили 22, 31, 32, 33 (гледам паралелки АЕ с НЕ и АЕ с ИЕ)? Пропускам ли някое училище? Всички тези училища са СУ (от 1 до 12 клас) ли? Благодарна съм на всякакви мнения Simple Smile
Определено 22 или 32 на първо място, след това 31(макар, че точно вчера не чух хубави отзиви за него), а 33 дори незнам къде се намира.
А ако сте имали предвид 133, то тогава 31 със сигурност отива на последно място.

Общи условия

Активация на акаунт