Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 93 245
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 870
  • Варна
Айла, много ти благодаря, че се включи! Опитът ви е безценен! Една от причините да застана зад желанието на дъщеря ми е, че в СМГ и НПМГ математическата паралелка с АЕ е винаги с РИЧЕ. Щом там е така, вероятно има добра причина за това Wink Нея най-много я влече това, че няма да се налага предметите да се учат накуп в една година с материал за две. Не виждам бонус от ИИЧЕ по АЕ за дете, което вече е учило езика и със сигурност покрива минимум А2 (което е според изискванията на МОН в края на 7клас). За немски не иска да чува. Тя самата е решила, че не е добра в ученето на чужди езици, макар аз да съм на друго мнение - има добра памет, може да спелува дума без да е нужно да я пише по сто пъти, чете и слуша с разбиране, но просто не иска да се опита дори да произнася като нейтив. Мъка ми е да я слушам как чете. Насила език не се учи и щом е решила, че не е "нейното", предполагам, че тя знае по-добре от мен...

# 871
  • София
33-то е много зле. 133-то вижте.

# 872
Dive, в подкрепа на горните думи, само искам да споделя, че в 9 клас е някакъв ужас да се учат предметите наведнъж за 2 години, в 10 клас ще е същото положение. Плюсът на МГ е, че поне не се учат на съответния чужд език. Така че, детето ви може би интуитивно ги усеща нещата Simple Smile.

# 873
  • София
Ох, хич не ми изнася тази прогнозна таблица, рязко му намаляха шансовете за АЕГ на моя син. Въпреки , че тази година ще има и още една паралелка...не знам, нещо взе да се спичам в мисли, а не трябва.

Баловете са наистина прогнозни и са смятани на база 100т от дипломата, което за тази година изобщо не е стандарт. Много от децата свикнаха с ДО и точно за завършване ги привикаха присъствено, а не всички се справиха с контролни, класни и прочие. Има допълнителна паралелка и в Испанската. Много зависи накъде се насочат децата, има и много нови математически паралелки. Примерно, балът за Испанската за 2019г е по-висок от балът за 2020г (момчета), докато Френската е обратното - по-нисък 2019, а по висок 2020г. Наредете си желанията както искате, до края на класиранията нищо не се знае.

Използам да пожелая успех на всички!

# 874
  • София
По отношение на езика не знам колко децата разбират могат или не могат да учат езици. Дъщеря ми не е ходила на курс за език никога. Имаше госпожа която помагаше от време на време по скайп. Години ми обяснява, че тя английски не знае. А аз пък мисля, че знае съдейки по това, че като ходим на почивки спори с мен какво са ми казали, гледа филми на английски и вчера каза, ама то за език са нужни няколко години да учиш думички докато се усетиш, че всъщност вече разбираш. Имам чувство, че както за всичко друго има високо изискване и за езика към себе си и си мисли, че не знае. Може ли дете което изкарва 100 точки на матурата по математика да говори предните дни, че няма да докара бала до 450? А аз знаех, че може. Не винаги им е вярна преценката. Някой се надценяват, други подценяват ...

# 875
  • София-Младост

feel_the_rush
Коя е тази допълнителна параллека, виждам стандартните 1 с АЕ, 2 с ИтЕ, 2 с ФЕ и една с порт. език.

ПП В Испанската, всички предмети ли се учат на испански от 9 клас?

# 876
  • София
Айла, много ти благодаря, че се включи! Опитът ви е безценен! Една от причините да застана зад желанието на дъщеря ми е, че в СМГ и НПМГ математическата паралелка с АЕ е винаги с РИЧЕ. Щом там е така, вероятно има добра причина за това Wink Нея най-много я влече това, че няма да се налага предметите да се учат накуп в една година с материал за две. Не виждам бонус от ИИЧЕ по АЕ за дете, което вече е учило езика и със сигурност покрива минимум А2 (което е според изискванията на МОН в края на 7клас). За немски не иска да чува
Това беше една от причините Николета да избере СМГ с АЕ и да го пише на първо място. Не желаеше да учи разказвателни на куп в девети клас, макар че началото на осми след като разбра, че няма да са на чужд език малко се ядоса, че не е писала немски, но бързо и мина. При нея другата причина е че тя има В1 и по немски от края на шести клас. Сега признавам, че английски поне нейният клас почти не учи цяла година и тя се налага да ходи и на курсове по английски извън училище. Класът на другата близначка са с друга учителка по английски, където до последно си учеха, макар че не им допада особено учителката. Макар Ники да е доволна от СМГ и изборът си, винаги и единствено е искала само СМГ, не е научила нещо особено за цялата учебна година, на фона на скока на съучениците си, които избраха немски примерно или пък друга езикова гимназия. Но изборът и решенията са нейни. Продължава с езиците да се занимава извън училище.

# 877
hana1, най-малкото е незаконно. Няма ли обявено място, то няма такова нещо като местене, защото е бил приет на първо класиране. Я представи си как всички от провинцията с високи балове цъкнат смг и друго училище в техния град. И ги приемат и в смг, и в техния град, където се записват. И след година още 30 деца решават да дойдат в смг, защото балът им е стигнал. Откажеш ли се от място-губиш го, то не се пази 5 години.

И аз това щях да попитам ... как е възможно това ?!
Нали паралелките вече са попълнени с първо-второ-трето класиране.
Сиреч класирането е приключено и мандалото хлопва !

Как така след 4 месеца решаваш, че това не е твоето и се местиш просто така.

# 878
  • София

feel_the_rush
Коя е тази допълнителна параллека, виждам стандартните 1 с АЕ, 2 с ИтЕ, 2 с ФЕ и една с порт. език.

1 с АЕ, 1 с Порт, 2 с Итал и 2 с Френ. Миналата година е имало само 1 с Итал, а тази са 2.

# 879
  • София
Ала- Бала, миналата година нямаше втора с италиански. Беше само една. Сега пак са я върнали. Това се има предвид под допълнителна паралелка в Испанската.

# 880
  • София

ПП В Испанската, всички предмети ли се учат на испански от 9 клас?

Биология, химия, история и география.

# 881
  • София
33 СУ е в Люлин и е съвсем обикновено квартално училище, може би става въпрос за 133 СУ.

# 882
  • София
33 СУ е в Люлин и е съвсем обикновено квартално училище, може би става въпрос за 133 СУ.
Не е в Люлин. 33-та езикова гимназия се води и е близо до моста на Захарна фабрика.

# 883
  • София
Това с ученето на биология, химия и тем подобни на чужд език никак не ми харесва. Просто не знам, дали е най-доброто за моето дете. Това от една страна. От друга, езиковите гимназии осигуряват избор на профилирани предмети след 10-ти клас, което ми е важно, тъй като няма как да знам какво ще иска да учи и работи след време. Не е за СМГ - справя се с математиката, но не я обича до там, че да й е основен предмет.

Чудя се, дали в 133-то учат разказвателните на руски?

# 884
  • София
Не е в Люлин. 33-та езикова гимназия се води и е близо до моста на Захарна фабрика.
Само ако много не ви интересува къде ще учи детето ви, пишете 33 ЕГ. Обикновено училище с бомбастични претенции за "езикова гимназия". Лично мнение.

Общи условия

Активация на акаунт