Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 93 234
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 960
  • София-Младост
Имам познати две деца в 31 АЕ+математика...и двете са доволни. На едното майката е много доволна, с другата говорих днес...тя нее особено, но всичко се върти около дистанционното. Там да успеят да мотивират детето да учи през монитора...малко учители го могат.
Нали знаете, че и тук мненията са субективни. Това което харесва на един, може да не харесва на друг.
Навремето се чудех защо в класа на дъщеря ми има няколко момчета, на които не им се учи, не им е интересно...пък завършиха и станаха човеци и си учат и така.

# 961
  • София
Моят съвет също е да се пишат максимално много желания, независимо, че някои изглеждат недостижими на пръв поглед. Никога не се знае точно тази година къде ще кандидатстват децата с най-високите оценки. Те не пречат желанията напред Simple Smile
За протокола - преди 5 години с големия действително писахме само СМГ и НПМГ, но първо балът му беше достатъчен и на пръв поглед за СМГ (евентуално щеше да е с АЕ,  не с НЕ), второ - имаше максимални оценки за НПМГ от националните кръгове по физика и химия + беше на първо място на тяхното състезание по физика и на трето на това по химия, та там беше 100%. Той освен МГ друго не искаше, но ако балът беше по-нисък и особено ако не беше 100% приемът в НПМГ, щяхме да изредим много училища - то така или иначе други МГ в София няма, щеше да е в друга гимназия, евентуално с разширено изучаване на математиката или физика.

# 962
Привет на всички и поздравлния за чудесните деца!

Обръщам се и аз към вас с молба за съвет и още едно мнение относно подредбата. Става дума за момче в София с резултати МАТ-94 и БЕЛ-71,5. Аз съм безкрайно доволна и благодарна за резулатат му, защото в началото на учебната година бях диагностицирана с рак на гърдата и милият премина през всичко заедно с мен.Държа се мъжки и не показа ни най-малко колебание в подготовкта. Види се обаче, натрупаното напрежение си е оказало възействието. Резултатът е такъв какъвто е.
Много се страхувам за него да не се срине съвсем психически. На всички пробни изпити точките и по двата предмета не са били под 90 за БЕЛ, 98 за МАТ.Неговото най-голямо желание е да изучава математика по- задълбочено и по тази причина ще се явява на изпит и в ПЧМГ .
Благодаря от сърце!

според мен с този резултат си пишете първо смг и нпмг, защото там за бала, ако не бъркам, се утроява мат и само веднъж се взима бел. както явно и пчмг си искайте. после имаше мат паралелка в 125то и 31во, като 31во по резултати е по-добре, но пък не се чуват много добри мнения. незнам имаше ли друга мат паралелка, вероятно да - в първия пост на темата има един справочник образователен с паралелките в сф, класифицирани по тема.

и аз се интересувам от тази паралелка с предприемачество да я видя много ли икономическа ще излезе. ще видя по тел. в 11 и 12 клас май профилът за другите са двата езика, а за тази са предприемачество и ИТ.

# 963
  • София
В крайна сметка всеки си решава колко паралелки да пише. Във всеки случай за децата с висок бал не е необходимо да са повече от тези, които ще се изпълнят със съответния брой деца с по-голям бал според статистиката. За децата със среден бал - не виждам смисъл да се пишат стотици паралелки, вкл. БУЗЕМа. Да се подсигурят с няколко желания, които са под техния бал и от там нататък да напишат само реалистични и желани паралелки. А пък за деца с нисък бал, не виждам смисъл да се пишат най-елитните училища. Е, хайде, за късмет на първо място може да се напише някое невероятно, но много желано място, ама да се изреждат всичките, си е загуба на време.

# 964
  • Стара Загора
Тази година с тези профилирани паралелки в ГПЧЕ може  и да е по -нисък бала за тях. При нас в едното училище махат Немски с Англ. с квоти и вместо нея е Софтуерни и хардуерни с немски език без квоти . В  Максим Горки махат Англ. с руски на нейно място  има паралелка предприемачество с англ. Много ми е интересно какво ще се случи. Жалко само, че ни касае пряко.

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 15:14 от tanya_p

# 965
един въпрос общ: в общия успех (не за кандид нво, а общ за целите на свидетелство, на стипендия 8 клас и т.н.) взимат ли се оценките по ИУЧ?

# 966
  • Бургас
Здравейте!
Дъщеря ми е с бал 449.5 за паралелката, която иска на първо желание. Миналата година максималният бал за тази паралелка е бил 406. По статистика /общо БЕЛ и МАТ/има 274 деца преди нея. Става дума за Бургас. Мислим да подредим още 4 паралелки, т.е. общо  5 желания.
Бих искала да попитам дали според вас е необходимо да редим още желания. Трябва ли да се съобразим с друг фактор освен миналогодишния максимален бал и статистиката?
Благодаря предварително!

# 967
Моят съвет също е да се пишат максимално много желания, независимо, че някои изглеждат недостижими на пръв поглед. Никога не се знае точно тази година къде ще кандидатстват децата с най-високите оценки. Те не пречат желанията напред Simple Smile
Това важи за София като цяло Simple Smile Такова море от деца и училищя няма другаде...

Даже и за Пловдив повече от 20 желания са трудно изброими... Има 5 училища като цяло с по 2-3 или малко повече профили и това е.
За Враца, както беше писала една майка по-напред, какво да пише 100 желания, като то няма толкова паралелки там изобщо... Във Видин има общо 600 седмокласника, доколкото видях - това е има-няма една-две столични гимназии целия прием ...

# 968
  • София
Здравейте!
Дъщеря ми е с бал 449.5 за паралелката, която иска на първо желание. Миналата година максималният бал за тази паралелка е бил 406. По статистика /общо БЕЛ и МАТ/има 274 деца преди нея. Става дума за Бургас. Мислим да подредим още 4 паралелки, т.е. общо  5 желания.
Бих искала да попитам дали според вас е необходимо да редим още желания. Трябва ли да се съобразим с друг фактор освен миналогодишния максимален бал и статистиката?
Благодаря предварително!

Аз не бих наредила повече. През 2018 така постъпих с голямата. Бях сигурна, че ще влезе на първо желание, но се подсигурих с още 4. Като на последно място написах приемливо училище, за което балът щеше да стигне не 100, ами 150 процента.

# 969
  • Пловдив
За Пловдив 20 желания - абсурд. Има 4 елитни гимназии по 3-4 профила.
Ако трябва да редя повече, трябва да включа и кварталното училище.
Дъщеря ми е с 439,5т., а за паралелките, които иска, миналата година минималния бал е бил 400-435.

# 970
  • София-Младост
То в София може да има много училища, но аз току що си направих списък с предполагаеми желания и пак преко сили ги докарах 20.
Не виждам никакъв смисъл да напиша у-ща в Ов.Купел, Люлин, надежда, Слатина и т.н. да не изброявам.
По-добре да отиде на трето, ако не се закачи, отколкото в ОК. Нищо против квартала, но сме на другия край на Сф.

# 971
  • България, София
Пак изпуснах повече от 10 страници и се връщам да чета.
Ама днес и на път бях и не мога да съм в крак Simple Smile

Хиляди благодарности на пишещите тук от предишни набори и на Дидева разбира се.
Тя за мен е спасител още от първата ми седмокласна одисея с каката (набор 2003 г.).
Признавам си, че в други седмокласни теми не съм надничала - нито след каката, нито на миналия набор.

Имам една молба. Миналата или по - миналата седмица някой беше пуснал линк към анализ на НВО по БЕЛ.
Отворих го да чета, излезе ми работа и след това съм го затворила.
Опитах се да го потърся, не успях. Ако някой го има под ръка, може ли да го пусне? Може и на лични.
Утре с девойката ще ходим да й видим работата по БЕЛ. За щастие училището ми е на пешеходно разстояние.
Мисля, че е поорязана повече от проверяващите, но пък да съм подготвена. Съжалявам, че не прочетох анализа овреме.
По МАТ няма да успеем да видим работата, като гледам. Учителката й от уроците смята, че и там са я резнали откъм точки.

Връщам се да чета.

# 972
При 10634 места в гимназиите и над 11500 седмокласници в София може ли да се окаже, че някои деца няма да се класират в нито едно училище ?!

# 973
При 10634 места в гимназиите и над 11500 седмокласници в София може ли да се окаже, че някои деца няма да се класират в нито едно училище ?!

Към тези 11500 добавете и децата с високите балове от провинцията, които кандидатстват в елитните софийски гимназии. Миналата година имаше такива. Също имаше и доста деца от частните училища, които се бореха за местата в държавните гимназии и бяха приети.

п.п. Съжалявам, че нахлувам така, но аз съм от миналогодишните майки на седмокласници и следя трепетите и тази година.

# 974

Общи условия

Активация на акаунт