Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 93 095
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 975
  • София
Така е, в София има 440 паралелки.

И ако си с бал 350 какво правиш?
Над теб има деца за 190 паралелки(сметнах го). Айде, няма да пишеш тия от топ 10, няма да пишеш и Бузема. Ще напишеш няколко с бал от миналата година около твоя. Ами ако 1 000 деца с бал малко над твоя разсъждават така?

Пишете, колкото ви душа иска. Дали са ни електронна система, за да е по-лесно.
Подсигурете се, а да изкарате едно хубаво лято после, а да не обикаляте училищата да тъсрите места!

# 976
При 10634 места в гимназиите и над 11500 седмокласници в София може ли да се окаже, че някои деца няма да се класират в нито едно училище ?!

Към тези 11500 добавете и децата с високите балове от провинцията, които кандидатстват в елитните софийски гимназии. Миналата година имаше такива. Също имаше и доста деца от частните училища, които се бореха за местата в държавните гимназии и бяха приети.

п.п. Съжалявам, че нахлувам така, но аз съм от миналогодишните майки на седмокласници и следя трепетите и тази година.
Точно Simple Smile

# 977
  • у дома...
А ако към тази картинка добавите частните училища, тези към МК, се оказва, че не всички паралелки ще са пълни. 11063 деца са се явили на НВО.

# 978
  • София
Не откривам къде беше информацията на кои дати могат да се видят изпитните работи? Или мина вече времето за това?
Търсих и на 1ва стр, и в сайта на РУО - София..., не откривам, а помня, че за единия предмет мястото беше Джон Атанасов.

# 979
  • София
Така е, в София има 440 паралелки.
И ако си с бал 350 какво правиш?
Над теб има деца за 190 паралелки(сметнах го). Айде, няма да пишеш тия от топ 10, няма да пишеш и Бузема. Ще напишеш няколко с бал от миналата година около твоя. Ами ако 1 000 деца с бал малко над твоя разсъждават така?
Съжалявам, че не уточних, че става въпрос за София. Цитирания от мен директор е на училище, където средния бал е 300. Та затова се възмутих.

# 980
Миналата година го докарах до 4 класиране.Не е толкова страшно. Имаше бал с който със сигурност се класираше в някои училищата от 10-ката, но не и в желаните. За съжаление баловете почти не мръднаха и така и не стигна до желаните. Но поне опитахме. Между другото на първото класиране не се класира никъде, бях писала желания до там докъдето можех да приема да отиде. Но пак казвам балът беше сравнително висок и рискът беше премерен.

# 981
  • София
Не откривам къде беше информацията на кои дати могат да се видят изпитните работи? Или мина вече времето за това?
Търсих и на 1ва стр, и в сайта на РУО - София..., не откривам, а помня, че за единия предмет мястото беше Джон Атанасов.
Тук има информацията, която Ви интересува Simple Smile
http://www.danybon.com/obrazovanie/proverka-raboti-izpiti-7-10-class-2021/

# 982
Айде и аз да споделя мнения за гимназиите от съучениците на сина ми

Доволни:
2АЕГ / 1 момиче/
ФЕГ /1 момче/
73-то / 1 момче/
35-то /1 момче/
127-мо /3 момчета и 1 момиче/
7-мо /1 момче и 1 момиче/
Джон Атанасов /едно момче/
НТБГ/1 момче/

Недоволни:
22-ро /3 момичета/
32-ро /1 момиче/
ПГ по телекомуникации /1 момче/

# 983
  • София
ninon, благодаря!

Миналата година го докарах до 4 класиране.Не е толкова страшно. Имаше бал с който със сигурност се класираше в някои училищата от 10-ката, но не и в желаните. За съжаление баловете почти не мръднаха и така и не стигна до желаните. Но поне опитахме. Между другото на първото класиране не се класира никъде, бях писала желания до там докъдето можех да приема да отиде. Но пак казвам балът беше сравнително висок и рискът беше премерен.
A къде учи сега детето (кое желание)? Интересно ме, защото ние не рискувахме с големия преди 2г за 3то класиране, въпреки че имаше официално обявено свободно място в програмирането.

# 984
  • Перник
Ужасно много пишете напоследък и не успявам да ви изчета, камо ли да пиша...

Калоян завършва с пълно 6 и прилични точки от НВО - 91,5 по математика и 89,5 по български. Сметнал си е бала, стига му да остане в същото училище, но с химия и биология - математиката май му дойде в повече. Ей така, за спорта, ще пишем и СМГ например, въпреки че категорично нямаме намерение да мигрираме в София.

# 985
Айла, много ти благодаря, че се включи! Опитът ви е безценен! Една от причините да застана зад желанието на дъщеря ми е, че в СМГ и НПМГ математическата паралелка с АЕ е винаги с РИЧЕ. Щом там е така, вероятно има добра причина за това Wink Нея най-много я влече това, че няма да се налага предметите да се учат накуп в една година с материал за две. Не виждам бонус от ИИЧЕ по АЕ за дете, което вече е учило езика и със сигурност покрива минимум А2 (което е според изискванията на МОН в края на 7клас). За немски не иска да чува
Това беше една от причините Николета да избере СМГ с АЕ и да го пише на първо място. Не желаеше да учи разказвателни на куп в девети клас, макар че началото на осми след като разбра, че няма да са на чужд език малко се ядоса, че не е писала немски, но бързо и мина. При нея другата причина е че тя има В1 и по немски от края на шести клас. Сега признавам, че английски поне нейният клас почти не учи цяла година и тя се налага да ходи и на курсове по английски извън училище. Класът на другата близначка са с друга учителка по английски, където до последно си учеха, макар че не им допада особено учителката. Макар Ники да е доволна от СМГ и изборът си, винаги и единствено е искала само СМГ, не е научила нещо особено за цялата учебна година, на фона на скока на съучениците си, които избраха немски примерно или пък друга езикова гимназия. Но изборът и решенията са нейни. Продължава с езиците да се занимава извън училище.
Абсолютно съгласна.Моето лично наблюдение в СМГ е всъщност, че всички ходят на курсове по всичко , за да поддържат доброто ниво.Просто там се събират умни и амбициозни млади хора.Математиката идва в повече в 11 и 12 клас за хора, които са решили да се занимават в друга сфера- медицина например.

# 986
  • София
Здравейте, не мога да открия прогнозните балове назад в темата. Дали някой би ги споделил?
Ако е това, заповядай:
https://dideva.alle.bg/%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D1%81%D1%82%D1% … %BD%D0%B5-%D0%BD/

# 987
Щом ми мина еретичната мисъл да пишем едно желание, както и да искам да й видя работата, за да разбера кое точно от 23Б не й е харесало в доказателството Joy, значи съм ударила дъното!
[/quote
Не си сама. Сега меракландисвам девойката и баща и да ходят до Богоров в търсене на изгубената ни точица по БЕЛ.
Много харесвам логиката на твоето момиче. Даже аз лансира подобна идея за подредба на една сладурка от МГ, но детето е желязно и не ме възпре сериозно, май само кандиса да остави по- назад професионалната паралелка.

# 988
  • София
Последното мнение за СМГ ми дойде като студен душ.

Кой на какви уроци ходи? По какви предмети? За какво страшно ниво става дума?

Дъщеря ми и приятелите ѝ, които добре познавам са 10 клас в СМГ. Ходят на езици за сертификати. Ходят си на школите в СМГ, кой каквото го интересува и толкова.
Прекрасни деца в добро училище. Доволна съм. Каквото искаше дъщеря ми, получи го. По никакъв начин не се гони някакво извънземно ниво. Нормални са нещата. Качествени, но нормални. Да, математиката е много, но нали все пак е МГ. Ако за някое дете ще са тормоз 9 часа седмично,ставане редовно на дъската, някое и друго по-голямо домашно, тогава да се отказва от СМГ.

# 989
  • София
Ужасно много пишете напоследък и не успявам да ви изчета, камо ли да пиша...

Калоян завършва с пълно 6 и прилични точки от НВО - 91,5 по математика и 89,5 по български. Сметнал си е бала, стига му да остане в същото училище, но с химия и биология - математиката май му дойде в повече. Ей така, за спорта, ще пишем и СМГ например, въпреки че категорично нямаме намерение да мигрираме в София.

СветлаК, поздравления за Калоян, че се е справил добре. С толкова лесни матури няма как е да другояче.
С риск да ме баннат

ПО-ГОЛЯМА ТЪПОТИЯ НЕ МОЖА ЛИ ДА НАПИШЕШ?

Значи нямате намерение да учите в СМГ, а имате намерение да се хвалите как балът ви е стигнал до там? А междувременно едно дете, на възрастта на вашето, ще остане разочаровано. Е****  И СПОРТА!

Общи условия

Активация на акаунт