Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 93 238
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 1 080
Защо се дразните излишно, всяко дете ще влезне където му е писано.  Това, че някое няма да влезне в езикова или СМГ не означава, че ще е по зле в живота занапред от някое което е в СМГ и т.н. Повярвайте, ще има много по успешни деца от останалите училища.
Имам чуството, че повечето се борят не за обучение, а за среда. Не е тайна, че 95% от приетите в 91 НЕГ 73,  СМГ ходят на допълнителни уроци, защото само на обучението в тези гимназии не може да се разчита. 
В Испанската влизат също много деца, но знаете ли колко от тези деца продъжлават обучение с Испански или след това го ползват - под 50%. За 1 АЕГ да не говорим с тази слава не само за обучение, но и начин на поведение и живот на учениците...
През последните години всички  уж се борят за среда, но все пак не забравяйте, че тази среда може и да е подвеждаща и това ли е средата която искат??? Внимавайте какво си пожелавате...
Разбира се има и изключения в тези елитни училища, но като цяло  тези които влезнат в тях се прrгответе за допълнителни частни уроци, разбира се ако искате да продължи детето да усъвършенства език или да кандидатства в чужбина и т.н.
Единственото положително в тези училища е амбицията у някои деца и съответно родителите се стремят да осигурят възможно по добра подготовка на децата.
Няма смисъл да се вайкате и чудите какви ще са баловете. Гледайте и анализирайте фактите.
1.  Миналта година имаше много повече пълни 100 т. по математика от тази, съответно тази година в СМГ със сигурност бала се очаква да е по нисък.
2. Тази година много деца са се средоточили в диапазона 430 -450 т. Особено по квоти.
3. Тази година при момчетата ще има по голямо увеличение на бала защото като цяло са се представили по добре от миналогодишния набор - тук става въпрос в диапазона за вторият ешалон и за Езиковите. Разликата се очаква да бъде между 5 до 20 единици нагоре.
3. При момичетата също ще има увеличение, но няма да бъде толкова колкото при момчетата между 3 - 8 единици нагоре.

Всеки може да пише и да кандидатства където си иска, но разсъждавайте трезво за момичета например с бал 450 е излишно да се пише СМГ, 1 НЕГ1 73-то, Испанска и т.н.  След като последните 3 години бала е бил над 450 дори през слабата 2018 г. когато с 452 са влезнали в  1 НЕГ.  Всеки може да прави прогнози, но все пак гледайте и реалността.
Пиша това не за да ядосам и дразня някого, а просто да можете да погледнете реално на нещата. Знам, че всички са положили много усилия и децата и родителите - в някои случаи май родителите повече:),  но нека да погледнем обективно на нещата.

# 1 081
Последно миналата година децата със 100т по мат. около 350 ли са или около 150? Някъде четох, че в таблицата е сбъркано.

# 1 082
  • Anywhere
Не разбрах какво рискувам?
Детето ми е с бал 410. Ето ги баловете от предните две години за 6те специалности в ПГАСГ Пловдив. Ако не стане в никоя от тях, чакам второ. 
Valeria K. Може ли да попитам тази таблица за Пловдив от къде е? Не съм виждала такава с нанесени балове от класиранията?

# 1 083
  • Beyond the Frontiers
Защо се дразните излишно, всяко дете ще влезне където му е писано.  Това, че някое няма да влезне в езикова или СМГ не означава, че ще е по зле в живота занапред от някое което е в СМГ и т.н. Повярвайте, ще има много по успешни деца от останалите училища.
Имам чуството, че повечето се борят не за обучение, а за среда. Не е тайна, че 95% от приетите в 91 НЕГ 73,  СМГ ходят на допълнителни уроци, защото само на обучението в тези гимназии не може да се разчита.  
В Испанската влизат също много деца, но знаете ли колко от тези деца продъжлават обучение с Испански или след това го ползват - под 50%. За 1 АЕГ да не говорим с тази слава не само за обучение, но и начин на поведение и живот на учениците...
През последните години всички  уж се борят за среда, но все пак не забравяйте, че тази среда може и да е подвеждаща и това ли е средата която искат??? Внимавайте какво си пожелавате...
Разбира се има и изключения в тези елитни училища, но като цяло  тези които влезнат в тях се прrгответе за допълнителни частни уроци, разбира се ако искате да продължи детето да усъвършенства език или да кандидатства в чужбина и т.н.
Единственото положително в тези училища е амбицията у някои деца и съответно родителите се стремят да осигурят възможно по добра подготовка на децата.
Няма смисъл да се вайкате и чудите какви ще са баловете. Гледайте и анализирайте фактите.
1.  Миналта година имаше много повече пълни 100 т. по математика от тази, съответно тази година в СМГ със сигурност бала се очаква да е по нисък.
2. Тази година много деца са се средоточили в диапазона 430 -450 т. Особено по квоти.
3. Тази година при момчетата ще има по голямо увеличение на бала защото като цяло са се представили по добре от миналогодишния набор - тук става въпрос в диапазона за вторият ешалон и за Езиковите. Разликата се очаква да бъде между 5 до 20 единици нагоре.
3. При момичетата също ще има увеличение, но няма да бъде толкова колкото при момчетата между 3 - 8 единици нагоре.

Всеки може да пише и да кандидатства където си иска, но разсъждавайте трезво за момичета например с бал 450 е излишно да се пише СМГ, 1 НЕГ1 73-то, Испанска и т.н.  След като последните 3 години бала е бил над 450 дори през слабата 2018 г. когато с 452 са влезнали в  1 НЕГ.  Всеки може да прави прогнози, но все пак гледайте и реалността.
Пиша това не за да ядосам и дразня някого, а просто да можете да погледнете реално на нещата. Знам, че всички са положили много усилия и децата и родителите - в някои случаи май родителите повече:),  но нека да погледнем обективно на нещата.

Права сте. Но пък като родителите имаме желанието и стремежа да осигурим възможно най-доброто, като старт, като знания, като основа. И образованието е много, много важна част.
В момента подсигуряването зависи от добро премисленото подреждане на желанията. Демек някакви технически хватки...Нормално е да се притесняват всички. И да се дразнят на изказвания от типа: няма да запишем, ама за спорта ще кандидатстваме...Ами сбъркана работа. При родителя. Иначе браво, браво на детето.

# 1 084
Последно миналата година децата със 100т по мат. около 350 ли са или около 150? Някъде четох, че в таблицата е сбъркано.

За София тази година по Мат 175 общо деца, а миналата около 235 общо  със пълни 100 т

# 1 085
  • София
Smile
Studio X, развесели ме, честно. Вервай си, не пречиш.

# 1 086
Струва ми се, че не сте много наясно. Ако ви приемат на първо класиране в резервното училище, може да участвате за второ класиране. Нищо не ви се губи. Ако не ви стигне балът за желаното училище, нали за това имате резервно
Не съм наясно, да. Ще се уча в движение. За следващия седмокласник ще ми е по- лесно 😀
Разсъждавам така: имаме желание 1 (което искаме), желание 2 и желание 3 (резервното).  Ако за желание 1 имаме примерно 300 точки, за желание 2 100, а за желание 3 400, то автоматично го приемат в желание 3. Защото има най- много точки там. През това време се пълни паралелката от желание 1 като да речем най- ниският бал стига  200. Но той не е класиран там, защото системата вече го е разпределила за желание 3.
Това ми е притеснението.

# 1 087
  • Варна
Струва ми се, че не сте много наясно. Ако ви приемат на първо класиране в резервното училище, може да участвате за второ класиране. Нищо не ви се губи. Ако не ви стигне балът за желаното училище, нали за това имате резервно
Не съм наясно, да. Ще се уча в движение. За следващия седмокласник ще ми е по- лесно 😀
Разсъждавам така: имаме желание 1 (което искаме), желание 2 и желание 3 (резервното).  Ако за желание 1 имаме примерно 300 точки, за желание 2 100, а за желание 3 400, то автоматично го приемат в желание 3. Защото има най- много точки там. През това време се пълни паралелката от желание 1 като да речем най- ниският бал стига  200. Но той не е класиран там, защото системата вече го е разпределила за желание 3.
Това ми е притеснението.
Няма как да е класиран на по-долно желание с по-нисък бал. Ако бала му стига за второ и трето желание, ще го приемат по второ желание.

# 1 088
  • София
Системата разпределя като започва винаги от 1. Ако ви стига бал за първо желание, приемат ви там. Ако не, проверява се второто желание. Ако ви стигне, класирате се по второто си желание.
Всяко следващо  класиране е по същия алгоритъм. Желанията затова са желания, защото се стреми да се удовлетвори най-желаното, а не най-високо баловото.

# 1 089
  • София
А?! Къде ми изчезна поста, в който отговарях на "обективния" поглед на Студио Х? И защо?! Flushed

Да повторя пак, че не разбрах какъв е "обективният" поглед. Че средата в топ училищата е лоша и не е за пожелаване? Че "95%" от децата в тях ходят на допълнителни уроци? Защото това не са обективни наблюдения, а ... как да ги нарека... Небивалици.

# 1 090
  • В офиса
Studio X е близначка на djasminn. И двете със страхотно обективен поглед.

# 1 091
Ама разбира се, че търся среда. Струва ми се най-нормалното нещо. Защото как да учи вече се е научил.

# 1 092

За София тази година по Мат 175 общо деца, а миналата около 235 общо  със пълни 100 т
Тази таблица тогава за къде се отнася и защо има други цифри и за тази, и за миналата година?

# 1 093
  • Варна
Скрит текст:

Тази таблица тогава за къде се отнася и защо има други цифри и за тази, и за миналата година?

Може би е за страната, не за София.

П.П. Не няма как, бройката е по-малка.

# 1 094
  • София
По повод “правата”, много се чудя, дали младежа да не го пробвам “за спорта” във всички МГ- та и високобалови паралелки по села и паланки… Щот има БАЛ Simple Smile и си ги е изкарал… Ако пък и повече хора “за спорта” решат да си упражнят правата, едни други сън няма да ги лови доста време…

ПпМного харесвам максимата, че моята свобода свършва, там където започва нечия друга

Общи условия

Активация на акаунт