Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 93 071
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 1 305
  • София-Младост
Не са въведени, ще ги въведат...спокойно. Simple Smile

# 1 306
  • София
Аз станах като рекламен агент на 125-то, но там в хуманитарната паралелка се занимават с медии. Имам познато дете, което сега е в 11 клас, и от него знам, че снимат някакви неща, поддържат фейсбук страница и имат радио, което реално си работи и рубриките се водят от деца. Но основно се набляга на БЕЛ и история в паралелката, а другите занимания са част от някакъв предмет, наречен ККК (комуникации, култура и не знам още какво).

# 1 307
Здравейте,
Следя с интерес темата, изключително полезни мнения и ценна информация получих тук, за което благодаря на всички, които я споделят Blush

В ФБ има една група "Варненски училища и гимназии" мисля че се казва. Там много се върти този въпрос след излизане на резултатите от нво, има и много мнения на родители.
Точно с тази тема и още няколко мнения дойде и объркването ни Simple Smile Първият и избор до скоро беше 5-та ЕГ, но след няколко доста настойчеви призива от родители, учители, за 1 ЕГ, дойде и колебанието в нея.
Още един въпрос, някой има ли предства дали от тази година ще има квоти- момичета, момчета в ЕГ, получих несигурна информация и ми се иска да я проверя. В коя наредба трябва да търся или пък, ако някой може да потвърди/ отхвърли, ще съм благодарна.

# 1 308
  • Пловдив
И при нас не са въведени все още оценките от свидетелството. Днес им ги раздават, предполагам скоро ще ги качат.

# 1 309
  • София
Преди няколко страници имаше въпрос, който не получи отговор, затова и аз да попитам.
Все още при нас не са въведени в профила на децата оценките от свидетелствата. Има ли и други такива, доколкото знам крайният срок е днес?
Не ги мислете свидетелствата. Могат да ги качат и след като подадете заявлението с желанията. Във всеки случай, ще са налични в системата преди класирането. Преди време повечето майки бяхме истерясали с една синХОРнизация и липса на оценките от свидетелствата. Накрая всичко беше точно.

# 1 310
  • у дома...
Здравейте,
Следя с интерес темата, изключително полезни мнения и ценна информация получих тук, за което благодаря на всички, които я споделят Blush

В ФБ има една група "Варненски училища и гимназии" мисля че се казва. Там много се върти този въпрос след излизане на резултатите от нво, има и много мнения на родители.
Точно с тази тема и още няколко мнения дойде и объркването ни Simple Smile Първият и избор до скоро беше 5-та ЕГ, но след няколко доста настойчеви призива от родители, учители, за 1 ЕГ, дойде и колебанието в нея.
Още един въпрос, някой има ли предства дали от тази година ще има квоти- момичета, момчета в ЕГ, получих несигурна информация и ми се иска да я проверя. В коя наредба трябва да търся или пък, ако някой може да потвърди/ отхвърли, ще съм благодарна.
Вижте в одобрения ДПП за областа ви.

# 1 311
Здравейте,

Може ли линк към тази група или как точно се изписва не мога да я намеря

# 1 312
Днес е крайният срок за издаване на свидетелството за завършено основно образование, а не за въвеждане на оценките в системата.
През предходни години в нея се появяваше следното съобщение: Оценките от свидетелството се прехвърлят при подаване на заявление или на по-късен етап, при синхронизация. Това не изключва възможността да се появят и по-рано.

# 1 313
  • Пловдив
А самото класиране само в сайта на МОН ли се вижда? Или изкарват някакви списъци в училищата?
Досега как е било с излизането на резултатите - на последния обявен ден или преди това?

# 1 314
  • София-Младост
В 81 Су имат профил "Спортна журналистика", но какво е нивото не мога да коментирам.

# 1 315
  • София
ДПП - държавен план-прием. Там е посочено дали има или няма квоти.

# 1 316
Здравейте,

Може ли линк към тази група или как точно се изписва не мога да я намеря
https://www.facebook.com/groups/562530824718258
Гимназии и училища Варна

# 1 317
  • Стара Загора
Списъци в училищата също разлепяха преди 3 години. Предполагам и сега, не са с имена , а с номерата от служебните бележки

# 1 318
  • Перник
Поради повечето деца и по-високоя среден бал тази година има вероятност и да не се класираме за 73-то в София.
Гледам от дни професионалните паралелки и не намирам нищо свързано с медии и журналистика - влечението на дъщеря ми. Попадали ли сте на подобна паралелка?

Преди 2-3 години, когато наборът искаше да става актьор и режисьор ми попадна това http://lomonosov-bg.com/%d0%ba%d0%b8%d0%bd%d0%be%d1%82%d0%b5%d1% … 0%b5%d0%bc%d0%b8/
Кинотехниката има толкова общо с режисурата, актьорството и журналистиката, колкото медицинската техника с медицината. Joy

Това намерих като най-близко. А колко общо има и какво в действителност правят е съвсем друга тема Simple Smile

# 1 319
Здравейте да попитам, за записване пише ,че трябва служена бележка с резултатите от матурите.На нас не ни дадоха такава само свидетелството, но на свидетелството отзад  има точките от НВО.Трябва ли да искам допълнително бележка?

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 10:43 от feri 4

Общи условия

Активация на акаунт