Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 93 088
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 1 470
Иначе много се забавлявах, като седна да пише + и  -  на гимназиите. Първият критерий беше - "има готини хора", съответно "няма". Вторият - в колко часа започва първа смяна. Третият - дали са само първа - тва е готино, или има и втора - това не. Четвърто - местоположение и колко се върви от спирката. И после ме пита - какво да пиша още за плюс. И аз: "Ми, не че е важно, ама, например, сериозната подготовка през тия 5 години?". За МГ - там какъв минус да пиша. Аз , кратко и с усмивка  - "гърч 4 години" - на мен не ми се ще МГ, не съм го казвала пред нея. То за там и е много голям кантар, даже по-скоро няма да и стигне бала, та съм спокойна. Та така, сега си гледа табличката с + и - ..... Simple Smile  Това, което й казах твърдо е - "Това са много важни години за теб - трябва преди всичко да се чувстваш добре. Да, подготовката за после е важна, но това ще са ти и най- забавните години!". Толкова от мен. Побутвам, но само с горните реплики.
P.S.:  На първите желания сменя паралелки от НЕГ с такива от МГ. Твърди, че немският не й харесва, като звучене. Но, пък, НЕГ е с най-висок рейтинг, оправдано и от резултатите от ДЗИ, в големия ни областен град, та затова. Опитвам се да й подскажа, че вторият език е богатство - дали Фре, дали Ие, Ите... Пък как искам да научи руски....Английският не ни е на дневен ред - нашата АЕГ, от една от най-добрите в страната по времето, когато аз я завърших, сега тотал щета. А тя от години чете книги само на английски и гледа само непреведени сериали и филми по Нетфликс. И то си е самоука- никога не ходила на курс, или уроци по АЕ.
Стана много дълго, исках да споделя моя подход и моите разсъждения. Децата ни вече са големи и освен, че имат право, им се налага да вземат решение. Simple Smile

Последна редакция: сб, 03 юли 2021, 12:15 от Гретел

# 1 471
Здравейте момичета,
Имам нужда от Вашата помощ за момичето на близки приятели.
Балът е 409, София.
Моля, ако можете да помогнете със съвет, за кои училища би стигнал?
Благодаря предварително и хубав ден!

А какви интереси има детето?

За сега няма определени такива Sad

# 1 472
Здравейте момичета,
Балът е 409, София.

НТБГ
НФСГ
ФЕГ
СГСАГ
35-то
31-во
133-то
127-мо
7-мо
32-ро
18-то
51-во

Всичките тези гимназии са с много добра репутация. Обаче всяко една от тях предлага различни профили и е много важно детето да каже какво точно иска, за да не попадне накрая там, за където му е стигнал бала, но няма никакво желание да учи. Нека родителите, заедно с детето да уточнят какво точно иска да учи, след това да проучат училищата и чак тогава да видят как да ги редят. Има достатъчно време
Успех!

# 1 473
Здравейте момичета,
Балът е 409, София.

НТБГ
НФСГ
ФЕГ
СГСАГ
35-то
31-во
133-то
127-мо
7-мо
32-ро
18-то
51-во

Всичките тези гимназии са с много добра репутация. Обаче всяко една от тях предлага различни профили и е много важно детето да каже какво точно иска, за да не попадне накрая там, за където му е стигнал бала, но няма никакво желание да учи. Нека родителите, заедно с детето да уточнят какво точно иска да учи, след това да проучат училищата и чак тогава да видят как да ги редят. Има достатъчно време
Успех!

Сърдечно благодаря!

# 1 474
  • София
За ФЕГ и 35-то няма да стане. За другите не съм смятала, но вероятно и 133-то ще отпадне.

# 1 475
За ФЕГ и 35-то няма да стане. За другите не съм смятала, но вероятно и 133-то ще отпадне.

То и без това трите училища са коренно различни, като обучение, така че при всички положения две ще отпаднат. Евентуално ФЕГ и 133 да се застъпят на ниво ФЕ.

п.п. Прегледах набързо минималния бал от миналата година, затова ги написах - просто набързо.

п.п. ramonna - дай им да погледнат тази тема - има много полезни мнения в нея /извинявам се, че за пореден път се пуска линк с темата тук, но си си забранила ЛС/

https://www.bg-mamma.com/?topic=1237628.msg43094528#msg43094528

# 1 476

То и без това трите училища са коренно различни, като обучение, така че при всички положения две ще отпаднат. Евентуално ФЕГ и 133 да се застъпят на ниво ФЕ.

п.п. Прегледах набързо минималния бал от миналата година, затова ги написах - просто набързо.

п.п. ramonna - дай им да погледнат тази тема - има много полезни мнения в нея /извинявам се, че за пореден път се пуска линк с темата тук, но си си забранила ЛС/

https://www.bg-mamma.com/?topic=1237628.msg43094528#msg43094528

Много ти благодаря!
П.П. Отблокирах си съобщенията Simple Smile

# 1 477
  • София
Може ли да ми пуснете сайт, в който отново да си сверя кодовете, за София питам. Пълен шок съм, много към ужасена да не сбъркам нещо или да те объркам паралелките. И незнам защо ни карат да прикачаме медицинско към профилирана паралелка, мислех че е само за професионална, но го имам и това. Сега ще го сканирам само.

# 1 478
Само за професионалните се изисква медицинско.
Виж да не си избрала някоя професионална в бързината.

# 1 479
  • София

Мислех, че медицинско трябва само в професионална... и само при записване...
А и нали се отваря на 5-и за редене на желания? Откъде се разбира, че трябва да се прикача медицинско в момента?..

# 1 480
  • София
Така ни информира нашия класен - прикачате! Паралелката е музика и е профилирана.  Когато се отвори заветната графа желания, какво пиша :кода, а на отделен ред ли ще трябва да е и код за паралелка

# 1 481
Ако паралелката изисква медицинско, системата ще изведе съобщение за това. Няма страшно, дори да не го прикачиш, ако детето е прието в професионална паралелка, достатъчно е да го носите при записването.
Разгледай информационния файл от системата. Може да въведеш код на паралелката, може и да си избираш от менюто. Можеш да разместваш с помощта на стрелките. Във файла има снимки, ще добиеш някаква представа.

# 1 482
Само за професионалните се изисква медицинско.
Виж да не си избрала някоя професионална в бързината.

Знаете ли къде се прикача бележката от проверка на способностите за паралелка с такъв изпит и въобще това необходимо ли е като точките ги има в системата ?

# 1 483
  • София
Не, не се прикача.

# 1 484

Мислех, че медицинско трябва само в професионална... и само при записване...
А и нали се отваря на 5-и за редене на желания? Откъде се разбира, че трябва да се прикача медицинско в момента?..

Не е задължително да се качва, но трябва да се представи при записването. Пише го в правилата, в раздел "помощ"

Общи условия

Активация на акаунт