Любители на Котки - Тема 161

• 29 222
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
Ооо,ще сложа и аз мъничко водичка в един леген.Най-много да пие обаче...
От серията на чешмата не се плаши,играе си,но когато е слаба.
Франки оздравя ли?
Не знам оздравяло ли е защото пак има секрет от окото, понякога и сополи. Продължавам Бисептола, колко поглъща, колко изплюва... не е ясно, но казаха минимум 20 дена. Нещо няма много апетит. Трябва да стоя до него и да го галя за да яде. И нещо взе да предпочита гранулите. Което е удобство ако го оставям сам, но не ми се ще да го храня само с тях. Искам да приема естествена храна.

# 586
Снощи като си лягахме, беше добре. Тази сутрин отварям вратата и какво да видя... Огромна буца от едната страна на гърлото му!

Веднага на вет! Що гной изтече, що ревове и мъки. Ветката се мъчи да го изстиска, да го чисти... Тройни депо боцове и ако до събота не е спаднало, ще трябва да се повтори процедурата с изтискването... Sad
Абцес от драскотина каза ветката.

# 587
  • Бургас
Милото котенце!
Дано да се оправи от антибиотика и вет да го е изчистила добре...
Кой знае сега как е уплашен,милият!
Не е зъб?Те страдат ли от кариеси и пулпити?

# 588
Не е зъб. Прегледа го и вътре в устата. Драскотината е повърхностна, но се е затворила раната и е забрало и отекло. Първо си помислих, че е алергича реакция на ужилване от пчела или осил и за това по спешност излетяхме, ако трябва да му се бие урбазон. Обаче, още като го видя от далече ветката каза "оле, какъв абцес!" После като го продупчи, наистина тече страшно нещо. Понеже не можа да го изстиска до край, се наложи със скалпел да го резне, за да изтече всичко...
Не е уплашен, успокои се веднага след като приключи "изтрезанието" (изтискването). Той е много добър котарак, много гальовен и много обича хора. Просто самата процедура ни "извади душата". Ако аз имам такова нещо, едва ли ще издържа без упойка да ми го стискат... Той се държа геройски и трима човека трябваше да го държат него. Тъй... Стиснете лапи за Слънчи...

(тука е намазан с йодасепт, да не се чудите какво е това черното)

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 18:42 от amy_nka

# 589
Милото!
Ако е от драскотина, се е инфектирало. Не знам дали може да се сложи превръзка, да му сложиш ихтиол, би го облекчил. И йодасепт е добре.

# 590
  • София
Душичка, бързо да се оправя.

# 591
Ихтиол му сложиха, да. Аз продължавам вкъщи с йодасепт.

Според вас, това колко е - 0,8 или 0,75 мл?   Не можах да се ориентирам от гумичката на спринцовката. Според производителя, в пипетата трябва да има 0,8 мл.

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 19:02 от amy_nka

# 592
  • Бургас
0,75
Първата гумичка се гледа,която е непосредствено до течността.
Какво е това вещество?

# 593
Имидаклоприд + моксидектин. Комбинирана пипета. Това е аналогът на Advocate на Bayer.
Адвокейта кутия с 3 пипети е 80 лв, а това струва 35 лв. Една пипета е за 8 кг телесна маса (0,8 мл уж е пипетата). Дозата е 0,1 мл на килограм. Ако котката е 3,5 кг, тегля 0,35 мл или направо 0,4 мл. От пипетата, обаче, не излезе 0,8 мл.... Rolling Eyes

# 594
Ох, милото Слънчи, душичка миличка. Heart
Дано бързо да му минава. Стискаме палци и лапички. Flowers Four Leaf Clover

# 595
Душичка златна, бързо да минава и да не се налага отново същата процедура.
Ще е добре, поне е облекчен, милото животинче.

# 596
  • Бургас
amy_nka,не знам защо не е излязла 0,8 мл.
Странно...
Иначе е уж евтино и добро лекарство,проверих го в Интернет.Ти изтегли течността от пипетата,за да я измериш точно,нали?
Ако е за 2 котки,може би ще стигне.

# 597
  • Бургас
Снощи като си лягахме, беше добре. Тази сутрин отварям вратата и какво да видя... Огромна буца от едната страна на гърлото му!

Веднага на вет! Що гной изтече, що ревове и мъки. Ветката се мъчи да го изстиска, да го чисти... Тройни депо боцове и ако до събота не е спаднало, ще трябва да се повтори процедурата с изтискването... Sad
Абцес от драскотина каза ветката.

От моите дворни превъзходни прекрасни вечно някой има абсцес, давам една седмица Синулокс и всичко е наред. Пука се и изтича, промивам с тетра и са добре. Но това си е простичко лечение защото пари за вет през ден не мога да си позволя. Синулокс е широкоспектърен и помага за всичко. Ще мине, не се притеснявай Simple Smile

# 598
Милия Слънчи! Бързо възстановяване! Абсцесите са гадост, но дренират ли се и после с антибиотик много бързо се усеща подобрение.

# 599
  • Бургас
Дрениране?
Веднъж ми се възпали мастна жлезичка,цепиха мястото и слагаха няколко дни дренаж,мина без антибиотик.Не болеше след процедурата,но с местна упойка ми я правиха,че беше бая дълбоко проникнало възпалението.
Обаче беше с превръзка мястото и се пазеше да не се мокри,на практика около седмица само си мих косата,не се къпах нацяло,частично...
Коте не знам как ще задържи дренаж,това е една малка найлонова лентичка на практика,не позволява на раната да се затвори и така изтича всичко,което трябва да изтече.

icicletqda,понякога абцесите стават некротични и е много опасно.Дано не се случва на котетата.Пукането е реакция на организма за самоизчистване,но може и до сепсис да се стигне.Аз просто отидох навреме на хирург за тази жлезичка,без да чакам за направления и т.н.В Маджуров само на цената на прегледа ми сложиха упойка и ме цепиха.Там много помагат...Спасиха и сина,навреме му махнаха апендицита.

Общи условия

Активация на акаунт