Любители на Котки - Тема 161

• 29 230
  • 759
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте отново, екземата на малката се влошава. Прилагаме лечение, но започва да се пръска и на други места. На алерголог ли трябва да отида за да се докаже , че това е вид алергия към котка? Всеки различно ми казва, аз се чудя как да я оправя и със сигурност н искам да се повтаря.

# 571
Здравейте отново, екземата на малката се влошава. Прилагаме лечение, но започва да се пръска и на други места. На алерголог ли трябва да отида за да се докаже , че това е вид алергия към котка? Всеки различно ми казва, аз се чудя как да я оправя и със сигурност н искам да се повтаря.
Да не е някаква гадна бактерия или гъбички или друг гад? Видя ли я читав кожен лекар? Ако е алергия, би трябвало да се повлияе от ахистаминови препарати.

# 572
  • Бургас
Много е важно да я заведете на кожен лекар.
Веднъж бях с невероятни оплаквания по краката,нещо не ми понесоха нови обувки(май български,че и естествена кожа).Личната каза краста,чак лекарство купих.После ходих обаче разплакана в кожния и за щастие попаднах на добър специалист.Оказаха се гъбички+алергия,имам доказана алергия точно към гъбички.Мина...ама с правилното лечение.А крастата била на други места...
Има начин да се вземе секрет,да се направи микробиология...
Читав кожен лекар,само той може да определи какво е точно.

Имах и милиария.Личната каза или краста или дисхидроза...Та ходих при същата лекарка...Хормоните не бяха наред,веднага ме насочи и беше права.

# 573
  • София
Simantro,много са хубави,но рижото коте бие малкото ли?
Не е ли по-скоро игра?

Рижият е много добър котарак, кротък и незлоблив. Малката го избутва и му краде храната. Обаче има страшни ловни инстинкти. Види ли я да тича, я гони и много я хапе. В началото се надявах да свикнат, но това поведение продължава, макар с кратки моменти на търпимост.

# 574
  • Бургас
Ами...един приятел отгледа две мъжки от слепи бебета...Никога не свикнаха,единият съскаше и правеше проблеми...
Затова и не посмях да взема две котета и едва ли ще взема още едно.
Аз така взех морски свинчета,уж да са си компания...Едното се натискаше да са заедно,другото не искаше.То тракане със зъби,лежане върху храната,бой ако другото посегнеше към поилката...
Живяха в отделни клетки.
Когато сте на работа в отделни стаи ли ги затваряте?
Нашите баба и дядо биха мрънкали,ако им оставя две биещи се котки.Е,на първата ваксина майка наглеждаше как е Хари,а днес почивах и аз си го гледах.Майка ми не е много по котките...но харесва този писан,защото е много обичлив.
Просто както двама души не се харесват,така и котки могат да не се харесат.Е,някои се обичат...
Буки и черно-бялото коте май се приемат вече...

# 575
  • София
Затваряме ги отделно, да. И спят отделно. Заедно са само с нас, когато не са непоносими.
Братята ми се редуват да ги наглеждат. Бяхме за малко на море, но не е имало проблеми.

# 576
  • Бургас
Ами...щом трябва...ще ги пазите.
Навремето Сузана искаше да ми яде папагалите.И аз така все я затварях,може би това е една от причините да се сърди и да прави напук.
Има и котки,които съжителстват мирно с други животни.Ние имаме голяма костенурка,взех я когато бях на 12 или 13... Костенурката е на поне 35,беше едно копче,сега е голяма.Дори бях уредила да я дам в зоопарк,сега също има къде да я дам,при нас няма басейн за такава голяма костенурка.Обаче баща ми не я дава.Него животните го харесват и той я гледа,често си я пуска и тя върви след него.Когато я пуска,викат и Хари.Хари е с лъвско сърчице,тръгне ли към него костенурката,бяга,ходи и я души,когато тя спре,но не я напада.Вероятно може да свикне и с други животни,но те дали ще свикнат с него...

# 577
Добро утро с любимият ми Mr Vivo
https://www.instagram.com/p/CRT2mWMr1eo/?utm_medium=copy_link
И бг бебета. Изброих ги 9,за съжаление.

Вече 8 год. имаме зъбче от Финдъс в кутийка😊

# 578
  • Бургас
Мейн Куун котаракът е страхотен.

Бг бебетата къде са?
Тигърчето е хубавичко,черното също е сладурче,но черните не ги искат май много...А милото е с такива хубави,големи ушенца ❤️❤️❤️

# 579
Преди малко се закроти нещо Франки, отивам да проверя и какво да видя - кротко си кисне в един леген с вода. Влязъл вътре и си лежи. Сигурно му е било приятно да се поразхлади. Много се зарадвах защото ще мога да го къпя. Досега не смеех.

# 580
  • Бургас
Ооо,ще сложа и аз мъничко водичка в един леген.Най-много да пие обаче...
От серията на чешмата не се плаши,играе си,но когато е слаба.
Франки оздравя ли?

# 581
На мама помощника, бърше пода. Joy

Скрит текст:

Парцалът е мокър. Поливах цветята и протече.

# 582
  • Бургас
Един чочан - Мишо, на 2,5г, на терасата при майка ми. Уморил е топчето, поразплел го е и сега дреме на сенчицата блажено, доволен от постигнатия резултат Grinning

# 583
  • София
Любов 😻

Скрит текст:
Боли ме крака в глезена, та може и терапия да е...

# 584
  • София
Боли ме крака в глезена, та може и терапия да е...
Терапия ще да е.
Хари винаги лежеше в/у мен когато ме болеше стомах. Ако съм легнала настрани - той спи прав върху мен.

Малчо започна да похапва. Може и в бебешка криза/стачка да е бил.
Той паучове ядеше, но се мусеше на сухата храна. Взех му "неговата" и похапва по малко.

Общи условия

Активация на акаунт