Любители на Котки - Тема 161

• 29 251
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
Чоко е сладко коте.
Изглежда кротичко и добричко...
Колко тежи?
Мъжките понякога стават доста едри.

# 556
  • София
Mama_Nana, Наско и Кирчо са си нормални 5 килограмови котки. Сигурна съм, че Чочко вече ги е настигнал. Wink

Нямаше ни 2 седмици. Откакто вчера се върнахме, мъжът ми ходи с един метър и дебне Рижко, за да го мери. Установи, че когато е легнал в поза "лъв", тялото му (без опашка и лапи) е 50-52 см. Не може съвсем точно да го измери и не мирясва. Горкият Рижко, само като го види с метъра и бяга. Joy

Така и не съм намирала зъби. Казват, че си ги изяждат. Възможно е Наско, Киро и Боги вече да са ги били сменили, защото ги взех по-големи, но Преслава, както и предишните ми котки Мацо и Мъро ги гледам от малки. Simple Smile

# 557
Преди месец беше около 5 кг. /не можахме да го претеглим точно/. Предполагам, че повече няма да расте, но очаквам да започне да дебелее. Joy
Много е "кротичък и добричък", докато го хване беса. Simple Smile
Все пак, с порастването има някаква степен на "очовечаване".  Разбира много добре, какво му се казва, какво се иска от него, но или започва да възразява /мяка или по скоро издава едни особени звуци/, или просто ни отсвирва и си прави каквото е решил.

Таня, но когато ги видях тук, в темата, това до мен изглеждаше като една цвъчка. Тогава тежеше 140-150 грама. Simple Smile

# 558
Мен вече 3 пъти ми се хвалят различни познати, че котките им са по 10-11 кила, обаче аз хич не мога да си го представя. Ади ми е 6,5 и ми се струва и едър и леко дебел

# 559
  • Бургас
И аз не мога да си представя такава голяма котка...
Моят беше 700 грама,но сега не знам колко е.Не го теглихме да не го стресираме,поне двоен или троен е вече,има още да расте.
Ще видим как ще го претегля на кухненската везна.Натежал е,така не го усещам,но в клетката тежи.Преди беше доста лекичка,сега ми натежава вече.
Расте моето момченце.

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 19:35 от mariqivanova799

# 560
Някой знае ли от къде мога да купя онлайн Moxiclear 80/8 мг на цена до 12 лв/пипета?

# 561
Моя котарак ми се струваше много голям, но реално той много се издължи, а на килограми е 4кг, което за котка на почти 1г си е съвсем нормално. Изобщо не се радвам на големи, едри котки, понеже вече двама приятели имат котараци с диабет, понеже станаха по 10кг. След кастрирането са си рискови отвсякъде, трябва да се внимава.

# 562
  • Велико Търново
Една добра, една не толкова и една, за която не смея да се похваля, новина 😄
Лекарят на Буки в Стара Загора каза, че да, кракът му е калцирал, но няма нужда да правим нищо сега. Ще продължи да накуцва със сигурност, щракът ще остане по-къс, но ако не забележим болка или неестествено държане ( да го вири встрани, да не го сгъва) Буки ще си остане така. Няма смисъл от интервенция ако се чувства добре. Не иска от нас други контролни снимки или прочие, просто ако го заболи да ги търсим тогава. Това беше супер новина!
Същата вечер докато му чистех съкровището видях две ужасно гнусни нещица. За пръв път ми беше и изпаднах в потрес 🙄🙄 Веднага получи четвъртинка хапче, кака му на другата вечер получи и тя с кански усилия от наша страна. Малкият лаком и веднага го изяде, с нея обаче видяхме голям зор. Та така... След 14 дни пак.
И третата новина около нас е, че Пиги вече два дни си ползва тоалетната. Пу пу!! Дано са се успокоили хормоните и да е приключила с тези изпълнения, че е много неприятно. Иначе няма никаква следа, че е била оперирана. В момента такава война водят двамата, че са на път да съборят спалнята 😀

# 563
Браво, това са страхотни новини (без втората, естествено). Дай снимки да им се порадваме.

# 564
  • Бургас
bubalessa,ако си миете ръцете,няма да се заразите...
Няма страшно.Хари имаше такива нещица...Не знам,дано 3 обезпаразитявания да са помогнали.
Аз съм почти сигурна,че нямам проблем,защото моите черва реагират много остро на всичко,имам си заболяване.Сега са в ремисия,явно мъркането и гушкането на Хари помагат по въпроса.
Сега провежда терапия на баба си и дядо си,играят с него и се смеят,вместо да се дърлят един с друг както обикновено...

# 565
  • Велико Търново
Когато играят само с клипчета става. Повечето им снимки са от почиващия период 😄

На кака душичката как се е оцъклила😍

# 566
bubalesa, дано, дано! Има си неща, които не са страшни, макар и да ни изглеждат. Мамин глезльо има нещо неврологично, вероятно получено при раждането, и понякога завлачва задните крачето, но си е добре и добре ще си бъде, надявам се.
Купих им от лидл пилешки дробчета да варя, някой правил ли е ? Как се готвят? Аз не ям и не знам как да се ориентирам

# 567
  • Бургас
Ама Буки така прилича на Харко...
Много е хубав.
И как са се гушнали,голям кеф...
Видях аквариума,котка втора може да не взема,но аквариум искам от много отдавна.Да не забравя да купя на котката телевизор,както се казва.
Лесно ли се поддържа?Преди имах гупички и беше голям зор миенето,ваденето на рибките с кепче...
И други рибки имах,но някак най-много се разбирах с гупите.Колко безсънни нощи съм изкарала...Някоя гупа ражда и за да не си изяде малките,дебна с лъжица и ги местя в друг съд...

# 568
  • София
Мили котколюбителки, чета понякога, но не подробно и няма време да пиша. Но ми липсвате, да си знаете Yellow Heart

BarbieDi, радвам се за добрата новина. Лека бременност ти желая.

Bubalesa, имате втори пух? Добре, че сте успяли с кастрацията! На Бебката също ѝ стърчи крачето. Опасявахме се, че няма да може да го опъва, а накрая се оказа, че не успява да го сгъне. Коляното е калцирано, като бучка. Предишния път лекарят каза, че няма нужда нищо да се прави, дори да понакуцва. Някак постепенно нещата се промениха. Вече не куца и не се забелязва проблем с ходенето, но крачето винаги стърчи. Скоро ще я заведа пак при ортопеда.

Тук се вижда:

Да се похваля, вече - рядко и за много кратко, полягват заедно без битки:

Но повечето пъти положението е обичайното, поради което вече година не ги оставяме сами:

И едно необичайно изкуство, което може и да ви е попадало - тук.

# 569
  • Бургас
Simantro,много са хубави,но рижото коте бие малкото ли?
Не е ли по-скоро игра?
Дано котенцата с образувания в краката да са добре и да не се налага операция,да си доживеят до преклонна възраст...

Ох,какъв кеф е когато се изкъпя...Хубаво ме месят,най-вече врата,но много,много пъти Хари си бута главичката в моето лице.Днес разбрах,че така ме маркира,явно и с лапите също ме маркира...Да не вземе някоя лоша маца да ме открадне Simple Smile Simple Smile Simple Smile
В дрехите ми се търкаля,ако са изпрани и дори за секунда ги оставя без надзор...От тела,в гардероба...Иначе се случва това:
Палтенцето не миришеше на него...как така...

И малко съвсем бебешки снимки,на които прилича много на Буки:

Общи условия

Активация на акаунт