Любители на Котки - Тема 161

• 29 364
  • 759
  •   1
Отговори
# 315
Ох.. идея нямам как ще му давам тоя Бисептол. Сега му изцърках от спринцовката, като взе да се пени, да подскача и да бяга, супер се изнерви и сума ти изплю.. Сега бяга от мен.. Продължава да се пеняви.. и нервно да се щура напред назад.. да тръска глава.. Направо не знам...

# 316
Имам питане - как е Пиги? Възстановява ли се след операцията?
И ми липсва Барби със снимките на Чумичката и Локум.

# 317
  • Бургас
Ох.. идея нямам как ще му давам тоя Бисептол. Сега му изцърках от спринцовката, като взе да се пени, да подскача и да бяга, супер се изнерви и сума ти изплю.. Сега бяга от мен.. Продължава да се пеняви.. и нервно да се щура напред назад.. да тръска глава.. Направо не знам...
Не знам,така прави с пастата Каниверм,но ветеринарите някак му я слагат доста навътре в устата...И пак скача,тръска глава,плюе...Аз асистирам,одра ме доста втория път,на третия вече знаех как да го държа.Ама му е ужасно.
Добре,че бяха хапченца неговите и бяха мънички антибиотиците...1/4 му давах,с малко пауч не се усещаше.
Бисептол...е стар антибиотик...обаче понякога старите лекарства са по-добри...
Ако не можеш,помоли ветеринарите да ти покажат...Ама определено ще бяга от теб...когато дойде време за лекарство.
Тази херния...горкото...малко е още,а с херния...

# 318
Пандорина,
Ако има как води го в клиника да му го слагат. И аз така съм се пробвала - в клиниката са по-мирни от всичко, а у дома мен ще ме изядат!
Не зная ако му сложат абокатче и му го буташ в абокатчето … ако е вариант
Здравейте на всички!

След около 10тина дни очакваме новият член на семейството ни, британски късокосмест младеж.

За целта съм решила да му направя катерушка (работя на място на което това е възможно).
Въпросът ми е към тези, които са си правили в домашни условия.
Какъв мек материал използвахте за местата, на които котката ще лежи? Чудя се между някакъв мокет, нещо друго?
Дали да сложа и дунапрен под него, за да е по-меко?
Иди в един ЗОО магазин и огледай.
От разни меки материи са

# 319
  • Бургас
Pandorina, продават в пакетче помощни капсули за лекарства за домашни любимци, royal canin pill assist.
За коте трудно се намират, но можеш да вземеш и от другите за дребни породи кученца. Те са като пластелинче, късаш малко, слагаш хапченцето вътре и правиш на топчица, но не ползвайцяло, че става много голямо и го дъвчат. Като е малко направо го гълтат. Приемат ги и ги харесват на вкус, пробвай, те ме спасяват. Дано помогне.

# 320
  • In the land of Never Never
Питай дали имат бисептол на таблетки. Все пак е по лесно да дадеш таблетка. С тая пяна, която правят, то какво ли влиза вътре, не се знае. А таблетката е за миг, набутваш я ловко с пръста, ако можеш, или я даваш с разни помощни средства. Аз давам после и малко водичка със спринцовка, не им е приятно, но все пак, сигурно е по-добре, да се разтвори в стомаха.

# 321
Да и пластелинените топчета стават:) пак зависи от дзверчо де Simple Smile
Само да са пресни.
Веднъж купих и като реших да ги ползвам след месец - Ц…

# 322
  • Велико Търново
Пиги е добре. Освен по обръснатото коремче сякаш не личи, че е имало операция. Не муяка да я боли, хапва си, спи, играе с Буки Бамбуки. Може би все пак има дискомфорт, защото не иска да я гушкам/вземам. Продължава обаче да пишка извън тоалетната. Моля се да мине това, да е било от хормоните и да се регулира. 🙏 В момента спинка на едно от любимите си местенца😊

# 323
  • София
Ани, 0,5 мл на котка с какво тегло? Като направих сметките, излиза по 3,50 лв едното накапване. Супер! Ще го тествам този номер. Така може да се обезпаразитят лесно много улични другари. Simple Smile

0.5 мл е дозата за котка- Блеки е 6 кг; Маци е 3.8 кг, Чара не знам дали има 2 кг, на всички накапвам това количество (от ветеринарната клиника ми дадоха и за бебетата 0.5 мл, но аз видях, че е Фронтлайн и го "дръпнаха" от шишенце от 100 мл и отказах- струваше 8 лв...).
Всички са "външни", давам и Prazimek C на 2- 3 месеца.

Ох, пропуснала съм РД на Чочко...🥳🎉🎈
Здрав да ви е, палав, гушкав! И да го слушкате! 😻

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 00:07 от AnyHr

# 324
  • Бургас
Това с пластелинчето е хубава идея...
Чудех се на моя хубав писан как ще давам
противопаразитни.

bubalessa,какво стана с крачето на Буки?
Дано е ок.Радвам се за котаранката,че е добре.

pandorina,на таблетки по-лесно може да го залъжеш да ги погълне с пауч или това пластелинче...Ама си зависи от котката...
Смях се много,когато една близка ми разказа как котката ѝ изключително успешно имитирала преглъщане на хапче...Чак устата на котката отваряли,нямало хапче.Какво е правила,никой не знае,но скоро хапчетата били открити зад дивана ...
Умни са котаните,всичко разбират.
Местих днес клетката за пренос на Хари и той надникна вътре,погледна ме и каза"Мяяяуууу ауууу ауууу ауууу",както си вие и се оплаква,когато е вътре.

Не знам защо ме чака да се прибера,за да си върши работата в тоалетната.Четох и за други такива котаци във фейсбук.
Явно иска да му изчистя веднага.Ако се забавя,идва и мърмори...Вече го знам кога какво иска.

# 325
  • София
Определено на мен таблетки ми е по-лесно да давам. Като цяло е неприятна процедура и за котката и за стопанина.

Какъв мек материал използвахте за местата, на които котката ще лежи?
Плюш, по-плътен и мъхест.
Нашата драскалка няма дунапрен. Единствено възглавницата в люлката има дунапрен, но по-скоро е с дунапренов пълнеж.
За краката... там където ще остри нокти - увито въже (от юта...).

# 326
  • София
Честит рожден ден на Чочко! Какво мишле беше, а какъв хубав мъж стана! Да расте здрав и силен!!

Само минавам да се отчета, че борим бълхи. Neutral Face Черните точици, за които се чудех от какво са, са били от тях, гадовете. Накапах я днес и цяла вечер ловя омаломощени бълхи по дивана. Triumph

Освен това ни нямаше доста време, на море, и тя се държа доста странно първите дни, като си дойдохме, горкото глупаче. Чак ми е съвестно, че планираме и други почивки...

# 327
  • Бургас
лято,с какво я накапахте?
Ако е хубав препарат,утре няма да ловиш бълхи,ще са умрели до 24-48 часа.
На котките за щастие им няма нищо,на хората също от тези препарати за лапане на гръбчето на котката.

# 328
  • София
С Advantage, защото преди няма и месец ѝ слагах Бродлайн.
А аз бях решила, че има кожен проблем и я пръсках с противогъбичен спрей... Expressionless

# 329
Тамън навреме се включвам. И ние борим бълхи. Много упорити. Милото не спира да се чеше и се изнервя много. Обаче имаме един мааааааалък проблем. Котан е алергичен към всякакви препарати за външно обезпаразитяване. Само с пудрата няма проблем. Но вече трети ден пудря и нищо. Бълхи пак има. Дайте съвет.

Общи условия

Активация на акаунт