Любители на Котки - Тема 161

• 29 342
  • 759
  •   1
Отговори
# 390
Ами на упътването пише ,че се прилага и при малки котенца и при големи ,според теглото .като цяло е добре просто повърна 1 път.Сега си играе ,учуди ме това че имаше възрастен паразит а трябваше уж да са измрели от пастата.
Пре наличие на вътрешни паразити се дава препарат два-три пъти през 14 дни, защото препаратите убиват възрастните, а не яйцата. След това, ако не излиза на вън котето, на 6 месеца е напълно достатъчно за застраховка, ако вие сте вкарали нещо с обувките.

# 391
  • Бургас
Недоволна, благодаря ти много!
Няма да си мъча всеки месец котето.
И все пак ако някъде изследват за паразити котешки фецес в Бургас...ще пусна.
По принцип си мия ръцете преди изобщо да докосвам храна,надявам се да не съм се заразила.
Той уж няма достъп все още до обувките,но все успява да се навре я в торбата с картофите,я в тази с доматите ...Има дарба за секунди да се навира в торбите,в кофата за боклук ...а някак си отваря вече и някои от вратите...

# 392
Какво мога да направя за майка котка, която не иска да се храни? 3 бебета има на около месец, самата тя е около килограм-килограм и половина. От вчера се опитвам да и дам храна, но я подушва и не пробва даже. Пипах и коремчето, празно ми се струва. На ветеринар не мога да я заведа, нито да ги прибера, някой от вас може би си ме спомнят, имам две котки, единият болнав. Но ако се сетите нещо, което мога да пробвам, ще ходя да купя каквото трябва

# 393
Боже, че тя самата е като бебе. Да пробваш да и дадеш сурово месо (но преди това замразено)? Нашата Ая винаги яде сурово месо, когато й давам, де. Никога не отказва. А първта ни котка никога не отказваше черен дроб. Или някакви витамини. Знам, че не съм ти много полезна, но това се сещам. Можеш ли да се консултираш с ветеринар по телефон?

# 394
Благодаря, ще отида до джулайвет да питам, но ветеринари така на прима виста не смеят да отговарят и предполагат. Имам замразено пилешко филе, с него дали мога да пробвам ?

# 395
Пробвай. Според мен няма да навреди, може само да помогне. Желая ти успех, и дано котчица прояде🤗

# 396
Мерси! Ако някой друг се сети още нещо, ще съм благодарна. И за да извинение, че все с въпроси пристигам се отчитам с малко снимки:
Скрит текст:

# 397
Крайно време е да си платя данъка.
Малко се разхлади и Мъри се намести на леглото, очаквайки да заспим заедно.

# 398
  • Бургас
Въпреки черния ден днес и аз най-сетне  щракнах квартирантите. След първата промивка на очетата на бебоците Heart

# 399
  • Бургас
icicletdq,много са хубави.
Тигърчетата малко приличат на Таби Уискас...Има и два черни бебока,които също са сладури.
Аз имах зла черна Сузи и още имам страх от черни котки,но и тя беше много сладичка като малко котенце.Четох,че по-трудно им се намирали осиновители на черните,дано не е така и да имат късмет.
Хари си го харесахме с майка ми по оченцата,решихме,че е много добро същество...Не сгрешихме.

noragami,къде се намира котката?
Понякога се намират хора,които са съгласни да приберат животинки в беда.
Иначе добре те разбирам,ако я вземеш,може да имаш всякакви неприятности и за болнаво коте е опасно...
Аз искам да прибера всички мъници,но...няма как.

# 400
Мария, в София съм, не се надявам някой да ги прибере, аз така се оказах с второ (рижия), дълго му търсих дом, но не се намери, имаше разни проблеми и го прибрах вкъщи за временно, но големият си го хареса и осинови и сигурно винаги ще съжалявам за последствията от това, въпреки че преди да го прибера пуснах всякакви изследвания. Иначе се грижат и други хора за тези котенца - имат купички оставени и са им сложили една плоча да не може да влизат други котки в дупката, където са малките. Даже дочух, че са били 4 бебета и едното някой го е осиновил. А те са много благи - педя големи и дебелачета =)

# 401
  • Бургас
Какви последствия?
Аз се страхувам да прибера друго коте,че моят все се подрисква от нещо,колко време го мъкнах по втеринари,треперех дали ще се оправи изобщо...
За щастие расте и става силен,това е хубаво.Дойде му силата,играе...
Пу,пу,пу...

Тази опашка става огроооомна,когато се наежи и извие много смешно гърба...
И скача като на пружиннки или бяга на една страна.
Не мога да го хвана в кадър,а е много,много готин в такъв момент.

# 402
Ами почна се с кашлица, повръщане, чесане до кръв и температура. Оказа се херпес вирус, който или е донесен от малкото или е отключен (криза) от стреса при промяната. От вируса имунитетът пада и хвана и микроспория, която вероятно пак е от малкото. Сега поддържам с имуностимулатори, но не се лекува и кризи ме предупредиха да очаквам при стрес, смяна на сезони, настинки, смяна на козина. Това е общо взето, иначе си се разбират двамата - пердах, игра, любов, от всичко по много има вкъщи, ма само аз си знам що угризения, пари и нерви отидоха

# 403
  • Бургас
Олее...
И Хари имаше гъбички.
Даже имаше плешиви петна.Биха му две ваксини Биокан М против гъбички.Сега никне козина на плешивите места,под отчето също нямаше козинка,оправи се.
Но пък от тези две ваксини се образуваха топчета на вратлето.Аз се чувствах виновна,че му ги бихме,направо откачах,че може да е някакъв вид тумор...За щастие почти се резорбираха,док каза,че така изграждал имунитет.Явно е прав.
Малчо дойде с калицивироза...и бълхи и глисти...

Как големият хареса и осинови малкия?Още от самото начало ли?
Предлагаха ми този писан с братчето му и все го мисля това братче.Но наново да треперя за коте дали ще се оправи,че и да умирам от ужас да не стане нещо на това,което вече всички обичаме...Май не искам...
Ваксинирано домашно коте някак има повече шанс да взема,но...Хари не изглежда нещастен,толкова щастливо и доволно играе,ходи след баща ми,на него също се глезоти,само от майка ми бяга,но тя е строга и му се кара.

# 404
Ади го лекуваха с някакво човешко лекарство, стривах на прах и със спринцовка давах и локално мажех с някаква течност, която кожната ми бъркаше, но той беше много оплешивял, ама много. Кожната е Моника Стефанова, страшно съм доволна, много усилия и внимание му отдели, с две ръце я препоръчвам!

А за приемането - като доведох Бени, той си беше още бебе, може би на 3 месеца и го оставих на остъклената тераса. На Ади му беше адски интересно какво е това дето съм го донесла и на втория ден май ги пуснах да се запознаят. Много го беше страх в началото, обаче е любопитен и ту съскаше, ту го търсеше. 2-3 дена отне да се заиграят и след това прие ролята на горд татко Grinning Tо не беше къпане, водене, обучаване, пазене, сам си го е гледал, аз първите месеци не съм го пипвала изобщо бебето. Сега понякога се бият, понякога се глезят един друг, но определено им е по-дорбе да си правят компания. Имат си и някаква странна йерархия - Ади яде винаги първи, Бени чака. Ако пък малкото си играе с играчка, Ади ревнува и го напада. И са странни, и са весели Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт