Любители на Котки - Тема 161

• 29 341
  • 759
  •   1
Отговори
# 405
  • Бургас
Ооох, много мило...
Явно трябва някаква разлика във възрастта да има.
Ако са два тийна е много по-вероятно да се карат много...
А щом при вас е изяснена йерархията,няма страшно.
Дано вече са здравички и двамата...
Каква им е разликата във възрастта?
Година/две предполагам?

Идея как може мъжко коте да се предпази от проблеми с отделителната система?
Вет казва,че сега трябва да си яде kitten и чак след втората или третата година мъжките котки се налага да минат на уринари.

Да се похваля,днес за първи път бях толкова близо до щъркели в гнездо:

Имам и по-хубави снимки,но има къщи,коли...
Изключително весело гнездо е,горе са двата щъркела,а отдолу има дребни птиченца,които също са си направили гнезда,летят,пеят...

# 406
Около година и три месеца им е разликата. Но мисля, че е по-скоро до характер. Големият е намерен заедно с братчето му, но то остана при майка ми. Към ден днешен като знам колко са противоположни като характери, не мисля, че биха се спогодили. Ади ми е много нахакан, деен, експресивен, нахален, докато брат му е свит, страхлив и много пасивен, ако си бяха останали двамата, много бой щеше да отнася  Simple Smile
За мъжко коте, против запушвания, аз знам само, че трябва да ядат суха храна с нисък процент на пепел, по възможност без зрърно, и задължително и мокра храна, да не са само на суха.

# 407
  • Бургас
Моето мъркалниче май не понася добре паучовете.
Ще трябва да яде месо,а малко му се цупи...
Повече набляга на гранулите.
Уискас обича,но не му понася.
Друга мокра храна също съм пробвала,изхвърлям голяма част...
Колко процента е нисък процент пепел?

# 408
Мисля че под 8%. За мократа пробвай всякакви марки докато не нацелиш. С моите, например, трябва да е всеки път различно - и сега имам над 20 вида вкъщи. С маминия пък трябва пауча да е много течен и да е от пиле или риба. Имат си предпочитания всякакви, пробвай наред. А Уискас е с 4% процента месо, най-добре гледай паучове с повечко - в зооплюс за паучове и в петмол за консрви - има избор Simple Smile

# 409
Намерих цветове лайка, запарих ги и сега ще промивам очетата на малките котачета. Искам и да ги обезпаразитя заедно с майката. Някакви съвети как? Четох за къпане ама ме е страх да не настинат...
ПП: Благодаря за съчувствието, момичета, в такъв момент подкрепата ви е безценна, трудно ще преодолея загубата...

Чопи е получила вътрешен кръвоизлив. Най-вероятно е била блъсната. Ако беше натровена, щяхте да видите трева между зъбките ѝ и полепнала слюнка по устата.

Малките 2-седмични - бих им промивала очите само с физиологичен разтвор.

Къпане на 2 седмични - в никакъв случай!   Трябва да изчетеш листовките на пипетите, да видиш дали някоя става за кърмещи.

# 410
  • Велики Преслав
Мария, аз също мислех, че котарака ми ще набие малкия, а то какво излезе-правят бели комплект. Играят си, спят заедно, даже вчера гледах големия, ближе малкия. Има случаи, когато докато играят, малкия закача големия, и той като го хване, съвсам леко, нежно, не му причиняма болка нито го блъска, то започва да крещи. Все си мисля е иска да привлече нашето внимание. Даже има случаи големия само се допира до него и то пак крещи.

# 411
  • Велико Търново
Noragami, отдавна си мисля за вас. И вчера като видях, че си харесала постове се надявах да пишеш. Какво се случва с Ади😔 Тези имуностимулатори завинаги ли ще ги приема? Бени супер много е пораснал, отдавна не си ги показвала. Големи са сладури🤗

# 412
  • Бургас
Vasil Vasilev, много ми стана смешно и мило,че правят бели в комплект...
Ами...дечковци са и двамата...Котаракът ти на колкото и да е години,пак е дечко.
Нашият е тоооолкова любопитен...
Малкото мисля,че го прави от страх.Все пак големите котараци невинаги са мили с малките котенца...Но.може и да иска да.привлича.внимание.Те откога са заедно?
Сигурна съм,че до няколко седмици няма.вече да пищи.
Майка харесва Хари,радва му се,но често му се кара.В момента,в който го пипне,той подскача като ужилен.Иначе пък я закача...Малко "щипете ме,да викам" е неговата работа...
На баща ми се търкаля,дава коремче,милва му се, много го харесва.Стои,чака го да.и,лезе.от банята, тоалетната...

Явно котараците когато са минали тийн възрастта,си осиновяват коте,че иначе им е скучно... Живот и здраве, по-нататък...Този котак да порасне...Ако му е скучно и отегчително да е сам,след време може да помисля за коте.
Засега е доволен и щастлив от живота.

Последна редакция: нд, 11 юли 2021, 08:51 от mariqivanova799

# 413
  • Велики Преслав
Котарака ми е на 11 месеца, а малкото на 4.

# 414
Тегло кило и половина на каква възраст отговаря според вас? Средно.

# 415
  • Бургас
Котарака ми е на 11 месеца, а малкото на 4.
Значи са дечковци и двамата.
Дано са здравички,да се радват на живота дълги години още...
Тегло кило и половина на каква възраст отговаря според вас? Средно.
На 3 месеца Хари беше 700 грама,но беше слабичък...

# 416
Франки беше 700 гр като го взех и казаха, че вероятно е на месец и половина. За месец си удвои теглото. А изглежда слаб.

# 417
bubalesa Hug, видях ти новото попълнение и много се надявам всичко да е наред!
Иначе, да, vetomune по един месец и после почивка и още едно лепкаво, което се слага на лапичката за да няма избор и да го оближе.
Борят се сега с една огромна страшна конска муха. Като е на високо скачат и й приказва, като слезе на ниско плахо я пипат с лапички и май мухата ще спечели Joy

# 418
# 419
  • Бургас
За възрастта на котката не може да се съди по теглото. Много зависи от това, как и къде е живяла преди. Но най-сигурно е по зъбите. Временни ли са, долните резци ако са поизтрити и има слабо пожълтяване, значи е около 2г.

Общи условия

Активация на акаунт