Любители на Котки - Тема 161

• 29 336
  • 759
  •   1
Отговори
# 420
Pinko, това е супер трогателно!

# 421
И удивително, човек с голямо Ч.

# 422
Вет,най-точно би предположиш възрастта.Закари на 3 месеца и малко беше 1900гр,обаче една позната котка беше 2 кг на година и малко,че дори и малки имаше.
Е,разбрахме се,Закито ще ходи до Гоемия,който едно,че е досущ външно като него,и второ-казва се Затар.Заките малко се ослушваше на името си,когато се прибра.Ако има няакъв проблем се разбрахме да го върнат в къщи и съседката ще го поеме в къщи.Голяма галимация сме.За твоа и се ослушвах две гдини дали да вземем ново коте.Надявам се всичко да е наред!

# 423
  • Бургас
icicletdq,много са хубави.
Тигърчетата малко приличат на Таби Уискас...Има и два черни бебока,които също са сладури.

Даже много приличат ♡! А мама е тооолкова гальовна и кротка, че направо не знам как ще се разделим, когато времето дойде...
Никой не каза на колко време да промивам очетата с лайка? Днес на табитата им бяха затворени направо. На чернушките не, но профилактично ги мия и тях.
За обезпаразитяването вет вчера каза на майката да си й дам 1/4 бихелдон и да й напудря само гърба, а малките да ги напудря целите. Смятам последното да не го правя, че са много мънички още. Какво ще кажете?

# 424
  • Бургас
Уж е безвредна пудрата за бебета,но щом имат проблем с очичките,недейте засега ...
Да купите Тобрадекс?
Дали няма да е по-добре...
Щом са затворени очичките,не е много ок...
И щом приличат на табита,ще ги вземат.
При баба ми, Моли и една друга котка една година доведоха само едно коте,ама 1:1 с Таби Уискас.Една близка го взе,то и гальовно се оказа.Даже се майтапихме,че са го откраднали отнякъде (няма да се учудя).
Излекувайте ги тези дребосъчковци...
Майката щом е мила и гальовна сигурно също ще намери дом.
Сутринта ме месиха,преди малко пак...голям кеф.
Вече скача и хваща отзад краката,но не дере и не хапе.
И хваща само баща ми и мен.
Майка и синът не играят много с него и даже майка му се кара,а синът все го гони от стаята си и той не ги закача.
Умно животинче.
До преди малко бесня,сега дреме на перваза на прозореца.

# 425
  • Бургас
Уж е безвредна пудрата за бебета,но щом имат проблем с очичките,недейте засега ...
Да купите Тобрадекс?
Дали няма да е по-добре...
Щом са затворени очичките,не е много ок...
И щом приличат на табита,ще ги вземат.
При баба ми, Моли и една друга котка една година доведоха само едно коте,ама 1:1 с Таби Уискас.Една близка го взе,то и гальовно се оказа.Даже се майтапихме,че са го откраднали отнякъде (няма да се учудя).
Излекувайте ги тези дребосъчковци...
Майката щом е мила и гальовна сигурно също ще намери дом.
Сутринта ме месиха,преди малко пак...голям кеф.
Вече скача и хваща отзад краката,но не дере и не хапе.
И хваща само баща ми и мен.
Майка и синът не играят много с него и даже майка му се кара,а синът все го гони от стаята си и той не ги закача.
Умно животинче.
До преди малко бесня,сега дреме на перваза на прозореца.

Торбадекс имам, но дали не са много малки още? На две седмици са. Моля, ако има специалист, да каже, за да взема бързо мерки!
ПП: дали да не им дам малко рибена супа, надушиха я и полудяха направо...

# 426
  • Бургас
Има във Фейсбук група за ветеринарна помощ. И са мили и отзивчиви хората.

# 427
  • Бургас/София
icicletdq  промивката с лайка няма да помогне щом са им затворени очите. Вече 7 години отглеждам котарак ослепял от бебе. Когато го намери майка ми вече беше осляпял, заведохме го на лекар  и му изписаха Тобракулин ( животинския вариант на Тобрадекс). Най-добре ги заведете на ветеринар, но ако нямате възможност може да им намажете очите  с Гентамицин маз 0.1,  на няколко котета спасих очите с него. Но най-добре се консултирайте с ветеринар.
Ето го и нашия лигльо.

Последна редакция: нд, 11 юли 2021, 15:25 от Katia_S

# 428
  • Бургас
Благодаря ви, приятели, но фб не ползвам (не съм блокирана, имам си причини), а вет в неделя е направо невъзможно, особено в извънградски условия. Не съм и шофьор... Трагедия съм голяма :/. Май ще тичам към автобуса. Ще търся този гентамицин. Но ако на такива мъници мога да сложа Тобрадекс май ще е най-добре, просто не знам дали няма да навреди вместо да помогне Sad

# 429
  • Бургас
Ами...щом тобрамицин и гентамицин не са токсични за котки,опитайте...
Видях в Интернет,ползва се за кучета и котки.От свинчетата съм запомнила,че за тях е токсичен(имах морски свинчета).
По-добре да им се оправят оченцата на котенцата...
Хммм...човешкият Тобрамицин съдържа същите мг активно вещество както във ветеринарния Тобракулин.3 мг Тобрамицин.Има и дексаметазон в някои от вариантите(кортикостероид,за кратко време и локално не е толкова опасен).
Гентамицин сме слагали на сина външно,пак по предписание на лекар.Много помогна.
С рецепта са,но мисля,че ако обясните,че са за котенца,ще ви дадат.
За Хари питах ветеринарите дали може да давам Ентерол,казаха в никакъв случай да не давам човешки лекарства.
Но четох,че Смекта и Ентерол помагат и на котки.Ветеринарите дават лекарства с малки дозировки,но ако няма в момента близка вет аптека,човешките ще свършат работа.
Ако пак има проблем,мога да опитам на моя писан да давам Ентерол.

# 430
  • Бургас/София
Слагала съм и Тобрадекс (човешките капки са със по ниска концентрация ) и имаше ефект. Животинския аналог на Гентамицин маз 0.1% е Гентакулин 0.3%. Много е заразно и е добре да следите и другите котета.

# 431
Здравейте!  Слагала съм Тобралекс от хуманна аптека на около 14 - дневни котета, по съвет на вет. лекар - по 1 капка на оченце. Важно е да се сложат на всички от котилото.  Много зле им бяха очичките, на едното съвсем залепени, и всички оздравяха. Може да попитате и вет. лекар в съседната тема, ако се притеснявате.
Pinko, много трогателно, браво на Човеците!

# 432
На Франки му изписаха капки Тобракулин, никакъв ефект. Правиха му инхалации с гентамицин, пак без ефект. Антибиотици също. Сега от Бисептола сякаш му спря хремата, но чат пат му се образува гурелче и има секрет от окото.

# 433
  • Бургас
Слагала съм и Тобрадекс (човешките капки са със по ниска концентрация ) и имаше ефект.

На двуседмични котенца ли?

# 434
Слагала съм и Тобрадекс (човешките капки са със по ниска концентрация ) и имаше ефект.

На двуседмични котенца ли?
Тези, които аз лекувах, бяха точно на тази възраст, според вета. Важно е капките да са току - що отворени или в срок, и да се съхраняват на подходящата температура!

Общи условия

Активация на акаунт