Любители на Котки - Тема 161

• 29 300
  • 759
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Привет,

Хора отчаяни сме вече... за една седмица 6 пъти напишкване, 1 на на дивана, 5 на спалнята, ясно е че този матрак ще замине на боклука... една бутилка оцет, кислородна вода и сода замина... целия е в петна. Не мога да разбера какво става с това коте. Снимахме го в събота, утре ще си изкажат мнението ветеринарите дали можем да го кастрираме, но това което ме притеснява е че няма гаранция че ще спре и в бъдеще... За капак заминаваме на море, не ми се мисли какво ще заварим като се върнем. Има ли нещо което можем да направим межудвременно? Пишка си и ака си в тоалетната, редовно е почиствана, не е неспокоен, даже супер спокоен си е, играя с него, гушкам го когато пожелае,просто не мога да разбера какво стана тук за една седмица... Единствената промяна е че не съм по цял ден вкъщи а ходя до офиса.

# 451
Напишкване ли е или маркиране? По миризмата се познава. Ако е напишкване може да има цистит или нещо друго на отделителната система. Трябва да се изследва урина. Ако е маркиране само кастрация. На каква възраст е?

# 452
  • София
Напишкване е, не е маркиране. На 1г и два месеца е, персиец мъжки. Как събирате урина? Четох за останалите симптоми за цистит и отделителната система, не забелязвам никакви за момента

# 453
Маце, на приятелка персиеца редовно ѝ пикаеше на леглото за отмъщение, например когато са го оставили прекалено дълго време сам. Щом казваш, че си започнала да ходиш на работа и тогава е започнал, може и това да е.

# 454
Не знам как се взема урина. В клиниката може с катетър. Ако е цистит ще пишка често. Кастрацията няма да спре пишкането, само маркирането.

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 09:44 от pandorina

# 455
  • София
Още предния път като напишка леглото беше след като го оставихме 4 дни сам. Сега цяла седмица сме и двамата с мм в офиса и е направо ад... Предния път ветеринарката каза че е от проклетия най-вероятно и тя имала персиец и е правил същите номера. Но просто е ад да се събудиш в котешка урина... вече не знам какво да направя да спре, няма как да стоя лятото цял ден вкъщи. Ще го заведа и него утре да видим какво ще кажат, но се отчайвам... ще взема и протектор за матрака.

# 456
Мацето, на мен Бени и след кастрацията ми препикава, ако има купчина с дрехи на дивана, възглавнички много струпани или на леглото съм оставила чаршафите на топка. Рови и си ги припознава за тоалетна. Проблемът го има най-вече, ако не си хареса камъчетата за тоалетна. Не знам дали има общо с твоя случай, но Бени ако няма къде да си рови, просто не препикава. Аз бих го завела на ветеринар за всеки случай

# 457
  • София
noragami той е с пелети, не сме ги сменяли почти от година, смисъл едно и също е, чистим редовно, не оставяме за повече от час два нищо вътре. Но да, предполагам че няма да спре Sad. де да беше купчинки, пак се перат, но матрака е невъзможно...

# 458
Мацето, според мен първото нещо, кото трябва да направиш е да изследвате урината. Как се взима урина имаше съвети назад втемите. Доколкото си спомням, някои успяваха да издебнат котетата и когото почне да пишка слагат контейнерче. Имше съвет и за използване като пълнеж за тоалетна на леща. Котето се изпишква втре, рие си, но уринта не попива и после се събира. Разбира се, най-добре е да я вземе вет. В повечто случаи това е признак на започнали проблеми с уринарния тракт.
Освен това е добре да му вземете фелиуей и нещо друго (има няколко варианта) на лекарства за намаляване на стреса. Особено докато ви няма и сте на море.

# 459
  • София
Kalinass благодаря за съвета, какво да вземем дифузър или спрей или и двете?  Непременно ще го види утре ветеринаря.

# 460
Аз отсега го свиквам Франки да стои сам. Не спи при мен. Като поиграем го изнасям от  спалнята. През деня също доста време прекарва сам. Няма признаци да страда от това. Пускам го да си по играе, но често го оставям навън. При вас няма ли опция да изолирате спалнята? Защо трябва да спи при вас?

# 461
  • София
pandorina той спи в спалнята от бебе, привързан е към мен, той даже не спи на спалнята а под един стол в ъгъла, не е имало проблеми до сега. То не мисля че ще има значение, той направи белята и върху дивана в хола.

# 462
Много неприятно. Протектори и за спалня и за диван незабавно. Явно е поведенческо. Щом е толкова привързан.

# 463
Мацето, продават се еднократни чаршафи, това ми се струва най-дория начин за предпазване на матрака. В такъвслучай следва само пране на чаршаф и слагане на нов чаршаф за защита. Но дано се намери причината за този проблем.

# 464
  • София
С еднократните в тази жега ще е ужас, но да , вариант са да сложим там където не лежим. Намерих фелиуей, ще взема следобед, извиках фирма за почистване и ще взема голям непромокаем протектор за спалнята като изчистят матраците и ще сложа еднократни по диваните че отгоре винаги постилам одеялце. Знам че не се маха миризмата но поне да знам че на чисто лягаме.

Егаси, все едно имам отново отучващо се дете от памперс, след него така беше потоп хаха.

Благодаря на всички за съветите, сила сте! Sparkling Heart

Общи условия

Активация на акаунт