Любители на Котки - Тема 161

• 29 285
  • 759
  •   1
Отговори
# 465
  • Бургас
Маце, добре е че ще направите консултация с ветеринар. Стискам палци да няма проблем. Моето скромно мнение е, че се чувства самотен и усеща бъдещата ситуация, затова прави така. Един вид отмъщение. Когато навиците ни се променят, това се отразява най-много на любимците. Те не разбират като хората и се чувстват предадени или ги е страх да не ги изоставят. Много са чувствителни. Heart

# 466
Някой има ли опит с лечение с бактериофаги? По случайност (или не?) ми се намира едно шишенце с бактериофаги и срещу бактерията, която установиха на Франки. Понеже тя причинява и цистит, а аз доскоро лекувах цистит. Та от сутринта му капя в очите и носа да видим ще има ли ефект. Щото 4-ти ден Бисептол, а секретът от очите продължава.

# 467
Kalinass благодаря за съвета, какво да вземем дифузър или спрей или и двете?  Непременно ще го види утре ветеринаря.

Според мен дифузер е по-добре. Спрейът се ползма най-вече при пътуван в кола, да свикне с определени предмети и т.н.
Може едновременно с това да му вземеш и нещо допълнително за успокояване (напр. от капките на д-р Бах, но направени с вода - само те са за животни).

# 468
  • Велико Търново
Маце, добри идеи са ти дали момичетата. Ние слагахме найлончета под всичко възможно. Сега пак сме в подобен филм. Не сте сами да знаеш 😀 И други пикльовци има 😄 Дано се оправи проблемът!

# 469
  • Бургас
Да се похвалим как Хари си гушка мама:

И на мама ѝ е толкова хубаво,че не смее да мръдне...

# 470
  • Варна
Имам нужда от такава терапия Grinning
https://9gag.com/gag/ad845GV

# 471
А,то нова тема имало.
Нашата Тути се завива нещо:

# 472
Напишкване е, не е маркиране. На 1г и два месеца е, персиец мъжки. Как събирате урина? Четох за останалите симптоми за цистит и отделителната система, не забелязвам никакви за момента

Поставяш контейнерчето под дупето като заеме позиция. При мъжките е по-лесно. Те чишкат от високо. Simple Smile

# 473
Един брой котка - тип "дюнер" Wink

# 474
  • София
Така, взех фелиуей, чудя се обаче по колко да го пускам че четох че ставали бели... Може би само през нощта за няколко часа. Взех и един спрей за отблъскване, мирише на лимони, пише че е на природна база и че е за почистване, подксочи само като го помириса. Взех и протектор, та дано се по успокои горканчо. Heart Eyes

Благодаря отново за съветите на всички!

# 475
Допълвам само, можеш да му оставяш нови играчки сутрин като отиваш на работа. Аз така правех с Ади да си успокоявам съвестта, но пък може да послужи за разсейване. Поне моите сутрин играят, а после спят докато си дойда

# 476
Аз ще предложа едно малко по-нестандартно решение, понеже си спомням Ноеми как си разреши проблема с изхождането на неподходящи места като си взе още едно коте. Вземете му другарче, да не се чувства самотен, докато сте на работа.

Другото, което бихте могли да пробвате е да му смените тоалетната с бентонитена. Тя е най-близка до натуралната им постелка. Възможно ли е с пелетената да пренася урина с лапите по легла и дивани и от там да счита, че може да препикава там?

Варианта да маркира, а да си мислите, че препикава също е възможен.

# 477
  • София
Супер асоциален е, не понася нищо външно вкъщи, пък хора изобщо. Ей сега съска на Фелиуей.

Това със смяната на тоалетната е идея, може да го опитаме също, мерси!

За момента се мръщи на миризмата на лимона... Как ще спя и аз в тази миризма не знам, ама пак по-добре от напишкано до лицето ми Joy

# 478
Я да го видим този асоциален персиец? Любопитно ми стана каква му е физиономията, като си го представих как хъска на фелиуея. Laughing

# 479
  • София
Така си почиваме на обяд с Мацоца- прекрасна

Бях 1 седмица отпуска, Маци е дошла първия ден (оставям храна да я хранят колегите), търсила ме и изчезнала. Нямаше я 10 дни- търсих я, виках я- сега не се отделя от мен. Хапва си добре, но най- вече държи на гушкотенето, а преди не даваше да я пипне никой.
Такова ми е съкровище 😻

Общи условия

Активация на акаунт