Любители на Котки - Тема 161

• 28 701
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
Нашето Съни е женско (ако последния коментар е за нея 😁).
И, да, до ден днешен, вече 4 години, има пристъпи на 'аз съм малка, обгрижвайте ме' Joy

# 661
  • Бургас
Моите извинения към дамата ❤️❤️ ❤️
Много са хубави...
Хари сигурно ще се има за бебе още доста дълго време.Толкова е смешен и палав...

# 662
Мария, трицветките в 99% от случаите са женски. Другия 1% е за мъжки стерилни котета Simple Smile
С рижавите е сходно, но големия процент са мъжки, а рядко се появяват женски с тази разцветка Simple Smile

# 663
  • София
Не знаех за рижите котки. Моят рижко беше момче.
Не помня котето (рижаво), което ми показа преди Хари дали е било мъжко или женско. Най-вероятно не съм и питала. Видях Хари и това беше любов от пръв поглед.

А това "нищо не яде" за Аш... ами че той станал 4.4 кг. Бързо е наваксал отслабването заради жегите.

# 664
Коте Майкъл британче ли е?
Много е миличък.Дано се справи...

Британец е. Ще го видим утре вечер какви ще ги сътворил:).

# 665
А нормално ли е котка да кърми 4 месечни, почти 5 месечни?😒
Когато имат майка не знам дали е нормално, но когато са отгледани без майка - котка, това му дава някакво спокойствие /поне така го виждам при нас/. Тениската ми не пуска мляко, но е заровен в мен и я суче/смуче, чака да го галя по главицата, отпуска се, притихва и дори заспива. Така го хранех, когато беше бебе.
ПП Той е мъжки, та по предположението на съфорумки, може и да е цицоман. Joy

# 666
  • Бургас
Моят също е малко цицоман...
Ама не може така.Аз не съм котка.

AnMary,не рижковците,а трицветките са женски.Най-често са на петна,бяло,рижаво и черно.Аз съвсем изключих,че Съни е трицветка.
За рижите приятелчета не знам има ли някаква закономерност.
Хубаво,че Аш хапва.

Дано Майкъл е добре,той е още малък,сигурно няма да се сърди много.

# 667
  • София
Слънчи оправи ли се?

На море сме.
Попаднах на тоя бонбон в хотела

# 668
pandorina, а как мислиш да го извеждаш навън – на каишка, в раничка? Чудя се какво решение бих търсила, ако Руби не можеше да излиза свободно.

Джаста Праста, да, големи са му бутчетата, но не е толкова едър, колкото изглежда. И мъжествеността му беше такава здрава, яка, красива – чак ми беше жал, като го гледах, че ще трябва да клъцнем тази красота. Simple Smile Но се наложи...

mariqivanova, разсмя ме с поста си, че е ловец (темата е много разтоварваща). Simple Smile Или е това, или иска да ми се похвали с трофеите си? Не знам.

За килограмите – около 4.8 кг е, снощи се мерихме заедно, че иначе кантарът не го хваща. Миличък е, но все още е леко нервен и неспокоен. Бях написала, че го прибрахме от улицата, но вероятно е бил изхвърлен, защото се появи изведнъж, незнайно откъде, беше много кльощав и много гладен. Беше на около 4 - 5 месеца и ожесточено се бореше за храната си с другите улични котки, които бяха 2 -3 пъти по-големи от него. И доскоро се тъпчеше като за последно, все едно не се знае кога ще може да яде пак. Simple Smile Но вече очевидно започна да свиква, че има дом, че е обичан, че няма да остане гладен. Е, от време на време мяука тревожно, като ме види, че излизам, но го прави все по-рядко.

precious не се е появявала скоро, нали щяха да си вземат котенце? Дано всичко е наред.

# 669
Слънчи не се е оправил още... Стои си подутината. Боцнатото и цепнатото буквално се затвориха още вчера. Нищо не е текло, както каза ветката, че "трябвало да тече" като го мажа с йодасепт. За капак Слънчи ми избяга от погледа тази сутрин. Скри се в едни храсталаци и нарочно не ми отговаря, за да не го прибирам. Не иска да стои вкъщи затворен.

icicletdq, може ли да кажеш за колко време горе-долу е спадал отока при твоите котки?

Сега ще звъня на ветката да видим какво ще каже.

Последна редакция: сб, 17 юли 2021, 12:13 от amy_nka

# 670
  • Крайбрежен район
Господин Лъки в целия си блясък. SmileBlue Heart Игрив, пакостлив, инатлив. Душата на нашия дом. HeartpulseAnimal Smiley CatHouse

# 671
  • София
amy_nka, би трябвало с антибиотик да се оправи. Такива неща и при хора стават. Дано бързо да мине!

Брат ми ни осведомява нагледно за питомците, докато отсъстваме:

# 672
  • София
За рижите приятелчета не знам има ли някаква закономерност.
Чисто оранжевите котки са 90% мъжки. Но все пак има и женски оранжеви, а не е като трицветните. При трицветните няма нормален мъжки. Или са женски, или "сбъркани" мъжки. Wink

Боги е чисто оранжева, но все се смеем, че май не е точно така. На челото ѝ оранжевото сивее. Дори като малка я къпах в 2 поредни дни, защото реших, че не съм я изкъпала добре. А то се оказа, че сивеещата "мръсотия" си е такава по природа. Joy

Да се оплача, че по коремчето на Преслава не иска да расте нормална козина. Кастрирахме я в началото на май, а стои почти голо. Има някакви дълги косми, но гъстата къса козинка липсва. Не мога да си спомня при Боги за колко време израстна, но в момента не личи, че някога е бръснато. Сетих се за Ая, че май си е останала с голо коремче. Дано Преслава не е като нея. Simple Smile Каквато е кльощава, коремът ѝ стои съвсем хлътнал. Joy

# 673
  • Варна
На Елена също не ѝ порасна нормална козина, има няколко мм косъмчета по корема, а я кастрирахме преди 10 години. Кетя няколко месеца след операцията преди 2 зими не личеше, че изобщо е постригвана, на нея много бързо ѝ расте до нормална дължина. До котка е изглежда. Айде на корема не прави такова впечатление, но ми е много интересно ако се случи такава аномалия при разните персийки, дето ги постригват целите и козината не порасне повече.

# 674
Ходихме на вет, пак го стискаха и промиваха. Пак тече гной. Този път след боца в мускула на крака куца и не може да стъпва. Щяло да мине... Дано, че взех да се притеснявам, да не би да го прецакваме още повече, вместо да му помагаме... Sad

Общи условия

Активация на акаунт