Стана време за моренце, а ДЕКЕМВРИйчето вече рита в нашето коремче! (Тема 3/2021)

• 25 780
  • 777
  •   1
Отговори
# 150
Относно секса - при нас от април е мираж и както се шегува ММ "догодина за Свети Валентин ще правим пак" Joy Имах леко зацапване в началото и отлепяне, после започнаха контракциите.. та даже и не се надявам, а тоолкова много ми се иска. Проблемът ми е, че много често започнах да сънувам розови сънища - хем ми е хубаво, обаче се събуждам от оргазъм, последван от ужасни контракции.. а сънищата няма как да ги контролирам Rolling Eyes Joy
Оргазъм само от сън... впечатляващо.  Flushed
Което ме подсеща да попитам - какво мислите за мастурбирането като алтернатива?
Аз не мога и да мастурбирам, всяка възбуда при мен води до контракции.. явно ми е много чувствителна матката. А това с оргазъма на сън ми се е случвало само и единствено по време на бременност, май доста ми липсва секса 😆

# 151
  • София
И на мен само по време на бременност ми се е случвало това с оргазъм по време на сън. С миналата 2 пъти и с тази до момента също 2 (чак си е стресиращо, като се събудиш с втвърдения корем и леката болка Sad ) За съжаление секса ми е забранен, с миналата не беше и поне към 4-5 месец правих няколко пъти, липсва си ми. Уж ще питам на следващия ми преглед дали поне може без проникване, ама и аз предполагам, че ще се получат контракции, ама ще чуя и мнението на лекарката Simple Smile

Аз не мога и да мастурбирам, всяка възбуда при мен води до контракции.. явно ми е много чувствителна матката. А това с оргазъма на сън ми се е случвало само и единствено по време на бременност, май доста ми липсва секса 😆

# 152
При нас секса е забранен, но си се забавляваме по друг начин, макар, че и на двамата страшно много ни се иска..

# 153
Да си споделя... Единственият човек, от който нищо лошо особено сега не очаквам е самата ми майка. Преди няколко седмици и сега се виждаме от време на време и без никаква съобразителност ме товари емоционално... За разни неща, които са дребни и ако си пораснал човек и ги сложиш в перспектива, ще видиш, че не са проблем? Сега ли не можеш да се въздържаш и поне по-внимателно да се изказваш? И аз се стресирам и понеже се притеснявам какво прави на бебето това, още повече се стресирам - омагьосан кръг.

Всеки ден съм в притеснение всичко дали с бебо е наред и не ми трябват силни емоции. Да не говорим и че не искам и мъжа ми да настройвам. Уча голям урок как да не разкъсваш детето си и да си по-широкоскроен.... Добре че мъжа ми го приеха поне. Само детето да е живо и здраво и да си намери добър човек, не искам да се хващам за детайли или да рева, ако доведе друго момче например. Искам само да му давам подкрепа и да е здраво и щастливо. И да си помня приоритетите и да отсявам кое наистина е проблем и кое не е, защото миналата година с несполучливия ни опит нищо друго нямаше значение....

Късмет и успех на всички и бъдете здрави ❤️

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 12:56 от dее92

# 154
[quote author=dее92 link=topic=1349294.msg43104324#msg43104324 date=1625390180]
Да си споделя... Единственият човек, от който нищо лошо особено сега не очаквам е самата ми майка. Преди няколко седмици и сега се виждаме от време на време и без никаква съобразителност ме товари емоционално... За разни неща, които са дребни и ако си пораснал човек и ги сложиш в перспектива, ще видиш, че не са проблем? Сега ли не можеш да се въздържаш и поне по-внимателно да се изказваш? И аз се стресирам и понеже се притеснявам какво прави на бебето това, още повече се стресирам - омагьосан кръг.

Всеки ден съм в притеснение всичко дали е наред и не ми трябват силни емоции. Да не говорим и че не искам и мъжа ми да настройвам. Уча голям урок как да не разкъсваш детето си и да си по-широкоскроен.... Добре че мъжа ми го приеха поне. Само детето да е живо и здраво и да си намери добър човек, не искам да се хващам за детайли или да рева, ако доведе друго момче например. Искам само да му давам подкрепа и да е здраво и щастливо. И да си помня приоритетите и да отсявам кое наистина е проблем и кое не е, защото миналата година с несполучливия ни опит нищо друго нямаше значение....

Късмет и успех на всички и бъдете здрави ❤
[/quote]

Толкова добре те разбирам, моята майка също от години ми причинява такъв емоционален товар… имам чувството, че въобще не ѝ пука как се чувствам и какво ми причиняват нещата които прави, даже имам чувството, че за нарочно ме тормози …. слава Богу малко се е укротила напоследък, но с наближаването на раждането много ме е страх, че нещата може да се разразят с пълна сила😞
Много ми е мъчно, че нямам майка като другите, аз за моята се притеснявам повече от колкото сигурно някога ще се притеснявам за детето си. Така ми се иска да имах хубаво семейство и да мога да разчитам, че родителите ми са екип, но не се е паднало на мен 😢

# 155

Толкова добре те разбирам, моята майка също от години ми причинява такъв емоционален товар… имам чувството, че въобще не ѝ пука как се чувствам и какво ми причиняват нещата които прави, даже имам чувството, че за нарочно ме тормози …. слава Богу малко се е укротила напоследък, но с наближаването на раждането много ме е страх, че нещата може да се разразят с пълна сила😞
Много ми е мъчно, че нямам майка като другите, аз за моята се притеснявам повече от колкото сигурно някога ще се притеснявам за детето си. Така ми се иска да имах хубаво семейство и да мога да разчитам, че родителите ми са екип, но не се е паднало на мен 😢

О, мила, толкова съжалявам... Пращаме ти прегръдки, подкрепа, сила и кураж! Ти си бъдеща мама герой и всички декемврийки ще си помагаме поне виртуално ❤️❤️ Бъдете здрави с бебо!

И ние ще правим глупости и грешки... За себе си се моля да не забравям, че нищо дребно не е важно, когато има здраве и детето е щастливо.
На приятелка й загубиха така студентските години, защото се наложиха какво да учи без тя да го желае... Или да живееш за мнението на някакви си съседи например - божеее, за всичко се тормозим да отгледаме здрави деца, това ли ще ме интересува? Дано ние като по-ново поколение разбираме и говорим повече, не приемаме разговорите да обсъдим някакъв проблем като обвинение и неуважение; не забравяме важните неща; правим повече компромиси и помним, че не всичко може да е перфектно.

# 156
Момичета, радвайте се, че имате майки до себе си, дори и да ви ядосват. Аз загубих моята миналата година и макар и да не се разбирахме перфектно, в този момент ми липсва....
Да в жива и здрава свекървата, жената прави всичко възможно да се чувствам добре и да не ми липсва нищо, но е е същото....

# 157
  • London
Съжалявам, момичета, дори не мога да осъзная какво изпитвате. 😔

Аз съм много близка с майка ми, да ми е жива и здрава още много много години. За всичко сме си упора, все на нейното рамо плача ако има нещо.
Надявам се и моята връзка с дъщеричката ми един ден да е такава 🙏🏻

# 158
Ние с моята майка сме си много близки и си споделяме доста. Но видиш ли с баща ми не е така, което на моменти ми тежи...

# 159
  • София
Четейки и аз това си мисля, аз също загубих майка си - вече три години, беше прекрасен човек, винаги ме е разбирала и ми е помагала във всичко (аз пък и се ядосвах че се раздаваше на 100% мислейки само за другите и загърбвайки себе си). Преди 2 години (40 дни преди да родя) се спомина и свекърва ми, която чувствах като втора майка, също страхотен човек. Та радвайте се на роднините си и не ги съдете прекалено строго, вярвам че всички се стараят да правят най-доброто според тях (не винаги са прави разбира се Simple Smile или поне не спрямо нашето мислене, но затова всеки човек е различен).

Момичета, радвайте се, че имате майки до себе си, дори и да ви ядосват. Аз загубих моята миналата година и макар и да не се разбирахме перфектно, в този момент ми липсва....
Да в жива и здрава свекървата, жената прави всичко възможно да се чувствам добре и да не ми липсва нищо, но е е същото....

# 160
Ето и мен.Мина моето море.За всички,които се страхуват от пътя и от жегите,няма страшно.Пътувахме на тръгване около 7 часа заради отбивката на Стара Загора и това малко ме изнерви,че буквално стояхме на едно място,а точно в деня в който пътувахме беше страхотна жега,в 10 сутринта беше 30 градуса.На всичкото отгоре съм на фраксипарин и аспирин всеки ден,но стигнахме успешно.Там се чувствах прекрасно.Ходех на плаж към 8,9 и беше невероятно.Винаги сме ходили към 10 ч.Фо към 10 не се пазех от слънцето и не се мажех.След 10 под чадъра.Стоях до 12 наобяд,прибирах се,хапвахме,следобеден сън и следобяд пак на плаж.Вечерта се разхождахме много и много добре ми се отразяваше.Във водата не съм влизала,само до коляно,но и не ми липсваше.
Връщането беше по добре.Пътувахме в Събота и се прибрахме за 5 часа,само с една почивка.
Приятни почивки на всички.

# 161
Момичета, трудно е сега, трудно е с майка, трудно е и без майка. Моята също не е сред нас, от много години, и тези месеци именно женска подкрепа и добра дума, някой за споделяне на типично женските болежки и майчини страхове, много ми липсват. Свекървата помага,и мъжът ми е незаменима опора за мен, но все пак си е друго. Иначе, аз се усещам, че заради всички промени в настроението и т. н., има моменти в които всички и всичко ме дразнят,  по-нисък ми е прагът на търпимост. Горе-долу като ПМС, ама постоянно 😃 затова си имам стратегия - казвам си, това е твърде дребно, за да му обръщам внимание сега. След 3 или 5 месеца, този ежедневен въпрос няма да има никакво значение. И когато нещо не е мой проблем, гледам да не го вземам присърце точно сега. Така бутам ден за ден, за да не се изпокарам с хората, на които държа. А останалите - изобщо са извън радара ми в момента 😃

# 162
Здравейте мамчета, минавам да споделя, че днес сутринта към 10 и нещо направо събрах границите, бях навън. Грешката ми беше, че не бях закусвалня. Добре, че не бях сама... Ужасно е, на първо място помислих за бебчо и добре, че ми взеха айрян със сол...

# 163
Габи, аз съм с ниско кръвно по принцип и аз съм събирала границите- винаги имай нещо сладко в теб -захарче или парче шоколад, особено сега лятото

# 164
  • London
Габи, на мен така ми стана много зле като изкарах кучето на разходка преди 2 дни. Но от години съм си с ниско кръвно и все си нося някакъв бонбон и вода в мен.
Като го премерих онзи ден беше паднало на 80 на 40, та хубаво си изкарах акъла 😁

Общи условия

Активация на акаунт