Стана време за моренце, а ДЕКЕМВРИйчето вече рита в нашето коремче! (Тема 3/2021)

• 24 905
  • 777
  •   1
Отговори
# 405
Доколкото чета във форума и в групата на Сигридов във фейса, дали с повече EPA или с повече DHA зависи от това дали си хомо или хетерозигот по MTFHR.  Да ви кажа само, че тук откъдето съм аз, на нито 1 бременна не се изписва Омега 😆 както и повечето добавки, които аз и повечето тук пием. Мисля, че това с приема на добавки е сравнително ново. Стари пациентки на Сигридов включително споделиха, че преди години като работел в Надежда или не знам още къде, също почти нищо не е изписвал. Явно тепърва навлиза терапията с добавки при бременни. Също вчера попитах дали да започна прием на Магнезий, и др. Ковачев ми каза, че преди да го изследвам и да види резултата, няма да ми изпише.

# 406
  • до най-прекрасния мъж
Сега си проверих моите - DHA е 200 mg, a EPA e 22 mg. Дано е добре, предвид че съм хетерозигот MTHFR.

# 407
Дами, а при някоя от вас да има малко покачване на левкоцити от ПКК? Един лекар ми каза, не очаквай всичко да ти е като в нормално положение. Чувах, че се покачват при доста жени, но да ви попитам и вас как сте.

# 408
  • до най-прекрасния мъж
Дами, а при някоя от вас да има малко покачване на левкоцити от ПКК? Един лекар ми каза, не очаквай всичко да ти е като в нормално положение. Чувах, че се покачват при доста жени, но да ви попитам и вас как сте.
Моите са 12 от 2 месеца и не мърдат, аз пускам ПКК и урина всеки месец. И двамата ми лекари твърдят, че са в норма за бременност. Референтните на лабораторията са до 10.5. Моите обичайно са около 9-9.5 и без бременност. Отдават го на ИР при мен.

# 409
И моите от началото са над горна граница, но ми казаха че всичко е в нормите и да не се притеснявам.
Все пак после в стерилнаурина ми откриха Ешерихияколи, като предлагам че може и от тва да са се вдигнали.

# 410
Здравейте мами, от 2-3 дни много малко усещам бебчо, на някоя друга да се е случвало? Снощи като се намествах да заспивам ме заболя корема нещо. Боля ме 10 минути и ми мина. Сега няма болка.

# 411
Здравейте мами, от 2-3 дни много малко усещам бебчо, на някоя друга да се е случвало? Снощи като се намествах да заспивам ме заболя корема нещо. Боля ме 10 минути и ми мина. Сега няма болка.
Аз ги усетищах два дни и после два дни нищо, най много нещо, което би могло да са те, но не съм сигурна. Сега вече са по-активни, може би защото и аз съм по-активна през деня. Най-много усещам легнала по гръб.
Те са мънички още, може да се е обърнало и там, където рита да не се усеща. Кога си на преглед? Ако много се притесняваш отиди да те погледнат.
Аз си имам доста неразположения и болежки вече. Къде те болеше?
Забравих да кажа, че ходих на дерматолог заради сърбежа по корема, който беше толкова ужасен след баня, че спрях да си мия корема (не, че помогна Rolling Eyes). Дерматологът ми предписа едно мазило не за бременни и вечер мазане със зехтин. Ако някой друг проима същия проблем да каже да кажа и кое е мазилото. Сърбеж вече няма, преродих се направо, въпреки че още ми е доста чувствителна кожата.

# 412
  • London
И аз все още ту усещам бебето, ту не. Общо взето ми казаха, че до 23-24 седмица може би ще е така. Чак след това да започвам да следя за редовни движения.
И аз бях с болки вчера, момичета, та се чудя дали да не звъня на лекар. Лека беше болката долу ниско,  моментна, но наподобяваше тази като преди цикъл.

# 413
Аз ги усетищах два дни и после два дни нищо, най много нещо, което би могло да са те, но не съм сигурна. Сега вече са по-активни, може би защото и аз съм по-активна през деня. Най-много усещам легнала по гръб.
Те са мънички още, може да се е обърнало и там, където рита да не се усеща. Кога си на преглед? Ако много се притесняваш отиди да те погледнат.
Аз си имам доста неразположения и болежки вече. Къде те болеше?
Забравих да кажа, че ходих на дерматолог заради сърбежа по корема, който беше толкова ужасен след баня, че спрях да си мия корема (не, че помогна Rolling Eyes). Дерматологът ми предписа едно мазило не за бременни и вечер мазане със зехтин. Ако някой друг проима същия проблем да каже да кажа и кое е мазилото. Сърбеж вече няма, преродих се направо, въпреки че още ми е доста чувствителна кожата.

На преглед съм на 12ти август чак, а ме болеше от ляво ниско долу. Остра и пробождаща болка. Благодаря ти за бързия отговор.

# 414
Аз едва от 2 дни усещам нещо подобно на движения. 😳 Тази сутрин се събудих спяща по гръб от остра болка в кръста. Не успях да се обърна ни наляво, ни надясно. При опит пробождането се местеше надолу. Изчаках около 10-15 Мин да ми размине и чак тогава успях да се надигнах. Ама аз си имам и проблеми с гърба и изкривяване де. Чудя се дали да не почна вкъщи някаква йога. Някой практикуващ да препоръча клипчета? Или на принципа проба-грешка да опитам?

# 415
Вие сте герои щом издържате толкова време без преглед!!!
Там ме боли когато не съм ходила до тоалетната последните дни. Сега примерно не съм ходила, боли ме от време на време, а натисна ли, е доста неприятна болка.
Ако имаш същия проблем с тоалетната и бебо си е харесало червото има някаква логика да е от това
То даже не е нужно и бебо да го рита, пак може от това да те боли. Не съм лекар!
Рейнбол имах болка, която описах като болка във влагалището. Да не говориш за същото? АГ-то не се впечатли като ѝ казах.
Аз имма една болка, която много ме притеснява, защото се усеща точно все едно бебетата разтягат шийката. Не ме питайте как го разбрах, вероятно съм луда и понеже това ми е страхът сега и затова така.
Мисля, че вече всякакви болки стават напълно нормални, стига да не са непоносими и продължителни де. Все пак расте нещо, разместват се някакви неща и колкото и тялото да е пригодено да се случва това, пак не е обичайното ни състояние, с което сме свикнали.
Pgeober, и мен ме боли кръста и при опашката нещо се намесва и прескача и ме побърква. Не мога да ти препоръчам клипчета.

# 416
Вие сте герои щом издържате толкова време без преглед!!!
Там ме боли когато не съм ходила до тоалетната последните дни. Сега примерно не съм ходила, боли ме от време на време, а натисна ли, е доста неприятна болка.
Ако имаш същия проблем с тоалетната и бебо си е харесало червото има някаква логика да е от това
То даже не е нужно и бебо да го рита, пак може от това да те боли. Не съм лекар!
Рейнбол имах болка, която описах като болка във влагалището. Да не говориш за същото? АГ-то не се впечатли като ѝ казах.
Аз имма една болка, която много ме притеснява, защото се усеща точно все едно бебетата разтягат шийката. Не ме питайте как го разбрах, вероятно съм луда и понеже това ми е страхът сега и затова така.
Мисля, че вече всякакви болки стават напълно нормални, стига да не са непоносими и продължителни де. Все пак расте нещо, разместват се някакви неща и колкото и тялото да е пригодено да се случва това, пак не е обичайното ни състояние, с което сме свикнали.
Pgeober, и мен ме боли кръста и при опашката нещо се намесва и прескача и ме побърква. Не мога да ти препоръчам клипчета.

На 15ти този месец бях на преглед, тогава нямаше проблеми. Лекарката каза да лежа, че бебчо ниско разположен. На мен ми е втора бременност, първата завърши с аборт и ми е притеснен. Гледам да мисля положително, че всичко ще е наред. Нашите бебоци усещат всички емоции.

# 417
  • London
Като напрежение е и моето, странно усещане 😁
Общо взето всякакви болежки в момента ще ни нападнат, така ми беше обяснено на мен. Навлизаме в същинската част на бременността, та и бебоците започват да растат здраво.
Казаха ми да звъня ако болката стане силна или при каквато и да е промяна на “нормалните” течения.

# 418
И аз усещам болка ,горе долу все на различно място.Имам понякога отдясно,друг път от ляво,вчера пък опашката ме боля,общо взето го отдавам на това че бебето расте и мърда и си ме побутва от къде ли не.Преди 2 дни и аз имах болка наподобяваща менструална,около 10 минути траеше и ми мина.В понеделник съм на преглед ,надявам се всичко да е наред 🙏

# 419
  • до най-прекрасния мъж
Понеже страдам от колит, който от време на време се обостря, болката ниско вляво обикновено е от червата. Особено ако имате проблем с WC. Боли леко вляво и встрани, особено при седнало положение. Като легнете, не толкова.
Аз миналата събота усетих бебчо за първи път да ритка. Беше късно вечерта. После няколко дни затишие. От 2-3 дни го усещам от време на време. Обикновено повече вечер, понякога след като се нахраня или като ми чуе гласа. Даже ей сега се размърда Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт