Стана време за моренце, а ДЕКЕМВРИйчето вече рита в нашето коремче! (Тема 3/2021)

• 25 762
  • 777
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро момичета. Ние тази година ще пропуснем морето. Док каза, че не може да пътувам повече от 20км. Въпреки, че ми се искаше да отидем, но ще наваксаме с малкия човек, живот и здраве Blush

# 91
Ние заминаваме след една седмица, на нашето, ами честно да ви кажа нямам търпение, не мога да си представя цяло лято да не мръдна от София. Трябва си откъсване от средата.

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 11:10 от ggirl

# 92
  • София
При мен лошото е, че хематома последно още си беше там  и се очакваше ново изкървяване, което ще налага спешно посещение на болница. Ние ще сме на Царево - най-близката уж по-нормална болница май е в Бургас, ама не е съвсем близичко де, а и няма да има вариант да си ме види моето АГ. Другия очакван проблем беше с плацентата - беше много ниска и маргинална (тук не съм сигурна това ли беше термина) или превия. Но както казах живи здрави в понеделник съм на преглед (след цели 3 седмици без такъв) и ще видим какво се случва и какво ще ми каже АГ за евентуално пътуване.

Момичета, както повечето знаете бях месец в болницата заради кървене и хематом. Това обаче не би ме отказалао от морето , нищо че ще се наложи да се задоволя с нашето. Щом към момента всичко е наред и док дава съгласието си , няма от какво да се притеснявате. На мен ми каза само внимателно и по-спокойно. Аз си знам , че в деня на пътуването трябва да си пия но-шпа и да почиваме на всеки час- час и половина. Даже не съм и проучвала къде и какви лекари има, предполагам чак в Бургас .

# 93
Ние ходихме вече два уйкенда до Гърция😬 дано да няма проблеми и занапред и да можем да си ходим, че много обичам 😸

# 94
  • London
И аз съм фенка на Гърция, последните няколко години все там почивахме.
Ех, ами момичета, какво да ви кажа 😁 ММ го е страх повече от мен, пък сама няма да тръгна. Търся почивки накъде из Англия, има много красиви местенца. Да се откъснем малко от еднаквото ежедневие 🤗 Ще ни подейства добре.

# 95
Здравейте мами, записвам се и аз в темата с термин 21.12. Всеки казва за морето, че няма проблем, за басейните не е добре заради бактерии, а някой наясно ли е за басейн в двора, проблем ли е?

# 96
Оказа се, че моят работодател подава болничните към НОИ на 10то число. Първият ми болничен е от 10.06 до 16.06.Вторият болничен в от 17.06 до 16.07.Кога мога да очаквам превод?

# 97
Цитат на: gabby92 link=topic=1349294.msg43094370#ms 43094370 date=1625213432
Оказа се, че моят работодател подава болничните към НОИ на 10то число. Първият ми болничен е от 10.06 до 16.06.Вторият болничен в от 17.06 до 16.07.Кога мога да очаквам превод?

За 6 месец ми ги преведоха на 01.07.Моя болничен беше от 29.05. До 04.07.но за месец Май не се полагаше заради края на месеца. За двата работни дни от юли ще ги чакам след 15 юли.

# 98
Вероятно на 15.07 ще е частта за юни, а на 20 или 22.07 ще е преводът за юли.
Моят болничен беше до 30.06 и го преведоха, изненадващо за мен ,още на 29.06

# 99
Вероятно на 15.07 ще е частта за юни, а на 20 или 22.07 ще е преводът за юли.
Моят болничен беше до 30.06 и го преведоха, изненадващо за мен ,още на 29.06

Благодаря, дано и мен ме изненадат така.

# 100
много ме  развесели това с недоволния мъж. Можеш да му кажеш, че “вината” за момиченцата е единствено негова- полът се определя от X или Y хромозомата, която се онаследи от мъжа, каквото се падне там Joy
честито, две сестрички, колко хубаво ❤❤

Здравейте, момичета, и добре дошли на новозаписалите се Hug
Аз днес ходих на два прегледа и влизам за отчет. Тааа ходих на мамолог днес - излиза ми секрет (някаква начална кърма) от гърдите. Каза да почиствам с реванол, иначе да не пипам/стискам и т.н. за да не си докарам инфекция. Така че ако ви се появи нещо странно, можете с реванол да почиствате. Каза и да ходя с широки сутиени, да не се притискат гърдите.
Ходих и на фетална. И двата бебока са добре, ще си имаме две момиченца и едната е много срамежлива. Мъжа ми е видимо недоволен от този факт, приемам съвети какво да го правя, къде да го пратя. Не ми се влиза в затвора, така че това отпада...
За морето и аз се притеснявам, защото ще ходим в Гърция и там било голяма жега сега (заминаваме след две седмици). Какво разбират под "да се пазиш от жегите"? Да не се излиза между 12 и 4 ли?
Аз бих минала по магистралата, с тези завои и изпреварвания не се виждам по подбалканския. Ама аз съм си паника де.

# 101
И аз съм с въпрос за болничния. Първият ми болничен е от 08.06 до 21.06 и е подаден в НОИ на 09.06. Само че още нямам превод. Гледам, че пише, че 15 работни след като е подаден трябва да е изплатен. Проблемът е, че даже не знам къде трябва да дойдат тези пари. Имам две сметки, не ги знам коя знаят. Последния ми изплатен болничен е бил преди 3 години, така че ако някой знае как изобщо от НОИ разбират сметката, на която трябва да се преведе болничния, ще съм благодарна.
Редбери, толкова съм му ядосана, че не заслужава нищо да му обяснявам. Като е такава лигла не знам какви очаква да са бебетата.

# 102
Здравейте момичета! Искам да попитам тези от вас, които все още работят като мен, ходя си редовно на работа, как съобщихте на работодателя си за бременността? Аз вече съм 15+3 и все още не съм уведомила работодателя си и искам в най-скоро време да го направя и бих искала съвет какви документи да изискам от следящия ме АГ. Работя в банковата сфера и съм нова в работата и ми е непонятно как става всичко ( на кой да изпратя документите в човешки ресурси или в счетоводството , в свободен текст ли се уведомява заедно с документите от АГ?! ). Ще се радвам да споделите как сте го направили вие:)

# 103
Аз след БХС просто дадох на шефката един амбулаторен лист, в който пише 12 седмици и нз си колко дни и това беше. В моя случай шефката е собственик на фирмата, при вас с многото отдели не знам на кой трябва да го даде;, може би на прекия ръководител и на човешки ресурси.

# 104
Здравейте момичета! Искам да попитам тези от вас, които все още работят като мен, ходя си редовно на работа, как съобщихте на работодателя си за бременността? Аз вече съм 15+3 и все още не съм уведомила работодателя си и искам в най-скоро време да го направя и бих искала съвет какви документи да изискам от следящия ме АГ. Работя в банковата сфера и съм нова в работата и ми е непонятно как става всичко ( на кой да изпратя документите в човешки ресурси или в счетоводството , в свободен текст ли се уведомява заедно с документите от АГ?! ). Ще се радвам да споделите как сте го направили вие:)

Здравей Sunny8602
Аз съм в болнични от половин месец, малко преди това (около седмица и половина) съобщих на прекия си началник, че ще се наложи да изляза в болнични, защото работя като ръководител движение и работата ми е стресова. Оттам той съобщава нагоре по веригата. Аз само си нося болничните при нашата отчетничка. Дано съм ти била полезна. Лека бременност ти желая.

Общи условия

Активация на акаунт