Стана време за моренце, а ДЕКЕМВРИйчето вече рита в нашето коремче! (Тема 3/2021)

• 24 870
  • 777
  •   1
Отговори
# 525
Алисън, пробвай Фемина, аз като звънях началото на месеца ми казаха че на 15 изготвят графика с летните отпуски и тогава да звънна и на 15ти си запазих час. Според мен имаш вариант там за 20та седмица. Аз запазих при Цолова. Питай другите д-ри кои са.

# 526
  • София
Днес мина моята втора ФМ, бях при проф. Марков, всичко е наред, огледа много подробно сърцето и каза че не вижда нищо притеснително и няма смисъл от ехокардиография. Момиченцето ми продължава да върви седмица напред та се очаква да се появи ноември, вече е 400 грама. Каза че няма проблем да си ходя на море, само да си взема магнезий, та живи здрави в събота заминаваме Simple Smile

# 527
Alison защо се притесняваш, че е в 22ра? То реално се прави от 18 до 22, даже е препоръчително да е след 20г.с. (моята се пада в 20+5, но според последните ехографи вървеше напред.. та все едно е почти 22..).

gabby92 аз бих пуснала една стерилна урина вместо да го мисля и да се притеснявам.

Последна редакция: ср, 21 юли 2021, 14:36 от Butterfly

# 528
Алисън, както каза и Butterfly, май не е проблем да е 22-ра, четох, че след 20-та е хубаво, защото са по-развити органите и повече може да се види.
А къде записвате феталните ехокардиографии? И аз се чудя за такава, днес съм на преглед и ще питам АГ, дали препоръчва, че наближава (днес съм точно 17 г.с. и не съм виждала бебчо от точно един месец). Вече нямам търпение и за феталната Smile ама ще поизчакам още 3-4 седмици.

# 529
Даже и до 23та някои казват, че може, включително в МЦ Сигридов, Али.  И аз ще съм в 22ра,като в 20та съм само на ЖК. Единствено ми мина през главата недай боже да има някакви съмнения, че не мога в толкова кратък срок да намеря още един специалист за второ мнение в този отпускарски сезон... Отново изказвам разочарование, че за мен не е коректно цяла клиника да затваря за 2 седмици без никаква ротация на специалистите в отпуск....
Дано всичко е наред при всички ни.

Габи, ако не си пускала скоро, бих те посъветвала. Аз пускам стерилна и обикновена заедно, 10тина-20тина лева е и няма лошо. Просто правя тоалета и гледам да е сутринта, възможно най-бързо я нося и казвам, че искам и 2те - пробата е достатъчна.

aureos, препоръчаха ми д-р Маринов от Надежда, детски кардиолог. Успех!

# 530
И моята ФМ е в 22ра седмица. Единствено ме притеснява, че трябва да чакам повече, но не мисля, че е извън стандарта. Иначе, ако зависеше от мен, още утре щях да отида (утре влизам в 20та г. с.), но си казвам да съм спокойна. Така или иначе оттук нататък все чакане ни чака, уча се да го мога.

# 531
  • London
Вярно си е чакане ама вижте момичета, преполовихме вече седмиците 🥰
Аз лично не усетих кога минаха тези 20 седмици, остават ми още 18 и живи и здрави, ще срещна моето момиченце ❤
Единствено сега се тревожа за тази фетална, но и силно вярвам, че имаме здрави дечица ❤🙏🏻

# 532
gabby92 и на мен всеки път ми излизаха бактерии в урината, и въпреки че и АГ по ЖК, и Ковачев ми казаха, че не виждат нищо притеснително, пуснах 1 стерилна урина за свое спокойствие. Излезна чиста и сега поне не го мисля това. Иначе за ФМ и мен ме притеснява само това, че да не дава Господ, ако има нещо притеснително, още по-трудно ще се търси час за второ мнение в такъв кратък срок. Надявам се всички да получаваме само отлични новини,де 🙏🍀

# 533
Аз съм за 22ра г. с с час за ФМ. Чудя се да пускам ли за изследване стерилна урина? Че се притеснявам така, а прегледа е далеч
Габи само да ти кажа понеже не бях наясно до скоро не е толкова важно дали е първата или втората урина след като си станала отколкото да е средната ако ме разбираш.ако искаш вземи ч контейнерче от която и да е аптека някакви стотинки е , кажи контейнерче за стереилна урина и си я занеси в някоя микробиология.

# 534
...
А къде записвате феталните ехокардиографии?
...
Д-р Румен Маринов - преглежда в Надежда, Национална Кардиологична болница и в МЦ по сърдечно съдови заболявания.

# 535
gabby92 и на мен всеки път ми излизаха бактерии в урината, и въпреки че и АГ по ЖК, и Ковачев ми казаха, че не виждат нищо притеснително, пуснах 1 стерилна урина за свое спокойствие. Излезна чиста и сега поне не го мисля това. Иначе за ФМ и мен ме притеснява само това, че да не дава Господ, ако има нещо притеснително, още по-трудно ще се търси час за второ мнение в такъв кратък срок. Надявам се всички да получаваме само отлични новини,де 🙏🍀
На мен продължават да ми излизат бактерии в изследванията за секрет, въпреки всички лечения. В урината последно нямаше, но утре ще пускам нова. Утре ще говоря с лекарката, но вече не знам какво ще ми изпишат, какво ли не слагах вече. За момента и това ми е голямо притеснение, но гледам да се успокоявам, че каквото може, се прави. А и приятелки ми споделиха, че до раждането не са успявали да се отърват от бактерии. Разбира се, ще се борим както може, до последно.

# 536
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, вземете си хубав орален пробиотик. Ако не слагате някакви глобули, питайте лекаря си за вагинален пробиотик. Аз така се оправих след повече от 2 години борба с тези гадини. Като знам що антибиотик изпих, лошо ми става...

# 537
На мен на микробиология ми излезнаха левкоцити, без гъби и бактерии. Слагах полижинакс, но още не съм пуснала нова да видим какво става. За гъбички знаех, че помага вагиналния пробиотик, явно и при бактерии действа. Тя малко като се наруши флората и си става податлива на всякакви патогени...

# 538
Здравейте, момичета. Рядко пиша,но ви чета редовно Simple Smile имам нужда от съвет от снощи ми се вие свят доста, толкова, че днес едвам стоях сутринта и накрая повърнах. Имах час при АГ и тя каза, че е нормално. Повече течности да пия и да почивам. Аз обаче не съм много спокойна, защото до сегя не ми се е случвало, дори в началото на бременноста не ми е било лошо. На някоя от Вас случва ли и се и как го бори 🙃 в 17-та седмица съм.

# 539
Момичета, вземете си хубав орален пробиотик. Ако не слагате някакви глобули, питайте лекаря си за вагинален пробиотик. Аз така се оправих след повече от 2 години борба с тези гадини. Като знам що антибиотик изпих, лошо ми става...
И Лактажин слагах, иначе Флажил и Макмирор, и пак са си там Sad притеснявам се, че утре вече и антибиотик ще ми дадат. Но, ако се налага ...

Общи условия

Активация на акаунт