Всякакви въпроси относно пералнята - тема 11

• 37 321
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
Наистина е много хубава. Само дето оборотите можеха да са 1600. Не успявам да намера тази модификация с тези обороти, а мисля я имаше.

Именно за оборотите ме посъветва майстор по пералните, че е хубаво да са 1600, макар никога да не ги използвам. Това се отразявало на стабилността на уреда конкретно. Даде пример с колите - никога не вдигаме указаната скорост, но е по-добре да я има.
На 1600/min има още 3 модела до цена 1400+евро в miele. de, които не би имало проблем да ви бъдат доставени/избраният от вас/от miele. bg. Пишете им или им се обадете. Най-евтиният е с цена 1399 евро
https://www.miele.de/haushalt/waschmaschine-1566.htm?mat=1130009 … sh%26TDos&9kg
При miele. bg  са 2 модела с цена 3.100 и 2 890

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 13:57 от niljaniljo

# 106
Да, де, ама аз питах за Бош. Миеле са ми над възможностите, за жалост.

# 107
Да, де, ама аз питах за Бош. Миеле са ми над възможностите, за жалост.
Не мога да ви дам отзив за Bosch. Откакто водосъдържателят е от полинокс/останалото е цитирано от вас/, а противотежестите от полимербетон са ме загубили като клиент.
P. S. За тази сума AEG 9 серия/ най - доброто до момента след поредица провали/, Gorenje на 1600/min или  др. според предпочитанията ви

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 14:51 от niljaniljo

# 108
Полимербетон? Полинокс? Нищо не ми говори. Може ли малко разяснение?

# 109
Полимербетон? Полинокс? Нищо не ми говори. Може ли малко разяснение?
Казанът е пластмасов вместо иноксов, а балансиращите тежести не са от чугун, а нещо като цимент.

# 110
  • Велики Преслав
Тежестите от такъв бетон са най малкия проблем. А пък да не говорим за казаните (Морска вълнничка това значи пластмасов) който ако се отварят пак са много здрави.

# 111
Ама само ако се отварят. А ако са споени защо да дава 2 бона? като з аоще малко може да си вземе Милето от линка, който ѝ дадох.
Ако не ѝ се дават толкова пари и иска Бош, то по-добре да избере от 6-та серия.

# 112
И така, Whirlpool промотира фибран, Candy-silitech, VECO-carferron, Bosch и Siemens - резервоари от полинокс, Gorenje използва карботех и политенакс, а Electrolux - карборан. Други производители, включително известният ARDO, предлагат компромис: пластмасов резервоар с задна стена от неръждаема стомана.Miele използва GlaronK като до първата ПМ  с предно зареждане Black & White-само за 7 килограма капацитет, произвежда и прилага 10 години този материал при ПМ с горно зареждане.
Никой не търси 100 години трайност, но неръждаема стомана е за предпочитане. Няма да цитирам др. показатели.
Нищо чудно в следващите 5 години, материалът, наричан обобщаващо plastik, да бъде отречен, най-вече поради невъзможността му да се рециклира/висок% замърсяемост и чупливостта му  в сравнение с този от стомана/

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 15:29 от niljaniljo

# 113
  • Велики Преслав
Не съм съгласен данните са стари. Вече и Whirlpool, Hotpoin Ariston и Индесит са Карборан.

# 114
Не съм съгласен данните са стари. Вече и Whirlpool, Hotpoin Ariston и Индесит са Карборан.
Може, ако са се насочили към материала на закупилата ги марка/концерн. На изложението на IFA 2022.,ще се види. Дано да сме живи и здрави.

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 15:42 от niljaniljo

# 115
# 116
bluberry, благодаря, че сте забелязали грешката. IFA, Berlin 2022г.

# 117
  • Велики Преслав
Аз на Ифа няма да отида но казвам какво съм видял. При първа възможност ще кача снимки. Или гледайте клип в Ютюб

# 118
Ама само ако се отварят. А ако са споени защо да дава 2 бона? като з аоще малко може да си вземе Милето от линка, който ѝ дадох.
Ако не ѝ се дават толкова пари и иска Бош, то по-добре да избере от 6-та серия.

Кой модел от 6-та серия е най- добрия в такъв случай. С тези казани и барабани направо се обърках.

# 119
  • Велики Преслав
Аз пък толкова да не ги харесвам Бошовете. Първо са ми грозни, второ имат дълги програми, трето някоя серия, но не помня коя имаше проблем в балансиращата система и скачаше като заек. Мисля 6та и 7ма.  Гледай клипчета в ютюб. Те са с подобни софтоери моделите от една серия. Поне перат добре.
Като програми според мен, най-добри са АЕГ, Миеле, Whirlpool и Аристон. Това са си мои мисления относно програмите. В момента е един бош гледах който като напълни вода за плакнене, веднага я изхвърля след като спре да пълни.

Общи условия

Активация на акаунт