Всякакви въпроси относно пералнята - тема 11

• 37 339
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
Аз пък толкова да не ги харесвам Бошовете. Първо са ми грозни, второ имат дълги програми, трето някоя серия, но не помня коя имаше проблем в балансиращата система и скачаше като заек. Мисля 6та и 7ма.  Гледай клипчета в ютюб. Те са с подобни софтоери моделите от една серия. Поне перат добре.
Като програми според мен, най-добри са АЕГ, Миеле, Whirlpool и Аристон. Това са си мои мисления относно програмите. В момента е един бош гледах който като напълни вода за плакнене, веднага я изхвърля след като спре да пълни.
Доста марки правят така ...
Аристон е една от тях .
Уърпул също имат доста косури ..

# 121
Имах Hotpoint-aristin Aqualtis комбо 2016 година, едно от малкото неща които правеше добре беше изплакването с много вода и не я изхвърляше веднага след напълването. Но програмите бяха 2 часа минимум само за пране, а със сушене 5 часа.
Дрехите ставаха на боклук с нейното сушене.

# 122
  • Велики Преслав
A нещо при теб е било друго. При мен имаше 1, 20 ч на 1400 оборота

# 123
Значи каквото и да изберем ще е атакуемо,...?

# 124
Ама само ако се отварят. А ако са споени защо да дава 2 бона? като з аоще малко може да си вземе Милето от линка, който ѝ дадох.
Ако не ѝ се дават толкова пари и иска Бош, то по-добре да избере от 6-та серия.

Кой модел от 6-та серия е най- добрия в такъв случай. С тези казани и барабани направо се обърках.
Във възходящ ред:
4.BOSCH WAU28T61BY 9.0 kg, 1400 об/min, ИНВЕРТОРЕН Мотор и още един, който завършване  на 40 EU OXYGEN/не  ми се търсят подробности/
3. Gorenje на 1600/min
2 AEG 9 серия или 7 на 1600A/min
1. Miele, моделът посочен от petiaivanov или този под него за 1999+

# 125
  • Велики Преслав
Аз бих взел или Горението или АЕГ.

# 126
Моделът на Miele с цена от 1999 лв., както и този от диаапазон 2390 лв., не е за пренебрегване, а е  и модел от ознаменуващ 120 г. Miele и с добри отзиви.

# 127
Не знам.. Аз мисля, че като се дава сума около 2000,трябва да се подходи практично и да се извлече максимума. Аз не бих набила много голяма сума в някой модел само защото е от висока серия. Предпочитам да ги даря на болно детенце.

# 128
Здравейте, имам нужда от съвет за избор на пералня.

Спряла съм се на три конкретни:

- Бош за 400 евро, клас С
- Канди за 320 евро, клас А
- Миеле за 700 евро, клас А

Важно ми е пералнята да е висок клас, защото всеки ден или почти пускаме пералня. Знам, че Миеле са най-добрите, но разликата с Канди е повече от два пъти. Дали си заслужава тази разлика? Навремето имахме Канди - 20 години я използвахме, три деца отгледа от бебета до гимназия горе-долу.

Другият вариант е да взема Уърпуул. В момента сме с такава от 13 години и пере идеално. Просто сменяме жилището и сме се разбрали с бъдещите наематели да им в оставя.

От изброените три Канди харчи най-малко вода и ток, но пък ако е толкова добра, защо е на тази цена?

И други предложения приемам.

Мерси предварително за помощта.

# 129
  • Велики Преслав
Марките нямат нищо общо с това което бяха преди 10 години, да не говорим за преди 20.

# 130
Здравейте, имам нужда от съвет за избор на пералня.

Спряла съм се на три конкретни:

- Бош за 400 евро, клас С
- Канди за 320 евро, клас А
- Миеле за 700 евро, клас А

Важно ми е пералнята да е висок клас, защото всеки ден или почти пускаме пералня. Знам, че Миеле са най-добрите, но разликата с Канди е повече от два пъти. Дали си заслужава тази разлика? Навремето имахме Канди - 20 години я използвахме, три деца отгледа от бебета до гимназия горе-долу.

Другият вариант е да взема Уърпуул. В момента сме с такава от 13 години и пере идеално. Просто сменяме жилището и сме се разбрали с бъдещите наематели да им в оставя.

От изброените три Канди харчи най-малко вода и ток, но пък ако е толкова добра, защо е на тази цена?

И други предложения приемам.

Мерси предварително за помощта.
Няма как да ви се даде мнение само по цена и енерг. клас, които сте визирали. Въпросните ПМ машини със старо етикиране и на разпродажба ли са или съобразени с новите изисквания на ЕС.
Сравнението с техника от преди 10 и повече години също не е удачно, както е посочил Vasil Vasilev.
Кокретизирайте моделите или килограмите /вече обем не се посочва/, които търсите за по-конкретен отговор.
Специално за miele с цена от 700 Евро, предполагам, че ПМ с капацитет от 7 кг. и водосъдържател от Glaronk или модел на разпродажба като например този с цена 759 Евро Miele WDA110 WCS

# 131
Май няма нови перални с клас А. Та не се знае какво сравнявате.
И да пере с малко вода за мен не е особен плюс.

# 132
Май няма нови перални с клас А. Та не се знае какво сравнявате.
И да пере с малко вода за мен не е особен плюс.
Черна станция , на Miele, Bosch, Siemens по каталог, v-zug, Asko, merker и т. н. Общо взето всички, които покрива ха норматив A+++ - 50%.

# 133
# 134

Последна редакция: нд, 11 юли 2021, 12:18 от niljaniljo

Общи условия

Активация на акаунт