Всякакви въпроси относно пералнята - тема 11

• 36 701
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
  • Велики Преслав
Ами нищо не може да направите. Освен да я подреждате. Щом се избръщат значи вие много патрамански я зареждате.

# 241
  • София
Не зная значението на "патрамански", но не съм на 20 г. и не е първата пералня, която използвам. Досега в друга не са ми се обръщали дрехи.
По-големият проблем ми е мачкането. Там, както и да ги подредя при зареждане след 2 ч. въртене няма следа от него.

# 242
Не я пълнете много, това мога да дам като съвет. И вадете веднага след приключване на прането.
За такива като мен, които ненавиждат гладенето , смачкани дрехи са си истинско наказание. Писах няколко пъти, че старата ми пералня също ги мачкаше много независимо от всичко, по наблюдения с течен препарат излизат идея по- добре.
До пералня си е според мен.

# 243
  • Велики Преслав
Ами например блузите след като ги съблечете, ако останат на кълбо и ги сложиш така, такъв е резултата. Друго, че преди да се сложат в нея се изпъват и полагат. Не се хвърлят на топ. Аз ди изпълних мечтата и сега въртя на 1800 оборота и нямам нищо смачкано, та камо ли е от пералнята. Нито пък от препарата. Сложете омекотител ако не слагате.

# 244
Как ще се изпъват, точно в инструкции съм чела да не слагаш сгънат чаршаф, а намачкан , за да се изпере добре, защото ми се е случвало както сложа калъфка сгъната, така да я извадя.
Също ми се случва да имам дреха, която обикновено пера наопаки и да я извадя с лицето, няма какво да се направи по този въпрос. Не прекалявайте с количеството прах, той втвърдява и добавяйте омекотител, ако нямате проблем с него.

# 245
  • Велики Преслав
Кой е казал сгънат. Казах положена внимателно. Не на топка

# 246
  • София
Не препълвам пералнята, не въртя дрехите на топка (нито в коша, нито в пералнята), не оставям дрехите вътре след приключване, ползвам омекотител и течен препарат.

# 247
Никога не съм “полагала внимателно” дрехите в пералнята. Събличаме, обръщаме наобратно и хвърляме в коша за пране. Оттам аз хващам накуп с две ръце и директно в пералнята.
Мачкането, според мен, не е до подредба, а до пералня и ще дам личен пример: Старият ми Аристон (купуван през далечната 2003, достатъчно скъп и добра технология за времето си) мачкаше повече на 800 оборота, а настоящата ми пералня на 1200 оборота ги изкарва в много приличен вид.
Та, явно проблемът е в пералнята, а не в предпералното устройство. 😉 Стига да не се препълва, де...

# 248
  • София
Преди да пиша прочетох тази тема. Преди няколко месеца бях прочела темата за комбинираните уреди понеже нямам физическо място за сушилня. В крайна сметка се отказах от пепоръчания там комбиниран уред, за да не се налага да режа плот в кухнята. И в двете теми имаше добри думи за перални AEG, затова се насочих към марката, когато се наложи смяна. Вярно не е нов модел и с екстри, но другите бяха с по-големи размери, което ме ограничи в избора. Само аз ли съм попаднала на мачкаща? Sad

# 249
  • sofia
ПП: Вчера ми докараха уърпула. Сега съм с две перални Joy ... ще е егати каръщината и двете да откажат едновременно.

Бихте ли споделили модела и първите впечатления от работата, ако вече имате, че и аз съм се насочила към тази марка.

Whirlpool: 9,0 кг - FFB 9448 WV EE - Това е модела.
Извъртях 3-4 перални до момента. Доволна съм. Супер тиха, сравнена с ветерана.
И на 1400 оборота ги вадя дрехите като при старата пералня (с 1000 оборота) и не са измачкани изобщо...това във връзка с последната тема.

Mrs Jan, сестра ми е с комбиниран АЕГ уред и я разпитах. Каза, че само при пране не ги мачка, но при сушене на програма за памук ги мачка доста. Каза, че е почнала да суши всичко на синтетика и тогава излизат добре.

# 250
Не препълвам пералнята, не въртя дрехите на топка (нито в коша, нито в пералнята), не оставям дрехите вътре след приключване, ползвам омекотител и течен препарат.
На колко оборота перете?

# 251
  • София
На колко оборота перете?

В началото пробвах с по-високи, но сега намалявам до 800 или 1000.

# 252
И моето настоящо Miele Twindos обръща всичко и ако има анцуг с връзки, ако не ги вържа са изкарани отделно, но не мачка на 1400 центрофугирам винаги, само ако е препълнена се понамачкват повече.

# 253
На колко оборота перете?

В началото пробвах с по-високи, но сега намалявам до 800 или 1000.
Не знам защо прави така. Освен да я препълвате. Барабанът не бива да се пълни повече от 2/3 от обема му.

# 254
  • София
Не знам защо прави така. Освен да я препълвате. Барабанът не бива да се пълни повече от 2/3 от обема му.

За съжаление и това не е.

Благодаря на всички, които опитаха да намерят решение на проблема ми. Явно ще трябва да преглътна и да събирам сили за по-продължително гладене.

Общи условия

Активация на акаунт