Всякакви въпроси относно пералнята - тема 11

• 36 673
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте!
Търся си пералня примерно до 800лв. , която да е до 50-52см. дълбочина, която ще се ползва основно за двама човека.
Може ли да ми дадете мнение за тези перални
https://zora.bg/product/wei74sds-a-byal?fbclid=IwAR35lGziMEFMYsE … vvuL3xpSMXrCKE2nM
https://www.tehnomix.bg/peralnya-aeg-l6se47se?fbclid=IwAR2Y3Qp9s … JvuHRkwJKBwFkthR8
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-HAIER-HW70-B12636 … vvuL3xpSMXrCKE2nM
Или да ми препоръчате евнтуално някоя друга.

# 256
Аз съм "за" втората предложена – АЕГ.

# 257
Chudno, преди две страници потребителка се оплака, че АЕГ от същия ценови клас ѝ мачка много дрехите. Имай го предвид.

# 258
# 259
  • оттам, откъдето започва България
Tired Face
Здравейте! Много моля за бърз отговор от какво може да се получават по бялото пране (предполагам и на цветното сигурно е имало, но не си личи) черни петна като от масло. Thinking

# 260
От технически проблеми, свързани с лагер (по-малко вероятно) и най-вече от мръсотия, натрупана по външната страна на барабана.
Снимка на някоя дреха може ли?

# 261
Снимка не мога да покажа, за съжаление, тъй като изпрах петното. То направо се маже като го пипнеш. Черно е и едва се поизпра с Тест гел за чинии.
Все ми се струва, че ако е от мръсотия, ще има и по другите дрехи. От цялото бяло пране имаше капнато само на единия чаршаф.

А лесно ли се оправят лагери???

# 262
Снимка не мога да покажа, за съжаление, тъй като изпрах петното. То направо се маже като го пипнеш. Черно е и едва се поизпра с Тест гел за чинии.
Все ми се струва, че ако е от мръсотия, ще има и по другите дрехи. От цялото бяло пране имаше капнато само на единия чаршаф.
Точно! Мръсотия. Откъртило се е парче. Сигурно има много.

# 263
И какво да правя в този случай? Профилактика й правя на пералнята. Пера с прах за пране и на високи градуси.

# 264
И какво да правя в този случай? Профилактика й правя на пералнята. Пера с прах за пране и на високи градуси.
Писах лично съобщение.
Ако можеш, мушни пръст между маншона и барабана, за да го пипнеш отзад.

# 265
Трудно, но успях и с помощта на прожектор го погледнах. Нищо не видях, той вече даже е изсъхнал, тъй като държа широко отворена вратичката на пералнята. Не видях чернилки по него.

Благодаря ти! Simple Smile

# 266
Трудно, но успях и с помощта на прожектор го погледнах. Нищо не видях, той вече даже е изсъхнал, тъй като държа широко отворена вратичката на пералнята. Не видях чернилки по него.

Благодаря ти! Simple Smile
Моля!
Това е най-добре да се направи, когато барабанът е мокър. Тогава онази гняс по барабана се разкисва и е като сиво-черна, мазна кал и остава по пръста.

# 267
Tired Face
Здравейте! Много моля за бърз отговор от какво може да се получават по бялото пране (предполагам и на цветното сигурно е имало, но не си личи) черни петна като от масло. Thinking
Петна от мазнина, които се появяват върху някои дрехи след пране и са ясно видими, могат да бъдат причинени от дефектна пералня. По -специално, изтичащата смазка от лагери може да замърси частично или цялото количество пране.Минералното масло е трудно за отстраняване от прането и обикновено след повторно изпиране и изсъхване си личи. В този случай машината не може да се почиства с домакински средства, защото причината е механична. Така че само   техник може да помогне.
Абстрахирам се от замърсяване на барабана или казана, тъй като прочетох, че сте направили необходимото в тази насока.

Последна редакция: пт, 30 юли 2021, 13:59 от niljaniljo

# 268
# 269
Аз имах такива малки петънца по няколко дрехи, предполагам , че бяха от разбитите лагери на старата пералня. Не се махат с нищо, леко поизбледняха.
Ако е от наслояванията в пералнята от препарати , лесно се махат само с вода.

Общи условия

Активация на акаунт