Всякакви въпроси относно пералнята - тема 11

• 36 605
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
Пералнята е Самсунг Diamond, купувана е някъде 2013, на роднини, които не живеят тук и затова я ползвах, докато купих нова.
Работи перфектно за мен, несмачкани и много ароматизирани дрехи, нямам забележки и ако го имаше моделчето, бих си го взела. Барабанът  е голям , с голям люк и само там си пера олекотените завивки.
Електролукс беше от серията Time Manager, 2013 също купувана. Лагерите се разбиха тотално, като  я махнахме, не можах половин час да изчистя плочките отдолу от теча . Хубавото беше , че сама си удължавах и скъсявах програмите, но много смачкани ги вадеше, независимо от оборотите на центрофугата- направо прегънати с едни гънки, все едно си ги гладил да се получат така.
Аз реално се бях насочила към 2 модела Самсунг, но не присъствах на купуването и в магазина бяха препоръчали Боша, на мен вече ми беше писнало от обиколки и сравняване и се съгласих да е той.
Какво не ми харесва- не се виждат оборотите на центрофугата и ако забравя да ги настроя, всичко минава през 1400, а аз държа на 800. Забелязах удължаване на времето и при още една програма- освен да съм предозирала кг на дрехите.
Всяка от трите има плюсове и минуси, няма какво да се лъжем.

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 09:34 от Mateah

# 361
  • Велики Преслав
Сега, в технополис гледах едно АЕГ с потенциален проблем в късането.
  Гърлото на барабана не е оформен като точен кръг, а като елипса. Има голямо приближаване и отдалечаване от маншона. Тук може да захапе дреха.

# 362
Деничка,тази е комбинирана,аз реших,че само пералня ще похвалиш Grinning
Какво мислите за тази?

https://www.tehnomix.bg/peralnya-gorenje-ws168lnst-27790

# 363

Какво не ми харесва- не се виждат оборотите на центрофугата и ако забравя да ги настроя, всичко минава през 1400, а аз държа на 800. Забелязах удължаване на времето и при още една програма- освен да съм предозирала кг на дрехите.

Би ли споделила каква е причината да държиш на 800 оборота?

А относно субективността по отношение на това колко е намачкана една дреха, съм съгласна. За себе си мога да кажа, че най-омразният ми уред е ютията и гледам, ако мога, да си я спестя Simple Smile  , но и смачкана и изплюта никога няма да тръгна.
Всичките перални, които съм имала (дано не изпусна някоя)- Горенье, Миле-2 броя, Бош-2 броя, Електролукс, АЕГ, никога не са мачкали дрехите, камо ли да има поражения по тях. Според материите, винаги пускам високи обороти. Например, ако пералнята има 1600, пускам 1200 или 1400 на програма за памук. За синтетика и деликатни в зависимост от дрехата, подбирам по-ниски обороти.
Иначе, когато съм пътувала и в жилищата, които съм наемала, е имало най-различни марки, но най-ужасна беше една Bauknecht, която на всякакви обототи, правеше всичко на хармоника.  Иначе добре переше и плакнеше. От нея ме спасяваше сушилнята.

# 364
Имам тераса към вътрешен двора и никаква видимост от съседи  и предпочитам да ми съхнат дрехите навън, на 1400 са почти сухи и не си заслужава упражнението простиране, по- малко смачкани са на 800.
Разглеждайки книжката с програмите на моя Бош се питам защо се води 8 кг-мова, като 8 кг мога да пусна само тричасовата памук и Еко, даже ако я съкратя до 1,30 ч, дрехите трябва да са 5 кг. Другите програми са по 4 и по 2 кг.,  антиалергичната е за 6.5 кг.

# 365
Разглеждайки книжката с програмите на моя Бош се питам защо се води 8 кг-мова, като 8 кг мога да пусна само тричасовата памук и Еко, даже ако я съкратя до 1,30 ч, дрехите трябва да са 5 кг. Другите програми са по 4 и по 2 кг.,  антиалергичната е за 6.5 кг.
Всички перални и сушилни са така. Могат да поддържат зададените максимални килограми само на определени програми - обикновено Памук и Еко, за останалите програми всеки трябва да си научи максимално допустимите кг от упътването.

# 366
  • БГ
Здравейте,
какво налага смяната на работеща пералня на 5-6 години?
Питането ми е към коментар #343

# 367
  • Велики Преслав
Ами така обича човека. Добре поддържана машина може да работи 20 години.

# 368
Здравейте,
Ако имам финансова възможност сменям пералните и сушилните и някои други уреди през няколко години.
Просто харесвам новите технологии.

# 369
  • Варна
Какво мислите за тази?

Ами не,не е комбинирана.Всъщност и двете показвате един и същи модел Simple Smile Относно питането ти,това също е моят избор за пералня.

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 12:30 от Мъж с пушка

# 370
Здравейте,
Нищо, освен лично решение .
Никога не бих сменила работещ уред, който ми служи добре. Има къде по- смислени неща да си вложа парите.

# 371
Какво мислите за тази?

Ами не,не е комбинирана.Всъщност и двете показвате един и същи модел Simple Smile Относно питането ти,това също е моят избор за пералня.

О,да,моя грешка. Смятате ли да купувате и сушилня от марката?

# 372
  • Велики Преслав
Високия клас сушилни на Горение са страхотни. Аз мисля че Мъж с пушка има и е доволен.

# 373
Доста хора в темата за сушилни имат сушилня от високия клас на Горение  , Goldeva .
Можеш да прочетеш отзиви .

# 374
Доста хора в темата за сушилни имат сушилня от високия клас на Горение  , Goldeva .
Можеш да прочетеш отзиви .

Чела съм,много съм чела. Вече започвам да се въртя в кръг. Една година се чудя какви уреди да избера. Последно си бях седнала на д-то,бях се съгласила със себе си пак да са АЕГ,ама пусто нещо ме човърка Simple Smile
Сега се опитвам да разбера повече за пералните така или иначе.

Този комплект гледам сега:

https://www.tehnomix.bg/sushilnya-gorenje-ds92ils

Общи условия

Активация на акаунт