Всякакви въпроси относно пералнята - тема 11

• 36 876
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
  • Стара Загора
А може ли предложение за нещо добро до 1000лв?

# 496
АЕГ 7 серия са много добри. Само опциите на различните модели си огледайте и регулацията на градуси и центрофуга.

# 497
Здравейте, дойде и моя ред да избирам пералня. Спрели сме се на Bosch ,сигурно има и по-добри варианти, но просто купуваме всичко от техен представител и ще ни е удобно с доставка, монтаж, отстъпка.
Прочетох, че различните модели се произвеждат в различни държави като според някои потребители най-нисък клас е Турция, среден Испания и Полша, а висок Германия.
Бюджета ни е до 1200-1300 максимум.
По препоръка на познат бяхме се спрели на този модел: https://www.bosch-home.bg/productlist/washers-dryers/washing-mac … chines/WAN28160BY
Пералнята ще е във втората баня и сме малко притиснати от пространство, защото в посока отваряне на вратата ще има малка мивка. Размера ни устройва, но се чудя дали 8 кг са достатъчни. Нямаме дечица все още/ дай Боже скоро/и сега сме с 7 кг пералня на Аристон. Дали 8 стигат?
Приемам и препоръки за други модели на Bosch.

# 498
Такава е пералнята на близки приятели, те са с малко дете и я ползват натоварено. Доволни са много. Лятото като бяха на почивка бях у тях, защото щяха да им слагат щори. Сложих в ред някои неща в къщата и имаше малко дрехи. Реших да пусна пералнята да ги посрещне напълно чист дома и... не можах! 😆 После като обяснявах, жената ми каза, че нещо си мери килограмите и не иска да тръгне, защото дрехите са малко. Май са задали минимум или поне аз така си го обясних, и не е бил достигнат и той с малкото неща, които бяха за пране. Толкова ме беше срам, че съм смотана и една пералня не можах да включа, че не разпитвах повече, а иначе съм на ти с техника и електроника... Ако искаш, ще питам за подробно мнение, но те я ползват много интензивно.

# 499
Благодаря много, това ми е достатъчно като мнение. Исках точно да проследя дали са доволни семейства с деца.
Цената й е добра, също така и децибелите са същите като на по-скъпите модели, просто няма новата функция на Bosch, която определя колко препарат е необходим. Но познавайки приятеля ми, той не би й се доверил така или иначе.

Такава е пералнята на близки приятели, те са с малко дете и я ползват натоварено. Доволни са много. Лятото като бяха на почивка бях у тях, защото щяха да им слагат щори. Сложих в ред някои неща в къщата и имаше малко дрехи. Реших да пусна пералнята да ги посрещне напълно чист дома и... не можах! 😆 После като обяснявах, жената ми каза, че нещо си мери килограмите и не иска да тръгне, защото дрехите са малко. Май са задали минимум или поне аз така си го обясних, и не е бил достигнат и той с малкото неща, които бяха за пране. Толкова ме беше срам, че съм смотана и една пералня не можах да включа, че не разпитвах повече, а иначе съм на ти с техника и електроника... Ако искаш, ще питам за подробно мнение, но те я ползват много интензивно.

# 500
  • Пловдив
i-dos ли е "новата функция" на Бош,моята стара пералня,която смених преди 2г,имаше тази "нова функция",а пералнята е купувана през 2011г...Сегашната ми пералня(също Бош) няма i-dos(автоматично дозиране на препарати) и не ми липсва.

# 501
За мен лично i-dos е излишна функция ..
Предпочитам  ÖKOMix на АЕГ ..

# 502
Мисля, че да. Просто не е описана в сайта им за този модел....Не знам, наистината.
И също така сега се сетих, ако пералнята е дълбока 55 см, може ли сушилнята да е 59 см или това е проблем?
Не се замислих за това.

i-dos ли е "новата функция" на Бош,моята стара пералня,която смених преди 2г,имаше тази "нова функция",а пералнята е купувана през 2011г...Сегашната ми пералня(също Бош) няма i-dos(автоматично дозиране на препарати) и не ми липсва.

# 503
Аз наскоро взех BOSCH WAU28T61BY за около 850лв, след връщенто на 75лв. Цената тогава беше 929лв. В общи линии е добре, че е с 5г. гаранция. Впечатленията са добри за сега. За мен пере и изплаква добре. Има възможност за едно допълнително изплакване и пране с малко повече вода. Програмите не са лоши. Няма такава за завивки, но може и на друга. Може да се съкращават. Има и такава за почистване. Регулирането на градуси и обороти не е супер прецизно, а по-скоро са стандартните стойности. Изглежда ми устойчива. Странѝците и гърба са от цяло парче сравнително дебела ламарина, което ми допада. Пластмасата е малко тънка, но не мисля, че е голям проблем. Разбрах, че казана виси на 3 пружини. Амортисьорите също са три. Това доста ми харесва.  Веднъж се случи така, че прането не беше много добре разпределено, но въпреки това не се отказа и центрофугира. Барабанът е голям 63л. Събира достатъчно пране. Нямаше проблем с обемна пухена завиквка. Отворът ( 31см ) го водят малък, но като гледам старата ( 25см ) и ми се струва голям. В крайна сметка не мисля, че би имало проблем с каквото и да е, което би се събрало в този обем. Самата пералня е устойчива и тиха, според мен. На дъното няма капак, което може да доведе до натрупване на повече прах, ако се намира в такива условия. Но пък, ако възникне някакъв лек теч човек бързо ще разбере и ще отреагира навреме. Няма кой знае какви екстри, но пък и не е от най-опростените. Има система за контрол на напрежението. Сигнализира в края на програмата. Може да се постави на пауза и да се добави нещо, ако е нужно. Когато спре или е на пауза, вратата се отключва веднага. Бутоните са сензорни, което не знам доколко е надеждно, но май вече всички са така. В крайна сметка колкото изкара.

Последна редакция: пн, 13 сеп 2021, 12:49 от plm_79

# 504
Mira8991, при положение, че сега имате Индезит, мисля, че за новата пералня трябва да се заложи на по-висок клас. Бош-серия 4 не е такава. Гледайте от Серия 6  и нагоре и вземете за повече килограми с по-голям барабан. Ще има пране и на завивки все пак, на якета и т.н. Просто гледайте в дългосрочен план.

Добавям още две към тази на plm_79.
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-BOSCH-WAU28R60BY/p/683749

И същата, но с i-dos:
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-BOSCH-WAU28S60BY/p/683999

63 литрови барабани и 32 см. врата.

Последна редакция: пн, 13 сеп 2021, 16:49 от petiaivanov

# 505
  • София
Здравейте, дойде и моя ред да избирам пералня. Спрели сме се на Bosch ,сигурно има и по-добри варианти, но просто купуваме всичко от техен представител и ще ни е удобно с доставка, монтаж, отстъпка.
Прочетох, че различните модели се произвеждат в различни държави като според някои потребители най-нисък клас е Турция, среден Испания и Полша, а висок Германия.
Бюджета ни е до 1200-1300 максимум.
По препоръка на познат бяхме се спрели на този модел: https://www.bosch-home.bg/productlist/washers-dryers/washing-mac … chines/WAN28160BY
Пералнята ще е във втората баня и сме малко притиснати от пространство, защото в посока отваряне на вратата ще има малка мивка. Размера ни устройва, но се чудя дали 8 кг са достатъчни. Нямаме дечица все още/ дай Боже скоро/и сега сме с 7 кг пералня на Аристон. Дали 8 стигат?
Приемам и препоръки за други модели на Bosch.
От 2 месеца сме с този модел и съм доволна. Само се надявам да издържи поне 5-6 години, ако са повече, добре дошли. Предишната ни беше 6 или 7кг и ни бяха достатъчно, имайки предвид, че сме с близнаци момчета на почти 7 години. Пера през ден. Понякога се случва да пусна 2 перални в един ден, предимно когато сме пътували. Не знам точно каква е разликата между 4-та и 6-та серия, но в нашия случай функциите на тази идеално ме устройват. Нямах възможност за 6-та серия, понеже си купихме и сушилня и бюджетът беше ограничен.
Спалното бельо на двете деца се събират идеално, нашето го пера отделно.
Стабилна е, инсталирана е в коридора и при затворена врата не я чувам, случва се да проверявам дали въобще работи.
Ако нещо по-конкретно Ви интересува, питайте Simple Smile

# 506
# 507
Бих заложила на АЕГ-то.

# 508
  • Велики Преслав
Правилно. Нефа е хубав ама модерен колкото перла 05

# 509
Благодаря, а това Миеле

Общи условия

Активация на акаунт