Всякакви въпроси относно пералнята - тема 11

• 36 894
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
  • Велики Преслав
Ами вижте сега. Незнам какво искате да кажете, но по скоро свири. Това е от бързите обороти на мотора. Така, че това е положението. Може и от помещението да е както казах.

# 451
  • Стара Загора
Здравейте, можете ли да ми препоръчате пералня до 1000лв, като изискванията ми сада е 1400 или 1600 оборота и капацитет 8 или 9кг.
Благодаря предварително

# 452
  • София
Преди няма две седмици взехме пералня AEG L6SE27SE. Пускам я на стандартна програма (примерно за синтетични дрехи- в момента върти на такава). Имала някаква prosense технология, която би трябвало след 15-ина минути от началото да преизчисли времето, което остава и да се довърши. Само че след час, а и повече, все още мига и чака това да се случи (през това време си пере). После актуализира времето - обикновено за още 2 часа и отгоре, въпреки че въобще не е препълнена. И отгоре на всичко по някое време виждам, че се е паузирала. Ако не я проверя и пусна, може и цял ден така да си чака. На кратките програми - 20-30 мин. или ръчно пране, не го прави този номер. Не знам какво става. Някой с подобен казус?

# 453
Здравейте,
Минавам да се похваля с новата ни придобивка : https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-BEKO-WUE-7636-XSS/p/680734 Gift Heart

И да благодаря за темата Flowers Bouquet

Накратко защо избрах Беко : имаме сушилня и съм много доволна от марката. Избора ми трябваше да е 6 кг. , но избора беше твърде малък, мъжа ми искаше дълга гаранция от производителя, защото с предната удължена пихме студена вода. Отделно, че самите перални са с доста намалени размери, не визирам слим и за вграждане. Вдигнахме килограмите на 7, колкото е сушилнята (знам, че трябва да е поне килограм отгоре), но не я пълня много, за да не прецакам сушилнята. Избора беше между АЕГ и Беко - само те имаха за тези килограми 5 годишна гаранция .  Изключително доволна съм от програмите и допълнителните функции. За 3 седмици не съм пробвала всичко, но това което пробвах ми хареса. Впечатлена съм от програмата Хигиена, която третира дрехите първо с пара , програма Синтетика изпира ежедневни петна / мръсотия без третиране. Програмата за ризите съчетана с програмата против намачкване е повече от прекрасна - дрехите бяха леко топли , нямаха почти никакви гънки ( едната риза беше ленена) , сложих на закачалка да съхнат и изглеждаха почти като изгладени. Имам програма само за петна, но все още не съм я ползвала Relaxed

# 454
Моделът на пералнята е L6FBI48S. Съжалявам, че в момента не мога да дам линк. Честно казано, повече избирах сушилнята, на пералнята не съм се задълбочавала да проучвам характеристиките.  Има си и акустика, да. Помещението е около 2 квадрата и е с плочки. Има само пералня и сушилня и един шкаф.

Транспортни болтове твърдо не са, както казахме. Но сега се сещам, че понякога има и едни малки стиропорчета около барабана. Ако такова не е извадено и е попаднало под барабана няма да пречи на работата на пералнята, но ще свири определено. Не е голям шансът да е това, но принципно е вариант.

# 455
Магнетична , не искам да те обидя , но не бих се похвалила с тази пералня ..
Програми _ много ...
Имала съм същата , сива , 7 кг, 1200 , старата серия ..
След като изтече гаранцията , веднага се развали _ електрониката .
Ремонта беше доста скъп , директно се отказах от нея ...

# 456

Транспортни болтове твърдо не са, както казахме. Но сега се сещам, че понякога има и едни малки стиропорчета около барабана. Ако такова не е извадено и е попаднало под барабана няма да пречи на работата на пералнята, но ще свири определено. Не е голям шансът да е това, но принципно е вариант.
Точно това се оказа проблемът при моя приятелка. Леко свирене придружено със стържещ (съскащ) звук.
Може би десетина пъти я пуска, докато се разбере причината. При отместване се видяха трошиците
от стиропора.

# 457
Магнетична , не искам да те обидя , но не бих се похвалила с тази пералня ..
Програми _ много ...
Имала съм същата , сива , 7 кг, 1200 , старата серия ..
След като изтече гаранцията , веднага се развали _ електрониката .
Ремонта беше доста скъп , директно се отказах от нея ...

С 5 години гаранция и 10 на мотора , хич няма да я жаля Nerd 

Както писах , доволна съм много от сушилнята , да видим как ще е с пералнята Wink  5 години са доста време

# 458
  • София

Точно това се оказа проблемът при моя приятелка. Леко свирене придружено със стържещ (съскащ) звук.
Може би десетина пъти я пуска, докато се разбере причината. При отместване се видяха трошиците
от стиропора.
Благодаря за коментарите!
Тия дни не съм я пускала, ще видим следващият път как ще е. Стъргане няма определено, единствено свирещия звук.
Ще я видим, може и аз да се вглеждам прекалено, изнервих се яко вече с този ремонт и какви ли не проблеми.
Ще си пера смело.

# 459
  • София
Здравейте,
Минавам да се похваля с новата ни придобивка : https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-BEKO-WUE-7636-XSS/p/680734 Gift Heart

Скрит текст:
И да благодаря за темата Flowers Bouquet

Накратко защо избрах Беко : имаме сушилня и съм много доволна от марката. Избора ми трябваше да е 6 кг. , но избора беше твърде малък, мъжа ми искаше дълга гаранция от производителя, защото с предната удължена пихме студена вода. Отделно, че самите перални са с доста намалени размери, не визирам слим и за вграждане. Вдигнахме килограмите на 7, колкото е сушилнята (знам, че трябва да е поне килограм отгоре), но не я пълня много, за да не прецакам сушилнята.
Избора беше между АЕГ и Беко
Скрит текст:
- само те имаха за тези килограми 5 годишна гаранция .  Изключително доволна съм от програмите и допълнителните функции. За 3 седмици не съм пробвала всичко, но това което пробвах ми хареса. Впечатлена съм от програмата Хигиена, която третира дрехите първо с пара , програма Синтетика изпира ежедневни петна / мръсотия без третиране. Програмата за ризите съчетана с програмата против намачкване е повече от прекрасна - дрехите бяха леко топли , нямаха почти никакви гънки ( едната риза беше ленена) , сложих на закачалка да съхнат и изглеждаха почти като изгладени. Имам програма само за петна, но все още не съм я ползвала Relaxed
И ти избра Беко? JoyJoyJoy

# 460
Преди няма две седмици взехме пералня AEG L6SE27SE. Пускам я на стандартна програма (примерно за синтетични дрехи- в момента върти на такава). Имала някаква prosense технология, която би трябвало след 15-ина минути от началото да преизчисли времето, което остава и да се довърши. Само че след час, а и повече, все още мига и чака това да се случи (през това време си пере). После актуализира времето - обикновено за още 2 часа и отгоре, въпреки че въобще не е препълнена. И отгоре на всичко по някое време виждам, че се е паузирала. Ако не я проверя и пусна, може и цял ден така да си чака. На кратките програми - 20-30 мин. или ръчно пране, не го прави този номер. Не знам какво става. Някой с подобен казус?
Моят Бош също удължава програми.
Обикновено някоя 30 - градусова  като я направя да е на 40. Има и една “ нощно пране”, без да съм надхвърлила кг, пак добавя 20-30 минути. Идея нямам защо и съм ограничила избора до две, в които не прави този номер.

# 461

Аз имам АЕГ (комби) и винаги почва от максималното време и после намалява. В най-лошия случай може да не намали, но не ми е увеличавала никога. Предполагам, че си я препълнила. Да не пропускаш, че пералнята е за 9 или 10 кила, но това е само за памук, а за синтетика е 4 кг?

# 462
  • Велики Преслав
Ами ако не си балансира добре прането, прави нови опити, а това удължава времето.

# 463
  • Русе
Днес идва майстор да погледне Кандито и се оказа някакви планки дето ту работят ту не - т.е. помпата и нагревателя ту се включват ту не и човека каза - нова. Другото което каза е да вземем най-евтината и проста, която намерим. Та намерих това - Crown AL 100T или Neo wm-s6010nw и  Finlux FXF6 100T.
https://zora.bg/product/fxf6-100t
https://zora.bg/product/al-100t
https://www.technomarket.bg/peralni/neo-wm-s6010nw-09170188
 Мнения?

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 21:46 от elan

# 464
  • Велики Преслав
Елан, първо планка в тази област от пералнята не съм виждал за 15 години. По скоро платка а тези тещо които включват тези компоненти са релета и други. Няма начин да не става.  Електрончик, на 70%може да я оправи.
Освен това пералните които сте показала са много нисък клас. Какъв е бюджета.

Общи условия

Активация на акаунт