Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 74

• 49 608
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • пустинята Гоби
Аз се лиших от душ в едната баня, за сметка на пералня и сушилня. Понеже имах сушилня, дълбока 45 см. си купих и такава пералня. Това като идея. Но пък, ако има място за всичко (2 бани+ мокро), естествено е по-добре.

# 511
Просто решение:
В банята от 4,78 квадрата сменям вратата да се отваря навън, на мястото на мивката слагам пералня с лице към вратата, а до вратата слагам мивка. Лирата отива до душкабината. Ако е на зелено ще ти го направят, но и иначе майсторът на бани може да направи всичко това.

# 512
  • София
Благодаря, много идеи ми дадохте - малката баня действително би могла да се стесни откъм коридора, за сметка на мивката ще е, някоя мини, но ще я има. Най-много гледам към голямата баня и аз, но ако откъм коридора взема тези 60-65 ( с шкафа) см., ще остане много тясно мястото за душ сякаш... Иначе ако обърна вратата и сложа пералня/сушилня на мястото на мивката ще стане добре наистина... Не се бях сетила и за вариант с по-тясна пералня, ще поразгледам и това. Още не знам в коридора къде е газовото котле, така като гледам сякаш е вляво от външната врата, иначе там става за голям гардероб с всичко, но пък дали може да се прекара канал за пералнята?

# 513
Какви са точните размери на голямата баня?

# 514
  • София
Нямам още скица с точните размери, надявам се скоро да я взема, засега съм на картинка: )

# 515
още една идея
Антрето бие на очи с тези 10 м2- доста е голямо. За да се сложи гардероб, вратата на банята се измества.
Пералня+сушилня на 45 см дълбочина в другата баня.
Скрит текст:

# 516
За семейство с дете/деца си е по-добре пералнята и сушилнята да са си стандартни. Тесните побират по-малко, т.е. въртиш и двата уреда повече. Тесните само ако няма ама никаква друга възможност, а това все пак е 3-стаен апартамент и все нещо може да се измисли, т.е. да се намерят едни 15 см. повече. И тесните модели на уредите са много по-малко на брой, т.е. изборът е по-малък.

# 517
Стените на банята не могат да се местят върху жилищни помещения (спалня, дневна). За върху антре не съм сигурна.

Много ми хареса идеята за гардероб до голямата баня - виждам, че има много място за дрехи в спалните, но за мен е голямо удобство гардероб в коридора.

Тъй като и аз не обичам отварящи се навътре врати на бани, предлагам и двете бани да бъдат с плъзгащи се, а малката баня да остане само тоалетна+мокро+склад. (Аз не бих си причинила да поддържам 2 вани.)

Скрит текст:

# 518
  • пустинята Гоби
Тясната сушилня е много голяма, не бих казала, че е с намален капацитет. Съших в нея дрехи от стандартна пералня и не се пълнеше. Пералнята честно казано също не ми е малка, а съм с две малки деца. Но, разбира се голямата ще събира повече. Просто казвам, че уредите за мен не са компромис. Сушилнята всъщност е, защото е смотана, но когато я купувах нямаше друга тясна сушилня и взех тази. Пералнята ми е супер.

# 519
На морето в апартамента имаше тясна пералня - определено ми се стори по-малка като обем от моята в къщи. Банските и кърпите след плаж, плюс 1 кат летни дрехи събираше. Но ми изглеждаше почти пълна само от това. Моята в къщи я товаря значително повече на едно пране.
Но е възможно да не съм права, все пак опитът ми с тясна пералня е минимален.

# 520
Ние бяхме по същия начин, с 2 бани, едната 4кв.м, другата в спалнята - 3кв.м., също без мокро помещение. И при нас беше голямо чудене какво да правим, накрая решихме да си оставим голямата баня както трябва, а малката я направихме мокро помещение + тоалетна, като имахме опция да изведем вратата, така, че да не се влиза през спалнята в мокрото. И разбира се си взехме пералня 9кг,което за нас беше по-важно от това да имаме втори душ например. Помисли колко често се налага 2ма човека да се къпят едновременно и ще го решиш по-лесно. В нас поне дори и да се наложи мъжа ми се къпе адски бързо, така, че не е проблем да го изчакам 5 минути. Виж за тоалетни, задължително по-добре да са 2.

# 521
  • София
Darsia, благодаря, от твоята идея развих и друга - на снимката съм маркирала в синьо стената, която бихме могли да махнем , за да се обединят тези безмислени коридорчета на двете спални, да можем още да преместим вратата на банята и шкафът, който предлагаш да стане наистина голям:

# 522
Преди да имате размери, всичко е само пожелателно. Ако искате да правите промени, и строителя е склонен да ги извърши, изискайте размерите, за да може да мислите в числа, а не така хипотетично.
Аз не бих се лишила от две бани, нито от пълноразмерна пералня, имате място за това.

# 523
Много лесно махате стени, нищо че е противоземетръсна или носеща.

# 524
  • пустинята Гоби
Тясната ми пералня събира дрехи, колкото да напълня един стандартен легнал сушилник за тераса, от тези с прибиращите крила. Или днес прах чаршафите от спалнята, горни и долен, като допълних хавлии и други бели дрехи. Допреди година имах нормална пералня, честно казано тази ми е почти същата (старата я ползвах 9-10 години, новите модели може да са по-големи). Аз деля прането на бяло и цветно, и по материи и честно казано ми идва идеално. Евентуално като се сменя спалното бельо на цялото семейство може да е важен обема, ама за самата пералня не е добре да е пълна само с големи неща, така че това е минимално неудобство.

Мои разсъждения, сигурно от пералня до пералня има разлика. Виж при сушилните няма изобор, там трябва да се проучат нещата. Аз като купувах тясна имаше само Candy, не ми харесва как суши, много мачка дрехите. Тук нямам база за сравнение, но определено тази не ми харесва - ползвам я по принуда, че хич не беше и евтина.

Общи условия

Активация на акаунт