Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 74

• 49 640
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
  • Велико Търново
Може ли да споделите снимки на живите ви плвтове? Искам да получа представа и сравня бръшлянов плет с туя, но не от гугъл а с реални снимки от нашите ширини.

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 08:18 от skk007

# 211
Чак през уикенда мога да нащракам снимки, защото не съм на място.

# 212
Да, да, то е ясно, че тук всичко си е субективно. Чудих се, дали не си го объркала с друго растение. Днес ще накарам някое от децата да снима.

# 213
Може ли да споделите снимки на живите ви плвтове? Искам да получа представа и сравня бръшлянов плет с туя, но не от гугъл а с реални снимки от нашите ширини.
Ето живия плет. По протежение на цялата ограда. Копаеха преди време от общината и се наложи да се махне, но си порасна пак.
Току що щракнах, и туите снимах ама не дава да ги кача, много голяма снимка.Ето и плета отдалече. От нашите ширини 😊😉

# 214
Това е дива лоза точно, не е бръшлян.

# 215
Ето как е при нас бръшляна.

Тук се вижда къде още трябва да обхване.

# 216
А някое от тези става ли за тераса? Имаме доста голяма в новия апартамент и ми се ще да я озеленя, но съм в чуденка дали растенията ще измръзват зимата в саксии. Иначе много ми се иска да завържа вистерия и японски клен, както и туи покрай парапетите.

# 217
Тя искаше да види живи плетове, не 3 уточнено какъв. Искаше да сравни с бръшлянов. Не им разбирам видовете, това е което е при нас.
Много са красиви.

# 218
За уистерията бях писала някъде, вече не помня къде - навлиза с корени в канализацията (ако е наблизо) и става кофти изживяване. Трудно се изкоренява. За балкон определено не е подходяща, според мен, но е красива, спор няма.

# 219
Момичета, искам да ви питам за белите первази за под. Какви са вашите впечатления от мдф первазите? Знам, че за неравен под не е мн окей, майсторът каза, че се слагало силикон, но той не пожълтява ли с времето? Предполагам всяко по-силно чукване си личи с времето? Въпреки опитите да прикрием неравностите в ново строителство, все още не сме перфектни Sad

# 220
Момичета, искам да ви питам за белите первази за под. Какви са вашите впечатления от мдф первазите? Знам, че за неравен под не е мн окей, майсторът каза, че се слагало силикон, но той не пожълтява ли с времето? Предполагам всяко по-силно чукване си личи с времето? Въпреки опитите да прикрием неравностите в ново строителство, все още не сме перфектни Sad

Не се слага силикон, а акрилен уплътнител. Ако се налага, той се и боядисва, за разлика от силикона.

# 221
За уистерията бях писала някъде, вече не помня къде - навлиза с корени в канализацията (ако е наблизо) и става кофти изживяване. Трудно се изкоренява. За балкон определено не е подходяща, според мен, но е красива, спор няма.
Не е подходяща за балкон, имаш предвид, че няма да оцелее в саксия ли?

# 222
Ако ти плъзне по терасата и влезе в сифона, ще береш ядове. Както и ако плъзне (впие коренчета) по фасада и стени. Иначе дали ще се прихване в саксия, не мога да кажа.

# 223
То е като лоза - пуска дълбоки корени, та в саксия никак не го виждам. Преди години купих от разпродажба зимата пръчка  и до май беше към 1.50м  - подарих я на една позната с двор.
Допълвам , че беше в саксия с диаметър 20-25 см.

# 224

Не се слага силикон, а акрилен уплътнител. Ако се налага, той се и боядисва, за разлика от силикона.

Да, всъщност от магазина ми казаха акрил.. но аз не направих разлика

Общи условия

Активация на акаунт