Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 74

• 49 203
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Отделно, че стенна с подвижно рамо човек може да си я насочва, ако чете в леглото. Лично аз чета хартиени книги до заспиване и предпочитам да имам възможност да си насоча светлината, висящите лампи определено са ми неудобни. Ама то си е до навици, ММ например чете на таблет и хич и не пали лампа.

# 586
  • sofia
И аз бих сложила стенни, понеже и азчета хартиени книги. Панелните стени са супер - и аз обмислям за спалнята, поради същата причина като дамата, която писа Simple Smile

# 587
Даже изглежда доста бюджетно, само с една мдф плоскост са се справили.
МДФ-ът не са ли само кантовете/разделителите/рамката, а другото си е стената?

Да, да, имам предвид, че им е стигнала една да я разкроят за тези разделители.

За лампите- не знам, аз май вървя с няколко години назад Grinning Каква стенна би отивала на такъв тип стена? Аз чета на киндъл, мм също, та ще е по-скоро за акцент само, а не толкова за полезно осветление.

# 588
Тук безкрайно много е изтъквано как човек трябва да си прави каквото харесва(вкл и за гланцовите кухни капучино с бежАви стени отзад, както и за скучните кафявите плочки в баните)
На мен ми харесват висящите лампи, и честно казано не ме засяга каква е тенденцията в лондон. Особено щом няма да ги ползвате за насочена светлина.

Вкл и за подобна стена : https://pin.it/4rt59Gl

# 589
  • sofia
Дами, като стана въпрос за стени, имате ли представа тези стени, които изцяло са покрити с фурнир (ламперия по старому) от какъв материал са - пдч или мдф плочи? Харесват ми по принцип, но ако е МДФ сигурно излиза доста солено..

# 590
  • Пловдив
Ще взема да си сменя  потребителското име.Нито съм в Лондон вече,нито цитирам тамошната мода. Simple SmileКоментирам европейски и световни течения,наложили се в последните години по света,в повечето случаи ,у нас,  все още екзотика .Но,не съм съветвала никой конкретно ,да си направи каквото е модерно в момента.Просто споменавам актуалните тенденции в съобщително изречение.
Макар че, в Дибла последната година също стартираха тук-там с панелните стени,е тук-там с тотално несъвместимо лед осветление,но предполагам ,че пак клиентът си го е пожелал.
  Лампите от тавана имат дълъг кабел,обикновено контрастен на стената зад тях,който доста време стои нагънат(не като по снимките),както и  отнема или разсейва от красотата на лампата.
Стенните лампи в над 50%от случаите също за декорация.
Пускам  няколко случайни примера,без най-актуалните дизайнерски,защото цените им са главозамайващи.

Тази е близка до таванните.

# 591
  • пустинята Гоби
Ако имате малки деца хич и не помисляйте за лампи от тавана.

# 592
Аз слагам в момента таванни лампи над шкафчетата в спалнята. Лампите са новите модели от каталозите за 2021 на европейски фирми. Така, че няма да е много назад тенденцията

# 593
  • Пловдив
Titina,никой не е казал,че след като в последно време има друг актуален тренд,няма да продават и измислят нови модели висящи.
Това е като с  онези полилеи с кристалчетата,които винаги ще се продават и ще присъстват в каталози.Също и белите глобус ни лампи ,ратановите и да не продължавам да изброявам.Всеки харесва различни неща,затова производителите се опитват да направят за всеки вкус по нещо.

# 594
Нямам време да търся, но ето тази снимка

Е от тази статия за тренда 2021.
https://www.wallsauce.com/eu/blog/bedroom-trends-2021

Лампите в нея, където ги има са настолни и висящи от тавана.

Вкл много силно и сериозно обсъждане беше проведено за друга снимка от същата статия-потребителка искаше да направи стаята си на база на нея и настана лудо коментиране на белите чаршафи.

# 595
  • sofia
Белите чаршафи са ми любими! 🤍

# 596
Като за всичко друго при мен - искам лампите да отговарят на 2 критерия - практичност и красота (по моя вкус). Засега не съм намерила нещо, което да отговаря и на двата ми най-важни критерия. Flushed
Всъщност някой търсеше стенни аплици, като цилиндри дълги, лед. И се оказа, че в Али-то има такива, които на 90% отговарят на моите нужди.

# 597
Аз пък търсих такива, ама да съвпадат с осветителното тяло на тавана-от една серия, в златисто.

Не открих когато ми трябваха…

С някои неща просто направих компромиси, доколкото счетох за приемливо.

# 598
Как се управляват тези лампи? Никъде на виждам ключове, а трябва да са около спалнята.

# 599
За мен са красиви на картинка, но не са МИ практични - като се извъртя да взема нещо от нощното шкафче, пък като заметна и полилея...Т.е. прекалено ниско са пуснати и са висящи на кабел, по-високо пък няма да изпълняват основната си функция на нощни лампи. Иначе са красиви.

Общи условия

Активация на акаунт