Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 74

• 49 183
  • 738
  •   2
Отговори
# 630
Нещо от този род?

# 631
Правил ли е някой самостоятелно гардероб с плъзгащи врати? Моля да препоръчате бюджетен, но все пак издържлив механизъм ☺

# 632
  • София
Правил ли е някой самостоятелно гардероб с плъзгащи врати? Моля да препоръчате бюджетен, но все пак издържлив механизъм ☺
Колко бюджетен?

# 633
Незнам всъщтност да не е много скъп комплекта с лайсни и всичко, защото някой ми излизат към 300 лв.

# 634
Искаме да направим черна ниша с лунички. Може ли да ми кажете как се прави? И какви лунички ни трябват? Предполагам такива за външен монтаж, но някакви специфики да гледаме ли?
Това в магнитна релса, която се вкопава в окачения таван. След това си слагаш колкото искаш осветителни тела. Релсата обикновено е с трансформатор. Осветителните тела са на принципа на клик-клак.
Има и релси за външен монтаж. Ако е за вкопаване се слага едновременно със слаганетп на окачения таван. Ние в тази част имаме лека издънка и едвам сложихме релсата.

# 635
  • Canada
Момичета, да ви питам диваните от Икеа Варна, ако има значение, разглобени ли ги доставят?

# 636
  • Майничка
За поръчки 200+ лв. от 6.09., Икея има безплатна доставка до Пловдив и Зона 1 към него.
Обърках темата, но няма да трия - инфото може да е полезно за някого.

# 637
  • Пловдив
Ние сме правили огромен 6 крилен гардероб с три плъзгащи врати до тавана. Никакви проблеми до момента. Ежедневна експлоатация 6 год. И вратите при това са доста тежки. Механизмите са купувани от тук https://balkanyug.bg/bg/products/search/0/?search=%D0%9C%D0%B5%D … D0%B0%D1%82%D0%B8

# 638
И в Роси има механизми. Мисля си, че плоскостите също оскъпяват доста.

Допълвам по повод стенните облицовки, ето това ми изскочи като реклама (въпреки че съм ги забранила Angry), но цените са УАУ

http://www.ftparket.com/products/65/wood-mosaic

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 19:51 от man_darin_ka

# 639
Ние сме правили огромен 6 крилен гардероб с три плъзгащи врати до тавана. Никакви проблеми до момента. Ежедневна експлоатация 6 год. И вратите при това са доста тежки. Механизмите са купувани от тук https://balkanyug.bg/bg/products/search/0/?search=%D0%9C%D0%B5%D … D0%B0%D1%82%D0%B8
Има ли го още вашия модел механизъм?

# 640
  • Пловдив
Има ли го още вашия модел механизъм?
https://balkanyug.bg/bg/plazgashti-garderobni-vrati-ot-50kg-do-1 … t-turtsiya-010534

# 641
Искаме да направим черна ниша с лунички. Може ли да ми кажете как се прави? И какви лунички ни трябват? Предполагам такива за външен монтаж, но някакви специфики да гледаме ли?
Това в магнитна релса, която се вкопава в окачения таван. След това си слагаш колкото искаш осветителни тела. Релсата обикновено е с трансформатор. Осветителните тела са на принципа на клик-клак.
Има и релси за външен монтаж. Ако е за вкопаване се слага едновременно със слаганетп на окачения таван. Ние в тази част имаме лека издънка и едвам сложихме релсата.

Имам няколко лаишки въпроса:
Тази ниша в черно ли се боядисва?
Може ли без магнитна релса, а направо да вградим лунички за външен монтаж, защото няма да ги местим така или иначе и искам да светя  надолу?
Нишата, колкото луничките ли е или те леко изтърчат? Май не изтърчат, но пак да питам.

# 642
Имам няколко лаишки въпроса:
Тази ниша в черно ли се боядисва?
Може ли без магнитна релса, а направо да вградим лунички за външен монтаж, защото няма да ги местим така или иначе и искам да светя  надолу?
Нишата, колкото луничките ли е или те леко изтърчат? Май не изтърчат, но пак да питам.

Всичко може. Въпросът е да намериш нужните материали и машини за обработка на уникално изделие. И дали си струва - да намериш подходящи метални профили, да ти ги боядисат прахово, да си намериш подходящи лунички, да ти направят таван от гипсокартон, в който да влязат... Нищо сложно няма, сложно е да имаш нужните инструменти за да си го направиш само един път. Ако намериш подходяща работилница може, не е ядрен реактор.

# 643
Това конкретно на снимката е магнитна релса, самата тя боядисана в черно.
Да би могло да се направи с ниша от гипсокартон, но не знам дали ще се получи същият ефект.
Тези осветителни тела от снимката не стърчат много. Ето така изглежда едната релса при нас. 

# 644
Показаното по-горе също е магнитна лента и ЧС е описала процеса. Изисква окачен таван.
Цените също не са за пренебрегване.
При нас започнаха монтирането на осветлението. Лошото е че се налага да пребоядисаме едни 70 квадрата и ще закъснеем в графика.

Общи условия

Активация на акаунт