Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 74

• 49 180
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Обаче аз не питам за постигане на този ефект. Ясно ми е, че продават магнитни релси за спотове и не искам това. Малко става развален телефон 😁
 Аз питам за тази ниша като на снимката. Прилагам още една снимка. Не знам дали се разбира, но са различни.

Тази ниша в черно ли се боядисва?
Може ли без магнитна релса, а направо да вградим лунички за външен монтаж, защото няма да ги местим така или иначе и искам да светя  надолу?
Нишата, колкото луничките ли е или те леко изтърчат? Май не изтърчат, но пак да питам.

# 646
има лунички,които без да надстърчат, могат да се насочват
всеки майстор, с малко желание, ще я направи тази „ниша“

# 647
Това вече в по близал план изглежда просто като луни/осветително тяло, а лентата да е боядисана в черно, а не вградена.
То ако не искаш да пипашсъществуващите осветително тела и да правиш цялостен ремонт на тавана друг избор нямаш. Или  боядисваш тавана с черно, или залепваш тънка черно боядисана ламарина с отвори за осветителноте тела.
Първата снимка определено беше с магнитна релса и от там се заблудих. Сори.

# 648
Зуумнах първата снимка и на мен на всички снимки ми изглеждат като вградени в ниша и затова исках да питам вие как ги “виждате”. Определено не са на лента никои от показаните.

# 649
Това без цялостен ремонт на тавана трудно ще стане, според мен. Не, че не може, ама дали ще постигнете същия резултат не е ясно.

# 650
  • USA
Като сме на тази тема, знаете ли тези светещи ленти по тавана какви са и как се правят?

# 651
Лед ленти ?

# 652
Вградени в окачен таван

# 653
Алуминиев профил с дифузер.

# 654
Нали ти писах:
- първо ти трябва окачен таван, за да има къде да влезе тази ниша.
- после не е боядисана ниша, а е метална кутия, която е вградена в нишата.
- над кутията минават кабелите и излизат на местата за луничките.
- остава да намериш подходящи за целта лунички. Точно тях не можеш да си направиш сама, но спотове дал Господ, какви ли не. Все нещо ще стане.

Иначе ако е фабрично има всякакви измислени и разработени системи.

# 655
Благодаря! Няма да ги правя аз. Майстор ще си идва и е ново строителство, така че започваме на чисто 😊 Обаче това с металните кутии ме озадачава. Ако се прави толкова често, колкото виждам по снимките на дизайнери- chuchuline, acherno и в Дибла много ме съмнява да няма по-лесен начин.

# 656
Че то металната кутия е много лесен начин, ако имаш работилница. Режеш метален лист, огъваш краищата и занитваш, заваряваш или каквото там. Принципно е като правене на кутийка от картон.
https://shop.artcity2008.com/wp-content/uploads/2018/09/4.jpg
Но да, би могло и да се направи ниша от гипскартон, който както му е по-лесно.

# 657
Благодаря! Няма да ги правя аз. Майстор ще си идва и е ново строителство, така че започваме на чисто 😊 Обаче това с металните кутии ме озадачава. Ако се прави толкова често, колкото виждам по снимките на дизайнери- chuchuline, acherno и в Дибла много ме съмнява да няма по-лесен начин.
При мен , с всички отстъпки, осветление от този вид излезе 10К. Само луничкита за баня+ крушката е 100 лв.

# 658
За кой ли път се озадачавам на цитираните цени в Бг!
Тая луничка едва ли е стандартна, масова, средностатистическа...

# 659
  • Велико Търново
Идеи какво да сложа а  прозорец на стълбище? Нямам снимка точно на него, но публикувам такава, на която се вижда цвета на стената и цвета на пода.
Завеса/щора или нз и аз какво. Къщата е срещу гора и никъде няма да има нещо по прозорците, но този е към улицата и ми се иска да мога да се скрива от време на време Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт