Парфюмни размисли и страсти (юли 2021 г.) - 262

• 64 595
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
Диетата приключи! Bowtie Честито, Dez! Flowers Hibiscus

Благодаря, Tiger Lily! Моята е само на 8, но нищо. Сокът има благородна патина на вид. В такава бутилка е
Тук пише, че точно това издание не е най-прекрасното и това малко ме смущава...
https://boisdejasmin.com/2012/06/christian-dior-dioressence-perf … ntage-modern.html

# 76
Моят вариант е на втория ред, това, което е само.

Да позная ли от три пъти, купила си го от starcorp, видях изчерпана наличност. И моят е оттам.

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 17:28 от Tiger Lily

# 77
Здравейте, може ли да споделите мнения как усещате в топлото време vele terenzi, как се развива и въобще колкото може повече подробности Simple Smile) благодаря предварително!

# 78
mariposa, наскоро попаднах на пробичка от аромат, който мирише точно на едновремешния сапун Lux.
Et voila на Teo Cabanel
https://www.fragrantica.com/perfume/Teo-Cabanel/Et-Voila-67037.html
Благодаря! Ще го потърся.

# 79
  • sofia
Да се включа и аз по темата за свежаците в горещините Simple Smile
Моите избранници са:
Angel Eau Croisière 2020 - мощно смокиново блаженство..този ми е №1! но аз съм си Mugler girl Laughing
Chance Eau Vive, Burberry Her Burberry, Lanvin Me, Soleil de Capri Montale, Florabotanica Balenciaga, Eau de Rhubarbe Ecarlate Hermès , Black XS Potion Paco Rabanne
А миналата година по това време въртях само два-три Laughing

# 80
  • Пловдив
Здравейте.Има ли от арабските парфюми някой който да наподобява Libre ?

# 81
# 82
Много благодаря на всички, които се включиха с предложения за черешов тютюн! 🥰
Набелязах някои неща, ще видя на какво ще се спра.

По темата - това лято, а тук наистина има лято, да не повярва човек, в парфюмно отношение е тотално различно от други години.
Въртя 3 аромата, като най-често зациклям на Amouage Sunshine. Така ми е добре с него, че не виждам причина да нося нещо друго. Само дето аз не го усещам чак толкова силен, траен и страшен, както всички останали; подновявам го многократно през деня.
Туберозите, по които обикновено мра лятоска, сега са някъде на дъното на шкафа, като само Orchid Soleil вадя понякога, особено за плаж.

И кокосите забравих... абе, направо не съм аз, не мога да се позная.😀

# 83
Аз, като една воайорка, само ви чета. Но го правя от много, много време. Половината неща, които пишете, даже не ги разбирам 🤭. Но ми е много приятно да следя тази тема.
Благодарение на вас открих, че нещото, което силно ме дразни в някои парфюми, всъщност е роза.
И отново благодарение на вашите коментари днес открих дълго търсене аромат, който само съм си представяла, но така и не бях открила досега - Jo Malone Sea Salt and Wood Sage. Много мой аромат. Не мога да спра да се душа цял ден 😄
Отивам пак в сянка да ви чета тайничко. Просто исках да ви споделя, че сте ми вдъхновение и почивка след всеки натоварен ден. Благодаря ви. Радвам се, че ви има.

# 84
Предните дни в големите жеги носих Shalimar Souffle de Lumière Guerlain - и преди съм говорила за него, много ми е любим, сладък, ефервесцентен и леко ретро заради иланга, много ми е на сърце Blue Heart
Скрит текст:
Днес получих Eau de Shalimar - по описание очаквах да е подобен на суфлетата, но изненада - ирисът е доста изявен и дава един силен ретро-кожен уклон. Общо взето не усетих цитруси. Базата, много часове след пръскане, пък е захарна и сладка. Май му е топло в това време, може би есента ще се разгърне повече.

# 85
BoMarina, и аз съм се замислила за една 30 - тичка от този парфюм.  Също не обичам сапунени аромати, но този много ми хареса и бих го носила.

Дойде Ta'if, приятно съм изненадана от него - един такъв "загладен" е на моята кожа, модерен и свеж.
Много се притеснявах да няма големи количества пипер и от прилика с Lyric, спомената в едно - две ревюта, но напразно съм се тревожила, хубав парфюм е и ще го нося с удоволствие и то точно през летните вечери.
 Има съвременно излъчване, амбровата база е чудесна, не е прекалено тържествен или претенциозен, с две думи - доволна съм! Flowers Rose

От набелязаните рози ми остана само Rose Flash и приключвам поне за година с розите! Joy

В добавка към поръчката бях поръчала и един боди мист на Виктория Сикретс - Amber Romance.  Не съм купувала нищо такова досега, но ме изненада приятно. В началото е малко химичен, но половин час след напръскване стана приятно пудрен, съвсем лек, почти като дезодорант, но за цена по - малко от 20 лв. би бил чудесна основа за леки гурме и амброви аромати.

Последна редакция: сб, 03 юли 2021, 09:13 от silver pearl

# 86
Цял ден вали, 14° е, а аз изтрещяла си пробвам новите летни рокли, и мечтая за лято и море.

# 87
Днес получих Eau de Shalimar - по описание очаквах да е подобен на суфлетата, но изненада - ирисът е доста изявен и дава един силен ретро-кожен уклон. Общо взето не усетих цитруси. Базата, много часове след пръскане, пък е захарна и сладка. Май му е топло в това време, може би есента ще се разгърне повече.
От онзи ден като заговорихте за него мисля да се напръскам и все не му идваше ред. Сега обаче се офъщях порядъчно, защото много го харесвам и не ме притеснява, че е толкова късно вече. Ами... лимонови резанки е при мен или корички лимонови и портокалови със захар. Но се крие, топло му е и все пак това, което усещам, много ми харесва. При мен няма кожа и ирис. Моето шише е такова
Скрит текст:

# 88
Май има разлика в изданията, моето е такова: https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Eau-de-Shalimar-2353.html Но то пак си зависи от кожата де Simple Smile

# 89
  • София
Привет и от мен в новата лятна тема Nature SunnySurferTropical Drink
Ето и от мен няколко думи за новия Mugler Angel Iced Star Animal Heart Eyes Cat
Потвърждавам думите на kovatcheva, че е различен и за моя вкус - приказен! Cupid
Няма да пиша дълго ревю, затова накратко - за мен основните нотки са: сиропен, гъст, сладък ананас, ваниля, ром, лимон, кремест жасмин, млечно-сметанов ликьор ала бейлис.
Парфюмите с които го свързам са:
- Ramon Monegal Olé  - защото ананаса ми е от сходен тип - гъст, сочен, мощен, зрял, наситен
- Mancera Coco Vanille - поради усещането за облия и кремест микс от ванилия-ром, водещ към мисли за тропически коктейл
- Al Haramain Perfumes Rawaa - заради едно специфично гурме усещане за бейлис или някакъв друг кремаво-шоколаден ликьор

Финални думи - за мен  Mugler Angel Iced Star е прекрасна плодова находка с много закачлив тропически характер, безгрижен и секси! Дали бих го носил и искам - хиляди пъти да Animal Heart Eyes Cat

Общи условия

Активация на акаунт