Парфюмни размисли и страсти (юли 2021 г.) - 262

• 64 101
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
  • София
...
Мисля много дали да взема Roses Vanille Mancera,...
За протокола, имам Intense Cafe Montale.
Но за мен са различни 😃
И всъщност, иска ми се да намеря нещо с рози (поредното...), което да е хем сладка роза, хем да има осезаем пудрен нюанс.
Заглеждам Attar Colllection Rose Galore и Persian Gold..

Някой някакви идеи..?! Simple Smile
Jollie , като предизвикателство приемам подобни дилеми тук и, когато имам ароматите, се втурвам за паралелни тестове. Та и сега тъй - имам пробички на Интенс кафе на Монтал и Ванилените рози на Мансера. /Аз лично няма да придобивам нито един от двата./ Пръснах на кожа /моята е топла и "изяжда" ароматите/.
Първо за Интенс кафе. Когато съм го тествала в по-хладно време, в първата минута усещах кафето. После при мен се открои болезнено характерния Монталевски муск. Не го харесвам, идва ми много боцкащ в носа, макар в много от ароматите да е перфектно заоблен от други съставки.
Сега, в топлото време, усещам 1-2 щипка какао на прах, 2 щипки роза, 2 щипки ванилия и 4 щипки муск.
Във Ванилените Рози усещам 3 щипки роза, 4 щипки ванилия, 2 щипки муск и щипка сметана.
/"Щипка" е опит за нагледност в интензивността на съставките за моя нос Simple Smile/
И двата са ми сходни, като родствена връзка между братовчед и батовчедка, в случая баща и дъщеря. Simple Smile И в двата пудра НЕ усещам.

В Розовия Еликсир на Монтал има много повече рози, няма го тежкия за мен муск, няма и пудра обаче. Може да звучи малко изчанчено, но този Еликсир като усещане за парфюм, ми е като усещането за Съмърсби от дамските питиета. Relaxed
На Attar Colllection аромати не познавам. /все още/
Съжалявам, че не успях да дам съвет в този дъъълъг пост. Simple Smile

# 346

И всъщност, иска ми се да намеря нещо с рози (поредното...), което да е хем сладка роза, хем да има осезаем пудрен нюанс.

Някой някакви идеи..?! Simple Smile
+1 за  Parfait de Roses. Също за мен такава роза е Oud Satin Mood на MFK и Une nuit nomade Jardins de Misfah.

# 347
Attar Colllection Rose Galore е прекрасен парфюм с ярко изразена роза. Пудрена е като се напръска и после става сладка и още по-плътна. Аз намерих в негово лице моя любим Атар и го нося дори и сега в жегите.

# 348
  • The Evergreen State
Като заговорихте за рози.. бях споделила преди няколко дена че тествах Делина. Бях си пъхнала блотерчето в задния джоб на дънките. Стаята в която бяха дънките ми ухаеше невероятно, невероятно. Ах тази Делина, много е качествена. Задължително ще пробвам на ръка следващия път.
Miyako много харесах описанието на Divine Parfums, и на мен ми се носи нещо лежерно и ненатегнато, отпускащо но и елегантно. Chanel (с подписа на Olivier Polge) и Chloe имат такъв вайб за мен. Ще видим какво ще измисля.

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 02:32 от Athena

# 349
Вече втора година обожавам рози във всякакъв вариант. Любовта ми тръгна от Narciso Floral edt / така и не пробвах edp / …Събота  и неделя разносвах Delina Rosee…също прекрасна роза / сходна с Delina Exclusif /, но в нея има повече зеленко и по- малко сладко.
Днес си очаквам любимият Роза- Уд парфюм - Oud Satin Mood Extrait ❤
Следя с интерес писанията ви и щом видя роза наострям сетивата. Искам да пробвам възможно най- много рози и да открия още  “розови” любимци .

SOTD : Delina Exclusif / най- добрият за мен парфюм на Parfums de Marly- цялата серия Delina /Пробвах и други аромати на марката, но останах доста разочарована ….

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 07:37 от macadamia

# 350
Здравейте на всички!
Ще споделя какво ми се случи в хотел в Истанбул с доста висок рейтинг с цел да ви предупредя, тъй като лично аз никога не съм си и представяла, че е възможно.
Взех 4 парфюма с мен, като ги държах на тоалетката в стаята. Останахме за 2 нощувки по работа. След като се прибрахме в хотела късно вечерта след първата нощувка и съответно след първото и единствено почистване на стаята, осъзнах, че липсва доста голямо количество (над 10мл) в две от бутилките - Delina La Rosee и Aerin Hibiscus Palm. Нито персоналът на рецепция разговаряше английски, нито видяхме мениджъра на хотела за целият престой, та съответно ние си тръгнахме, а ситуацията е все още неразрешена... Писах имейл до хотела, но не се надявам на нещо.
Надявам се на никого да не му се случва, защото не е приятно. То като цяло освен една студена вода да пия, друго няма да получа, така че вече бутилки не смятам да размъквам по хотели...

# 351
  • Varna
Дами,
Може ли да ми препоръчате  парфюм, че нещо съм зациклила.
Харесвам сладникави, мускусни и дървесни аромати.
Категорично избягвам цветни и цитрусови нотки.
За ориентир - харесва ми Armani Si, La vie est belle, Good girl от този тип.
Не държа да е най-новото на пазара, среден ценови клас.

# 352
Следя с интерес писанията ви и щом видя роза наострям сетивата. Искам да пробвам възможно най- много рози и да открия още  “розови” любимци .

Аз също съм фен на Делина и мисля, че който харесва Делина няма как да не хареса и Flamenco- Ramon Monegal, нищо че вторият е по-харш https://www.fragrantica.com/perfume/Ramon-Monegal/Flamenco-44233.html

# 353
От доста време това Flamenco ми е влязло в полезрението , но не съм го срещала по нашите ширини ....при следващи 20 процента в parfumdreams ще се прицеля Simple Smile
Гледам също и Burning Rose Carolina Herrera - интуицията ми подсказва , че ще е право в десетката .....

# 354
Здравейте, виждам че сте заговорили за хубави парфюми с роза. В този ред на мисли, някой може ли да сподели мнение/опит относно Calimala на Ferragamo? Не можах да открия нищо за нея тук.

# 355
  • София
Здравейте на всички!
Ще споделя какво ми се случи в хотел в Истанбул с доста висок рейтинг с цел да ви предупредя, тъй като лично аз никога не съм си и представяла, че е възможно.
Взех 4 парфюма с мен, като ги държах на тоалетката в стаята. Останахме за 2 нощувки по работа. След като се прибрахме в хотела късно вечерта след първата нощувка и съответно след първото и единствено почистване на стаята, осъзнах, че липсва доста голямо количество (над 10мл) в две от бутилките - Delina La Rosee и Aerin Hibiscus Palm. Нито персоналът на рецепция разговаряше английски, нито видяхме мениджъра на хотела за целият престой, та съответно ние си тръгнахме, а ситуацията е все още неразрешена... Писах имейл до хотела, но не се надявам на нещо.
Надявам се на никого да не му се случва, защото не е приятно. То като цяло освен една студена вода да пия, друго няма да получа, така че вече бутилки не смятам да размъквам по хотели...

Проблемът не е в размъкването на парфюми по хотелите. Камериерките из Изтока (аз имам наблюдение от почти всички арабски страни плюс Турция, Гърция, Иран) имат едно такова разбиране, че което е оставено отвън (разбирай, извън куфара) могат да се почерпят колкото им душа иска. Важи за козметика, шампоани, парфюми, сладки и бонбони, ядки и т.н. Веднъж просто бях издивяла, когато видях, че от купените, за да почерпя семейството си, ядки, и особено шамфъстък, бяха се самопочерпили с поне 2/3 от количеството. Кофтито е, че и да се оплачете, никой не взима присърце страданията ви. Затова, единственото разрешение на въпроса е да си прибирате всичко в куфарите, там поне не бъркат. Или в сейфа, ако ви е много скъпо това, дето искате да скриете. Лично аз предпочитам да не вярвам, че в куфарите не се бърка, и да си запазя нещата със сигурност.

# 356
Как е възможно в реномиран хотел в Истанбул да не говорят английски?!

# 357
Как е възможно в реномиран хотел в Истанбул да не говорят английски?!
Най-лошото е, че не е само в хотела. Масово не говорят английски - в магазините, в заведенията, в градския транспорт...

# 358
Империя Wink

macadamia, от къде си поръча екстракта, ако не е тайна?

# 359
Преди няколко години и табели на английски по пътя в Истанбул нямаше! Не вярвах на очите си Dizzy Face

Общи условия

Активация на акаунт