Ваканцията след ОСМИ клас - 2020/2021!

• 30 930
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Хах, тъкмо тази книжка съм приготвила за морето Wink
Прочетох миналата седмица и Пикник край пътя
Мога да услужа,ако искаш
Препоръчвам цялата руска фантастика, например Патрулите също, Чернова, Абе ..има Simple Smile
Точно "Пикник край пътя" търсеше. Аз я намерих в Читанка, но ще я потърся и из книгите на баща му.
Явно за сега руската фантастика е в полезрението му. Благодаря за препоръките. 😉

# 481
Аз ги купих от Сиела покрай 50 процента намалението Wink

# 482
На Братя Стругацки имам почти всички книги при майка ми. Много ги четях някога и отдавна се каня да препрочета някои. Обаче ще е електронно от Читанка. Много ситен шрифтът на тези стари издания, направо недоумявам как съм можела да ги чета някога, сега и с очила ми е терсене. Отделно и доста са пожълтели страниците с времето.

# 483
  • София
Би било много тъжно и жалко да се навъдят мераклии за учителстване водени от заплатата и всички екстри.Не че не трябва да ги има,но не приемам стремежа да си намериш изгодна службица и да кюташ до пенсия.За кадърност и желание да упражняват истински тая професията не говоря.И после-защо образованието ни е такова.Защо децата са пак изкупителна жертва и защо ги няма истинските учители,за които пазим топли спомени....
Да споделя че щерката прочете две книги от учебните.Апатията й ,свързана със съвместната ни почивка има й йубава страна .Ще взема да планирам още някоя скучна ваканция,за да напредне с четенето Stuck Out Tongue Winking Eye

# 484
  • София
В 7 клас на дъщеря ми и преподаваха 3 мъже учители. И всички имаха семейства. Не мисля, че точно това би следвало да спре едно дете да сбъдне мечтата си да е учител.

# 485
  • гр.София
Явно успяват да живеят,работейки като учители ( мъжете). Не съм забелязала да изглеждат и се държат като смачкани от живота.Напротив.

# 486
  • София
Според мен по-скоро ръстът на заплатите би привлякъл хора, които имат желание да го работят и имат призвание, но не искат да си причинят мизерстването с доскоро твърде ниските възнаграждения.

# 487
Хах, тъкмо тази книжка съм приготвила за морето Wink
Прочетох миналата седмица и Пикник край пътя
Мога да услужа,ако искаш
Препоръчвам цялата руска фантастика, например Патрулите също, Чернова, Абе ..има Simple Smile
Точно "Пикник край пътя" търсеше. Аз я намерих в Читанка, но ще я потърся и из книгите на баща му.
Явно за сега руската фантастика е в полезрението му. Благодаря за препоръките. 😉
"Пикник на обочине" и "Страна багровых туч" са великолепни книги! Втората не съм сигурна дали е превеждана на български. И не е само фантастика, фантастиката е декор, на който се разгръщат личностни взаимоотношения на пълнокръвни, реалистични образи. Втората я имам в оригинал, не мога да преценя какво минимално ниво е нужно, да се прочете, но съм на разположение да я дам за четене(и после-връщане) Езикът в тези книги е много богат и красив.

# 488
  • Пловдив
мама Мони, ще дадеш ли заглавията на френските книжки?
Иначе, те хората лекари стават вече само, щото "много пара", та за учители заплащането няма как да не е фактор. Зазу, точно, много хора, които могат да са добри учители, години наред бачкат друго, защото не се кара с минимална заплата. Както и да е, всеки труд е достоен.
Набора в понеделник ще почва курса, писали са го ниско ниво и той фуча 2 дни. Обаждах се все пак да питам, обясниха, че това, което са учили преди НГ, го е усвоил, но после... повърхностни знания. Баш ДО, както можете да се сетите. Няма да покрият целия материал от 8 клас, само януари - март, което са учили, но пак е нещо. Останалото ще се наложи да го прегледа сам. Поне това да му се затвърди, ще е плюс. Жената каза, че изведнъж скача нивото в 9 клас и става доста трудно, а тези дупки имат нужда от наваксване. Не знам аз, но ще трябва да осъзнае, че се искат усилия. Без тях... Не става с тези непопулярни езици. Както и да е, ще го видя какви ще ги къдри.
Ох, забравих, днес е рожденик, почерпете се за негово здраве. Празнува на Аквапарка с момчетата от класа.

# 489
  • Между гори и планини
Класният на Стивън е мъж и освен това води собствен клуб по джудо с много успешни състезатели.
Мъже са - единият учител по информатика, по история и религия, рисуване (той се занимава и с дърворезба и води такъв кръжок), руски език.
Аз като ученичка съм имала също по география и по математика.
Не смятам, че са им лоши заплатите на учителите, голяма част дават частни уроци.

# 490
Еми както казах, негативни реакции получава, не че му пука много. В крайна сметка и лекар, и учител, и чистач могат да взимат много, ако са добри.

# 491
  • о`майна лунна нощ е
Люба, да ти е здраво и с много късмет наборчето!
Честит рожден ден от нас!

# 492
  • София
Честит рожденик, Люба! ❤️

# 493
  • у дома...
Люба, честит да ти е! Много здраве и късмет.

# 494
  • sofia
Много е хубаво мъж учител - не отсъства често (когато децата му са малки), всява респект, по-интересни са като подход към децата, имат по-мащабно мислене и повече време да се развиват професионално (предвид, че жената е водеща при поддържане на домакинството ).  Като се наложат в професията, идват частните школи и уроци и работата на няколко места. С много малки изключения, всичките учители-мъже на моя син са били страхотни!
 Люба, младежът да расте  здрав и щастлив!

Общи условия

Активация на акаунт