Ваканцията след ОСМИ клас - 2020/2021!

• 30 882
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Не може да бъде променена програмата, защото първо родителите ще скочат.

Със синът ми случайно попаднахме на филма "Крадецът на книги" (не знаех, че има филм) и много му хареса.

На големия това му е една от любимите книги. Филма също сме гледали няколко пъти.
Аз съм с Киндъл от бая години(4ка без тъч скрийн), но на децата взехме Покетбуци заради повечето файлове, които чете и не се налага конвертиране. На дребното го подарихме миналата година и май сега ще го ползва за първи път, че там си насваля задължителната литература.
Аз благодаря за споделените книги на братя Стругацки. Да погледна за какво става въпрос и така се зачетох, че бързо го свалих и го продължавам. Предложих го и на набора, но ме изгледа особено, нали е препоръчано от форума Rolling Eyes

# 616
Аз си спомням, че заобичах Пушкин чрез Марина Цветаева. Вкъщи имахме една книга с есета на Цветаева и Ахматова "Моят Пушкин", която съм я чела много пъти.
Никога не знаеш на едно дете какво ще му остане в главата и как задължителната литература ще му повлияе.
Младежите също са различни - едни харесват фантастика,  други четат приключенски романи.  Някои имат влечение към поезията. Явно трябва екип от психолози и учители да определи кое е най-подходящото за съвременните младежи. Аз бих включила магически реализъм, но преди малко обсъждахме тази хипотеза с един колега и според него е абсурдно - това даже нямало и сюжет. И изобщо няма да го разберат.

# 617
Ох, магическият реализъм не е за всеки. Особено мъжкият пол трудно го възприема. Иначе аз обожавам Исабел Алиенде и Лаура Ескивел, настолни книги са ми техните. Нарине Абгарян също пише в този жанр, но не ми е хрумвало да я предложа на тийнката, а може би не е лоша идея.

# 618
Лиани, някой кара ли те насила да му казваш от къде си попаднала на Стругацки? 😂

Аз съм с Kobo и съм много доволна от тази марка четец. На децата не съм купувала, че го водя като поредното електронно устройство, с което да се "облъчват". Само в краен случай ако не намеря книгата на хартиен носител, тогава давам да четат на моя четец.

Към момента с препоръките се водя от личните им предпочитания, защото смятам, че всяко четиво си идва с времето. И да прочетат нещо на сила, като не го възприемат, та много важно като са го прочели... Полза никаква. По тази причина тук си трая кротко в ъгъла и предлагам само неща, които ще оставят впечатление и нещо в главата. 😊

# 619
Здравейте. С припомняне на седмокласните вълнения: в събиране съм на мнения за НГДЕК и 1 АЕГ - ако някой не се е изказвал скоро в отделните теми за училищата и може да сподели мнение, нека ми пише лс, плс 🤗 Ще сме благодарни за ориентира!

# 620
A книги чете, не е хартисал.. Киндъл за сега не напирам да купувам, че книгите  докато ги изчете много неща им се случват ..
Получава някои на pdf от приятели и си ги чете на монитора, един от малкото моменти, когато не текат някакви клипчета или игри

Ако тръгна да се налагам да изчете цялата задължителна литература ще настане война и няма да прочете и нищо странично.. А така со кротце, со благо ..с много напомняне

# 621
  • София
Liani, и моят Киндъл е древен- 4ка с копчета, ама май батерията скоро ще ме изостави.
Всички у дома сме с Киндъли. Преместихме се в това жилище преди 7г и реших, че няма да си причинявам библиотека и книги. Купувам хартиени книги само, ако не мога да намеря в електронен вариант. Ами идеално ми е. Всеки си има собствена библиотека и като пътуваме си я носи с него. Не че децата се скъсват да четат де. Наборът се опита да ме убеди, че учителката не им дала задължителна литература за лятото. Joy На дребните отдавна съм качила книгите от списъците. Давам и още една идея, освен филмите- Сторител. Аз направих абонамент заради най- малкия младеж, който има някаква форма на дислексия и слушането на книги се оказа доста удачно. Покрай него и другите започнаха да слушат.
И много се радвам, че ме подсетихте за братя Стругацки, чела съм ги в гимназията и бих прочела пак.

# 622
  • Отвъд алеята зад шкафа
А откъде сваляте книги за киндъла? И купувате съответно? За читанка ми е ясно.

# 623
  • София
Aз свалям и от руснаците:https://www.rulit.me/books/bg/1/date

# 624
Дами,
Смятате ли да купувате Христоматия за 9 клас на питомците? Ако не греша там трябва да са откъсите от произведенията, които ще се изучават през учебната година.

# 625
  • о`майна лунна нощ е
Стига да знам коя - да. Пределно ми е ясно, че няма да прочете нищо от корица до корица.

# 626
Ха ха ха ТуиГиииииииии,
Аз също имам съмнение, че няма да се изчете всичко от кора до кора. Ако трябва да съм честна, аз също не бих ги изчела. Някои творби са ми тегави и отегчителни. Та за това плахо подпитвам имам ли посестрими с Христоматията😄😄😄

Стига да знам коя - да. Пределно ми е ясно, че няма да прочете нищо от корица до корица.

# 627
  • Sofia
Вие ме убихте направо с тази литература. Едва 10ти юли, пък вашите четат, дори не ми е останало време да помисля за тези произведения, пък да карам да се чете съвсем. Та ваканцията едва започна...

# 628
  • Отвъд алеята зад шкафа
А, Ема в момента чете тийн фентъзи за удоволствие, следващите книги също не са от Списъка. Ама малката подкара задължителните книги, че по-бавно й се случват нещата.

# 629
  • София
Просто ви се чудя за какво ги купувате тези христоматии? И миналата година като купихте, че и по два броя, какво стана, някой прочете ли ги? Като ви чета сега, май не. 🤣
Мразех да чета в ученическите ми години, защото баща ми ме караше насила. Мина това време.
Сега съм редовен абонат на Столична библиотека. Чета само на хартия, не се вълнувам от четци, не купувам книги, ползвам само от библиотеката. За 8 лв абонамент на година, с този богат фонд, просто няма аналог нищо и никъде.

Общи условия

Активация на акаунт