Ваканцията след ОСМИ клас - 2020/2021!

• 30 916
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Аз съм почитател на твърдия алкохол. От една бира или самърсби се напивам, а мога да изпия две големи ракии без проблем.
Не предлагам алкохол нито на моите деца, нито на чуждите. Но голямото, предполагам, пие бира на разни сбирки.

# 511
Люба, да ви е честит рожденика! Здраве, късмет и сбъднати мечти!
Поздравления за Делф-четата, да продължават все така успешно да покоряват върхове!

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 21:46 от denyil

# 512
Честит да ти е младежа, Люба!

Остава ни една седмица до морето😊 Вече нямаме търпение. Купих си и бански. Тази година ще съм косатка на точки.
Хлапето се е представило отлично на Делф, последно чакам и нивото по английски да видя.
Абе направо се чудя как ми се паднаха такива добри деца.

# 513
Светкавица, брой ме и мен за изкопаемо.
Няма сила на света, която да ме убеди, че е приемливо дете под 18 години да пие алкохол. Моят младеж е научен, че всичко идва с времето си. Запознат е за вредите от алкохола и сам си знае - не пие дори и енергийни напитки. Веднъж баща ми му бил предложил да му сипе вино (сигурно е бил на 10), детето го е изгледало странно и му казало: "Как ще пия вино, бе дядо?!"
Иначе от време на време, за да не се чувства изолиран от заобикалящия го свят, си правим компания с безалкохолна бира. Толкова за тази възраст. Силно се надявам, че като порасне няма да му липсва алкохола.

# 514
И за мен не е приемливо, но допускам, че се случва.  Последно каза, че е изпил половин Самърсби на купона, на който имаше пияни момичета. Не ходи толкова често по купони, даже с триста зора ходи, че да го спирам. Отива , за да не обиди приятелите. И бързо се прибира. Не е от най- социалните типове.
Аз се страхувам ужасно много от зависимости и алкохолната никак не я смятам за безобидна. Разчитам на разум...Дано .
На мене морето ми се струва ужасно далече.

# 515
  • София
Люба, честит рожденик! Жив, здрав и щастлив да бъде! 🎂🥳🍀
Браво на отличниците!
Какви купони? Какъв алкохол? Явно и аз, и наборът сме смотани, но не си го представям и не ми е приемливо. На тази възраст е опасно, защото нямат мярка и опит. Пробвал е радлер и сайдери, но по една глътка. Сигурна съм, че и навън не е пил, защото е предпазлив и пази здравето си. Енергийни напитки също не е пробвал, защото съм му казвала, че са вредни. Знам, че едва ли ще е все така, но докато може...

# 516
  • София
Рибке, къде ще ходите на море? Ние също  заминаваме другата седмица. Наборът си е искал веднъж, дваж бира. Май не му харесва особено, но си я изпива. Взимам му от време на време радлер, че безалкохолната хич не му харесва.

# 517
Люба, да ти е живо и здраво момчето!
Поздравления и за франкофончетата!

Не приемам алкохол преди 18. Набора няма желание (поне пред нас), но и у дома малко се пие. Голямото дете пие рядко, по малко и компанията му е такава , забавляват се без големи количества алкохол.
Не мога да приема поведението на тази майка! Как ще молиш чуждо, непълнолетно дете с бира? А и трябва да се прибира с колело по пътя! Без думи...

# 518
  • София
Имам много ясен спомен, че на около 15-16 ние вече пийвахме вино по купони. Някои от момчетата - и по малко твърд алкохол. Никой не се е напивал, бяхме добри деца. А и никой не е станал алкохолик към днешна дата.
Не мисля, че при този личен опит, пък и 30 години по-късно, имам основания да очаквам пуританско поведение.
Казвала съм, че извън близкия ни кръг приятели имаме доста по-широк такъв, разни деца се засичат по купони, и вече за трети път до мене достига информация - непроверена лично, естествено - за разни... разни... ами странни работи дето ги творят хлапета с невероятно примерен и тих вид пред възрастните. Та не знам. Ще се повторя, че ролята на щраус ми изглежда още по-притеснителна пред това човек поне честно да предположи какво потенциално могат да вършат тийнейджърите.
Всичкото това го пиша от гледна точка на родител на доста излизащо дете. Ако имах от другия модел - "безопасно" висящо предимно пред компютъра, сигурно щях да съм още по-угрижена.

# 519
Добре че съдбата е разпределила така децата, че на всеки се е паднало такова, което не предизвиква излишно и ненужно угрижване. JoyJoyJoy

Баба ми имаше един много полезен съвет: "Как те акъл учи, сине!" Heart

# 520
  • София
Акълът учи, ама уви предхождащата го фаза се нарича "опит". 😊

# 521
До студентските години бях от типа неизлизащо дете, не съм и близвала алкохол, не пушех. Бях отличничка в нелеко училище. После си наваксах с дивотии.

# 522
  • София
Така де, така.
Моя колежка от същия типаж за времето на ученическите години някъде към края на гимназиалния период взела тайно да ходи на скокове с парашут, като на всичкото отгоре  се придвижвала до заветното място на автостоп. Родителите естествено дори и не подозирали. Това е нещо, от което наистина може да ти се изправи косата от ужас (дори не искам да си представям колко safe са били парашутите в началото на 90-те).

# 523
  • София
Ооо и аз бях уж дете за пример.Ама като се сетя какви щуротии съм правила...нашите и до ден днешен не подозират Радвам се на късмета какво кротко и разумно дете ми се е паднало...Ама гледам да съм реалист и да не си създаваме илюзорни представи за живота им.И да не е техен личен,имат връстници които го живеят.Споделям написаното от Ред.Да са живи здрави и разумни.Всяка крайност не е ок.И на всяко нещо ще му дойде времето .

# 524
За някои не само нашите не подозират, а не съм ги разказвала на никого, дори и на най-близките приятели. Струва ми се, че и от себе си ги крия. Не мога да разбера защо някои хора са склонни да стигат до крайности, а други не. При едно и също възпитание. Получава се различен микс от гени.

Общи условия

Активация на акаунт