Противозачатъчни

• 1 453
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте , момичета
Не съм сигурна дали темата е за тук , извинявам се предварително ако не е Simple Smile
Та , ще започна от там
На 20 години съм и от вече 6 месеца приемам Логест , изписван заради прекалено болезнен цикъла. Имам сериозен приятел от вече 2 години и ни се случва така да кажем да се възползваме на макс от идеята за предпазване с противозачатъчни. Винаги съм била стриктна с часа , алкохол не пия. Приемем ги всеки ден в 18:00ч. Та , снощи изпих хапчето в точния час , поръчахме си храна от един ресторант , хапнахме. Правихме секс с приятели ми изцяло незащитен 🙃 и воаля в 1:30 аз се будя от порив за повръщане (вероятно от храната). Бяха минали 7 часа и малко откакто бях приела таблетка. Но тази сутрин се събудих с притеснението аджеба това хапче дали е останало в организма ми …
Звънях на гинеколожката ми , при което тя ми казва , че има голямо вероятност да съм “изхвърлила” хапчето. Но тъй като то ми е предпоследно нямало опасност , но и да има няма какво да направим , предупреди ме да не пристъпвам към Ескапел.
Ще прикача снимка какво пише в рецептата към хапчетата , което е в противоречие с думите на докторката ми.
Е дами , какво ще ме посъветвате… защото на 20 изобщо нямам планове за бременност и бебета. 

# 16
  • София
Да не си правите повече такива експерименти Simple Smile За другото си послушайте гинеколога.

# 17
Извинявам се , но търси просто вашите съвети и мнение. Не търси упрек и порицание , експеримент или не , противозачатъчните са един от най - ефективните методи за контацепция.

# 18
  • София
Това не е порицание, а съвет. Не всичко е 100% надеждно, а щом не искате деца просто не давайте на приятеля ви да свършва във вас.

# 19
Спокойно не си забременяла. Минали са много часове от приема на хапчето до повръщането. Освен това дори и изцяло да беше пропуснала да го изпиеш, няма опасност щом е предпоследно хапче. Знам, че най-голям риск от забременяване има, ако се пропусне хапче в първата седмица от приема.

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 20:49 от valian1

# 20
valian1: Благодаря за отговора ! Дано наистина е така.

# 21
Здравейте! Чувствам се доста отчаяна и имам нужда от малко помощ. Минах през лапаро, золадекс и предизвикан цикъл с Дуфастон. Понеже имам и Луф синдром, трябва да започна противозъчатъчни докато не реша за бебче. Пробвах с Джаз, издържах 7 дни * като винаги съм била изключително стриктна с лекарствата* и знам, че не е ок да се спират когато си поискаш. Обаче! Не мога да ви опиша какво гадене , задушаване, тревожност и сърцебиене получавах. Щом ги спрях, значи наистина не съм могла да функционирам и да издържа този 2-3 месечен период на нагаждане. Сега говорихме за Жанги, защото Ясмина е на един производител с Джаз и леко по-високо дозиран и не смея дори да пробвам. В Жанги обаче мг и всичко е 1:1 с джаз.. първоначално ми бяха предписани Логест, но са спрени по складовете и дори не можах да пробвам с микродозираните. Знам, че на всяка жена влияят различно, напълно ми е ясно и никой не може да даде гаранция. Изчетох всички теми и форуми и просто не искам да е проба грешка докато не нацеля удачния вариант.. мислите ли, че Жанги ще повлияе по различен начин, защото само производителя е друг, или?

Благодаря предварително на отзовалите се 🙏🏼💕

# 22
Здравейте,

сменяла съм противозачатъчни с цел контрацепция, докато открия най-пасващото за мен с най-малко странични действия, и знам, че може да бъде мъчителен процес. Въпросите, които Ви вълнуват, са много конкретни и надали някой друг освен гинеколог ще е в състояние да даде компетентен отговор. По-добре потърсете второ мнение от друг гинеколог, или питайте Вашия за разяснение, отколкото да започвате нещо на своя глава или на база препоръка от анонимен форум.

Общи условия

Активация на акаунт