Трикчета по време на лятната почивка

• 2 981
  • 59
  •   1
Отговори
Кои са най-полезните трикчета, които използвате по време на лятната почивка с децата? И аз съм от тези майки, които тръгват с половината покъщнина, но някак ми се иска да обменим опит и идеи за по приятно и удобно прекарване. Аз проверявам предварително какво предлага хотела, вземам малки шишенца за козметика на децата. Съобразявам времето за път със съня на децата. Проверявам местата за почивки особено, ако сме на по дълъг път. В колата винаги слагам по една пелена, за сянка на прозорците. Лакомства и  играчките са ясна и неразделна част. Правя комплекти дрехи и бельо предварително в пакети, така не ровя да търся къде и блузата/ къде е потника? На плажа защипвам раницата за чадъра. Не променям режима на децата, благодаря си като се приберем 😂

# 1
Може би зависи и колко е голямо детето, но нашето е на 3 години и ако ходим на плажни дестинации му носим една сгъваема кофичка с лопатки. Понеже много обича да чете, винаги когато сме някъде, му купуваме нова книжка. И иначе предварително смятаме какви дрехи ще ни трябват на всички и не носим много неща. За 10 дни плажна почивка бяхме примерно тримата с един куфар общо. За 7 дни в Италия всеки имаше по един ръчен багаж и това беше (но имахме пералня), като тук бяха включени играчки, лекарства и т.н.. Това ни е основният трик - да не мъкнем по много неща.
За далечни дестинации - сменяме часовете на заспиване предварително, като за около 10-14 дни предварително сменяме часа на ставане с 15 минути напред, ако летим на изток. На запад няма нужда, понеже са дълги дневни полети и след тях лягаме и директно се смяна режимът.

# 2
Две неща бих споделила:
- Щипки за защипване на кърпата за шезлонга. Много е досадни като се смъква непрекъснато. Също така стават за фиксиране на банските върху чадъра да не ги отвее вятърът. Това за да съхнат след плуване и преобуване.
https://promoclub.bg/product/komplekt-golemi-shtipki-za-kyrpi-za … ezlong--sm--broya
- Верига за заключване на велосипед - с нея се заключва чантата/раницата за чадъра. Не е кой знае каква гаранция, но крадците обикновено гледат бързо и незабелязано да дръпнат да се махат, не отварят ципове да ровят.
Например това:
https://corporategifts.bg/%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%B0-% … D0%BF%D0%B5%D0%B4

Ако не искате да пазите ключа има и това:
https://misto-bg.com/produkt/%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%B … 0%B5%D0%BD%D0%B0/

# 3
  • София
Нямам трик. С две деца съм - едното на почти 7г. другото на почти 3г. С времето багажа на голямото намаля. Взимам си шишенца, които да обхванат душ гел и  шампоан. На последната почивка с голямото дете беше за 7 дни в Италия и беше само с ръчен багаж. Гледам винаги да сложа нужното и ако нещо се сетим винаги можем да си го купим.

# 4
  • София
Основният ми трик е пътуване с минимум багаж и винаги налична храна и вода за децата. Когато са малки, сгъваема количка. Това е.
Колкото по-малко неща нося, толкова ми е по-лесно. Когато нещо дотрябва много, купуваме на място.
Съобразяваме часовете на пътуването с часовете за спане, а и така лятото пътуваме самите ние по хлад.
Винаги сме пътували с поне 2 или 3 от децата с нас. Свикват от малки и нямаме проблеми.

# 5
Истината е, че в бебешкия период, като сме пътували се чувствах все едно сме катун.
Дрехи, спални чували, памперси, количка и няма значение дали си някъде за една нощ или една седмица. Не искам да се сещам даже.
Колкото по-големи стават, толкова по-малко багаж им трябва.
Пътувахме скоро със самолет и багажа на детето бяха точно 5 чифта гащи, 5 чифта чорапи, две блузи с дълъг ръкав и три с къс, два клина и три чифта панталонки. Едната къса гарнитура я ползва за пижама и това за 5 дни. Едната блузка я прах на ръка, че ѝ е любимата.

# 6
Внимавам за документите, парите, картите, зарядните и телефоните - останалото, както дойде. В общи линии от 20 години пътуваме на всеки 2-3 месеца - толкова съм надобряла в събирането и подреждането на багаж, че за около час оправям багажа на трима души + кучето (то също си има багаж).

# 7
Били ли сте в хотел, където картата която се използва за ключ спира ел. захранването в стаята? Лошото е, че и климатика спира да работи. Всяка друга подобна карта, върши същата работа. Това е трик, който използваме и когато трябва да излезем по различно време от стаята.

# 8
  • София
Какво значи всяка друга подобна карта? Каква например?

# 9
Били ли сте в хотел, където картата която се използва за ключ спира ел. захранването в стаята? Лошото е, че и климатика спира да работи. Всяка друга подобна карта, върши същата работа. Това е трик, който използваме и когато трябва да излезем по различно време от стаята.

Toва е много често срещано и има логика. Но има вариации - понякога климатикът си продължава, както винаги е с хладилника. Също така не винаги всякаква карта може да свърши същата работа, но пък винаги при поискване хотелът издава и втора карта за другия човек. Просто не го предлагат без да се поиска.

# 10
Какво значи всяка друга подобна карта? Каква например?

Неизползваема/изтекла банкова карта, магнитна карта за фитнес или дори пакетче с еднична влажна кърпичка /дават ги в самолетите понякога/.
Но понякога не вършат работа и си трябва втора карта.

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 14:11 от gerata

# 11
  • София
До момента винаги някъде е описано или ни казват ако излизаме извън стаята да изключваме климатика. И тук и в Гърция в хотелите не сме успявали. Даже в Гърция ми бяха вързали картата с ключовете за стаята умишлено да не можем да си я оставим.
Ще пробвам иначе за такъв вид карта, но предполагам като минат камериерките директно ще я махнат.

# 12
  • Mediterraneo
Тези трикчета с картите и климатика залитат леко към селските пинизи.

# 13
Ако ми трябва втора карта, си искам. Никога не да ми отказвали никъде.

# 14
  • София
Даже не помня място, където не са ни давали по 2 карти. Често ни предупреждават да оставим едната ако сме включили климатик или зарядно. Когато изрично предупредят, че политиката на хотела изисква да не работят електроуреди в празна стая, тогава го спазваме. Докато се изкъпем и се е охладило.

Общи условия

Активация на акаунт