Трикчета по време на лятната почивка

• 3 009
  • 59
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Чак специални трикове нямам. Децата ни са малки едното под 5, другото под 1 година.
Багаж излишен не мъкна - подготвям списък и по него го приготвям. За всеки ден има кат дрехи + два чифта по плътни, ако се влоши времето. Чехли за плажа, обувки за излизане и маратонки. Играчки само за плажа + 1 по желание на детето. Преди пътуване проверявам за болнично заведение и денонощна аптека в района. Лекарства и подобни не мъкна.

# 16
  • Банско
Взимам магнитни игри за колата има едни по книжарниците в малки железни кутии. Органайзер в колата, който е зареден с малко ядки, вода, кърпички, допълнителна батерия, хртиена карта на България, слънцезащитен и мехлем за рани.

# 17
Единственият трик е да ходим на олинклузив. И в хотели с басейн към 25 м.
Иначе е  страшно късане на нерви. Миналата година закъсняхме и беше скъпо или нямаше вече места в хотелите, в  които знаем, че е добре храната. И бяхме без обяд. Леле.. Точно в най-голямата жега обикаляме за ядене, били гладни децата, поръчват, после не го ядат, защото не било нещо си.. Нямало къде да се плува, не знам си какво.
Като е осигурено всичко лягам някъде с книжката, те си се оправят. Който иска плува,  който иска закусва по два пъти.
За български хотели стойка или въже за простиране си нося задължително. Почти никога нямат, без значение дали  са  5 или  0  звезди. И кърпи за  последния  ден,  тъй  като  по  правило  не чистят  деня  преди да  си  тръгнеш.

# 18
  • Велико Търново
Нямам трикчета, ина1е съм ентусиаст и гледам клипчета с трикчете Simple Smile)))
 Всъщност, точно лятната почивка си я представям като лежерно свободно отпускане, без никакви ангажименти за ред и някакъв график, но в действителност не е така.
Подготвям багажа от поне 2 3 дни по-рано, като започвам с нещата които не използвам в ежедневието преди пътуването - плажни кърпи, джапанки кремовете и спрейовете за почивкта, аптечката и връхнните дрехи. Тези неща заемат обем Х в куфарите и знам колко ми остава свободно.

# 19
Не понасям многото багаж, бивша стюaрдеса съм и умея да оправям куфар за 5 минути. Дъщеря ми е на седем, вече сама си избира дрехите, ако сме на море, а тази година с нея ходихме три пъти досега, винаги в отделна чанта слагам плажни кърпи, мазила и джапанки. Не забравям основни лекарства като п@рацет@мол и @нтерол както и репеленти. Гледам да сме с по багаж на човек, освен ако не пътуваме със самолет и купуваме багажа, тогава трима се вместваме в един куфар:) Големи щипки за кърпите на плажа са полезни, като винаги има вятър по крайбрежието. И да, ол инклузива спестява време и средства за хранене при малки деца. Пробвала съм да се храним навън като сме на квартира и излиза скъпо, а и често няма избор ако детето не хареса нищо.

# 20
  • София
Аз за друго трикче, освен че винаги имам помпа за напомпване на надуваеми неща не се сещам. Така си спетявам постоянното надуване на дюшеци и чудесии. Моята е супер бебешка и елементарна, но върши прекрасна работа все още. Имам я още откакто сина ми беше малък и не се разделям с нея при лятно пътуване. Имам и други уж "по-модерни" пак крачни, но за нищо не стават. Тази излезе топ

# 21
  • София
Тези трикчета с картите и климатика залитат леко към селските пинизи.
Често на дистанционните има копче за програмиране. Ако го направиш да се включи половин час преди да се прибереш, едва ли ще натовари много собственика. Когато климатикът достигне желаната Т, консумира икономично и съм чувала, че в крайна сметка при няколко пъти спиране и пускане сумарно консумира повече ток.
Друг е въпросът, че някои като са платили, се стараят целенасочено да си "върнат" максимално. Обаче съм била и в обратна ситуация - влизаш в неотоплявана до момента стая и ако спазваш правилата - не може да се стопли докато вечеряш.

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 13:53 от Cuckoo

# 22
  • Някъде по Дунава
За почивките имам предварително приготвени две портмонета с основните лекарства и мини козметични продукти, както и чанта с плажни хавлии и принадлежности. Също така носим помпа за надуваемите неща.

# 23
След последната почивка на море се зарекох, че ще нося вече вертикалната прахосмукачка, а обмислям и моп. Нивото на хигиена рядко е високо, особено с внасяне на пясък от плажа по два пъти на ден. Децата често закусват и в стаята, освен в ресторанта, като теохите някак винаги са в нашето легло 😂
А под мебелите и на терасата често не е чистено изобщо.

# 24
При всяко пътуване организирам багажа по категории- дрехи, обувки (по едни основни и едни резервни за всяко дете), козметика и хигиенни принадлежности, лекарства, документи и зарядни, други (любими плюшени играчки например).
Допълнителни за лятна почивка- слънцезащитен крем, шапки, джапанки, играчки за плажа, и спрей против насекоми. Играчки почти не нося, освен няколко книжки, уверила съм се, че децата си намират на място с какво да се занимават.
За самото пътуване с колата имам отделна чанта на достъпно място, в която има вода, сандвичи, "залъгалки" тип снакс и солети, резервни дрехи и достатъчно мокри кърпи Grinning Стикери и тефтери, в които да се залепят, открих че са чудесен вариант за убиване на част от времето.

# 25
  • София
Сега се сетих за едно трикче, което видях от италианска инфлуенсърка и са в количката ми Temu: сгъваеми закачалки.

В комплект по 10 разноцветни са и при по-дълъг престой според мен ще вършат прекрасна работа за да не са в насипно състояние дрехите или смачкани в куфарите.

# 26
Много полезно, благодаря. Като сме се насочили към покупки поръчала съм тази година хартиени подложки за тоалетна, с децата се налага да се ползват обществени тоалетни по време на път и почивка. Поръчах и една кутийка с листчета сапун, за съжаление все още има места където условията са ужасни и липсва дори това.

# 27
Ако ми трябва втора карта, си искам. Никога не да ми отказвали никъде.

О, отказвали са и още как! Много често картата за тока е "занитена" за ключа и се търси спасение. Тъпотии от типа "плаща си - полага му се" не са обективни за стая, превръщаща се във фурна при 40 градуса през деня.
Не става дума за включени всички ел. уреди или пусната чешма да тече, а за климатик. Това не е лигня, а необходимост в днешните лета.
Вчера се прибрахме от такива "условия", така че имам пресни изживявания. А се е случвало и извън България, та не е прецедент.

# 28
Ако ми трябва втора карта, си искам. Никога не да ми отказвали никъде.

О, отказвали са и още как! Много често картата за тока е "занитена" за ключа и се търси спасение. Тъпотии от типа "плаща си - полага му се" не са обективни за стая, превръщаща се във фурна при 40 градуса през деня.
Не става дума за включени всички ел. уреди или пусната чешма да тече, а за климатик. Това не е лигня, а необходимост в днешните лета.
Вчера се прибрахме от такива "условия", така че имам пресни изживявания. А се е случвало и извън България, та не е прецедент.

Явно ходим на различни места.

# 29
На нас ни се случи в Правец. Явно имале сензор за движение и когато няма никой в стаята 15 минути, тока спира. Зарядните не зареждат, носихме мобилна камера за наблюдение, изключваше се, и прочие такива готини неща. Въпреки че оставяхме карта в слота.

Общи условия

Активация на акаунт