Какво мислите за уличните котки и кучета?

• 17 752
  • 673
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас
Гадно е,да.
С уличните хора и животни е истинска трагедия.
Аз поне имам близки,с които малко не се разбираме,но ми помагат,имам и приятел,с който се грижим един за друг и си помагаме,имам и син,сега и котарак.
Някои хора нямат нищо.
Бездомните животни също нямат нищо.А градът не е естествената им среда,не могат да се справят.

# 601
Може би някой ще отвори тема и за бездомните хора. Че минахме в тази посока. И там има какво да обсъдим.

# 602
  • Бургас
Може би някой ще отвори тема и за бездомните хора. Че минахме в тази посока. И там има какво да обсъдим.
Там е жестоко положението.

# 603
  • Overijse, Belgie
Последно- паднал човек, или бездомник? Защото аз намирам разлика.
Не знам дали всички са така, но повечето бездомници, които съм виждала пият и пушат на поразия. В Европа има много организации, които се грижат за такива и им помагат, но според мен при повечето е въпрос на личен избор.
Отклоняваме се от темата, но не съм съгласна. Обстоятелствата могат така да се стекат, че човек да пропадне.
Дали сам си е виновен или не, всеки има право на шанс в тоя живот. Не е наша работа да съдим.
Разни истории, разни драми.

# 604
Да си го кажем...  Бездомни хора и животни, трайно заболели хора, стари хора - са в тежест на икономиката ни, затова на държавата ни - не й пука за тях. Прави нещо, колкото е заложено по някой проект с цел усвояване на пари.
Жалко, но факт.
Чувала съм изказвания от човеци (работещи такива и самозабравили се) как те издържат всички с данъците си и как не били длъжни.
И изобщо, такива хора са много, с мислене тип - ако не си ми полезен - разкарай се, че и по-крайни има, които не виждат смисъл в съществуването на тези групи хора, и не са имали предвид безработните, а точно болните,и старите... И не, на хора с такова мислене, и за животните не им пука.

# 605
  • Terra incognita
Защо едното да пречи на другото, пак питам? Защо по презумпция се смята, че човек, помагащ на животни не го прави за хората?
Освен това всеки има своя лична кауза. Да помагаш, независимо на кого и защо е благодетел. Някои се посвещават на природа и околна среда, други на хора в нужда, трети на животни, а четвърти на всяко същество в нужда. И ако хората по подразбиране имат право на дом и топла храна, то с животните не е така.
Според мен най- доброто нещо, което можеш да направиш за човек в нужда е да му дадеш или намериш работа, защото даряване на малка сума, пакет с храна и дрехи са временно решение. Другото хубаво нещо е да осигуриш здравни грижи и помощ.
Повечето бездомни са абсолютно работоспособни, но защо не желаят да вземат живота си в ръце?

# 606
  • Бургас
Галактическа сова,така е.
100% от казаното от теб потвърждавам.
Наскоро четох,че разни уж хора,които могат да наранят животни,нямат проблем да направят същото и с хора.
Така е.
Вики,човек, помагащ на животните,помага и на хората и обратното за съжаление...
Тъкмо и аз пиша същото Simple Smile

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 15:27 от mariqivanova799

# 607
Цитат от бургаски вестник:
"Оставете кучетата си вкъщи,започват масови проверки по плажовете. Кучетата нямат право да се къпят и разхождат по плажовете,глобата до 5000лв." (!!!)

Понеже Ковид-а затихва,сега ще ни плашат с кучетата. После идва "свински" грип. "Пилешки".
Кучетата може и да се завират по разни трудно достъпни места,но поне не ползват морето за WC.

# 608
  • Terra incognita
Мхм, затихва Ковид, друг път. В България е затишие пред буря. В Европа вече започна да се надига нова вълна.

# 609
Да, много са ми смешни хора, които все едно си знаят - няма ковид, няма да ни затворят (пак)...
и гледаш как след месец - бам! всички от тия хора са принудени да стоят вкъщи.
Дънов казва за болестите, че идват от животните, защото ядейки ги - грешим. Не ви правя пропаганда да ставате вегетарианци, но азиатците ядат всичко, което мърда и хигиената по пазарите е на 0, напълно нормално да тръгнат зарази.
Човекът трябва да остави животните в природата на спокойствие и да има по-малко досег с тях.

# 610
  • Бургас
И аз харесвам Дънов,но ям месо.
Избягвам свинско,защото прасенцата са умни животни,агне,козле,зайче не ям.Е,ако умирам от глад,ще ям,но дано не се налага.
За съжаление на червата ми много добре понася месо.И това и лекарите ме съветват да ям.Иначе ми остават само ориз и картофи,те изобщо не дават необходимата за организма енергия...
Млечни продукти не ми понасят,нито ядки,нито бобови,нито глутен...
На практика почти нищо

# 611
Чувала съм изказвания от човеци (работещи такива и самозабравили се) как те издържат всички с данъците си и как не били длъжни.
И изобщо, такива хора са много, с мислене тип - ако не си ми полезен - разкарай се, че и по-крайни има, които не виждат смисъл в съществуването на тези групи хора, и не са имали предвид безработните, а точно болните,и старите... И не, на хора с такова мислене, и за животните не им пука.

Ами конкретният работещ данъкоплатец наистина има право да се сърди и да смята, че не е длъжен. Но понеже сме социална държава го заставят да плаща и за безработните, старите и прочее. Пък той нека не е съгласен. Точно така трябва да е и с кучкарите - държавата да си влезе в ролята и да налага законите и правилата. Пък нека някой не харесва това. Има обаче и значение кого е визирал недоволният данъкоплатец, защото имаме една огромна маса цигани, водещи се безработни, които са си истински социални паразити. А старите са два вида - плащали осигуровки и неплащали. За вторите наистина може да се каже, че сами са си виновни. Обаче държавата с вдигането на минималната пенсия на практика приравнява съвестен осигурител с хаймана и тарикат. Това добре ли е?

# 612
То затова никой с акъла си не разчита да се издържа от пенсия.

# 613
Черна станция, къде в тази група отидоха инвалидите от деца, които цял живот не са могли да работят? И са с пенсии, дето не стигат за нищо - около 140 - 150 лв.
Само подсещам, че има и такива хора, не всички, които не са се осигурявали,  са айляци.

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 18:20 от Diorela

# 614
То затова никой с акъла си не разчита да се издържа от пенсия.
И за това бабите метат входовете.
Пенсиите за инвалиди са смешни в БГ. В Испания съседа със същото заболяване, като брат ми получава 2000 евро, а в България е малко над 100 лева.

Общи условия

Активация на акаунт