Възстановяване след естествено раждане?

• 15 896
  • 136
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, как изглеждаше епизиотомията Ви след като паднаха конците и как зарастваше?

# 91
Не се вживявайте толкова и да не забравяме името на темата. Възстановяване след естествено раждане. Защото идват дами родили секцио (да се чудиш от какво има да се възстановяват) и обясняват колко яко, че са били секцио, като гледат колко сме се преебали тука. Някъде да се споменава спасяване на майка и бебе? Не. Казва се "ууу, много ви е зле, следващия път пак ще родя със секцио". Така че това е основният абсурд. Съмнявам се че има повече от 10% реално нуждаещи се от секцио. А за 2017 сме били на трето място в Европа по секцио -43%. Няма да повярвам, че всички тези жени са били принудени по медицински причини да родят секцио. И как пък например във Финландия процентът е под 15? Ще речеш, че там генетично са по-пригодни за естествено раждане, а тук не. И когато това е за кеф е страшно.  Ако прегледате само тук из форумите ще видите огромния брой жени, които избират секцио от страх и от суета!! Като именно последното е повод за съмнение. Кое е по-приемливото на един белег от примерно лекото разширяване на вагината?
Алегра какво имаш да се възтановяваш от естествено раждане.
Със секцио повече трябва да се възтановяваш че все пак е коремна операция.
 А след Естествено раждане от какво толкова имаш да се възтановяваш

# 92
Ако имаш някакви разкъсвания, се възстановяваш. Ако са те оперирали - също. Свойство на телата ни. При всички случаи смятам, че начинът на раждане като медицинска процедура не бива да е по личен избор. Точно както никой не решава по желание дали да си извади далака.

# 93
Момичета, как изглеждаше епизиотомията Ви след като паднаха конците и как зарастваше?
Като една малка чертичка, ако не знам, че е там може и да не забележа. Конците паднаха на 20ти ден някъде.

# 94
Моите конци, а те паднаха до 2 седмици някъде,като паднаха си изглеждаше съвсем нормално, сега не личи, че имаме шевове. А те бяха 3 външни. Пръсках само с Цикатридина.

# 95
По-назад в темата някъде бях писала... Моите конци като че ли прорязаха (свекито е мед сестра и използва този израз) и белега е по-видим, но и аз съм мноооого бяла и повече личи. За сметка на това стриите са ми по-малко видими... 😊

# 96
Моите бяха 5 външни шева. Не стига че бебето беше малко 2.500 кг и с глава 32 см., на легълцата им пишеше и другите видях че са с 36 всички и пак ме срязаха. Иначе стрии нямам. Поне родих на седми час от първата контракция. Напъвах само 10 минути. Падаха като на парчета. Раздърпваха се и отпадаха. Пръсках всеки ден цикатридина отдолу. Нямам белег и кожата остана гладка. Първите 2 години есента и зимата ми придърпваше леко, после мина и съм като преди.

# 97
Не се вживявайте толкова и да не забравяме името на темата. Възстановяване след естествено раждане. Защото идват дами родили секцио (да се чудиш от какво има да се възстановяват) и обясняват колко яко, че са били секцио, като гледат колко сме се преебали тука. Някъде да се споменава спасяване на майка и бебе? Не. Казва се "ууу, много ви е зле, следващия път пак ще родя със секцио". Така че това е основният абсурд. Съмнявам се че има повече от 10% реално нуждаещи се от секцио. А за 2017 сме били на трето място в Европа по секцио -43%. Няма да повярвам, че всички тези жени са били принудени по медицински причини да родят секцио. И как пък например във Финландия процентът е под 15? Ще речеш, че там генетично са по-пригодни за естествено раждане, а тук не. И когато това е за кеф е страшно.  Ако прегледате само тук из форумите ще видите огромния брой жени, които избират секцио от страх и от суета!! Като именно последното е повод за съмнение. Кое е по-приемливото на един белег от примерно лекото разширяване на вагината?
Алегра какво имаш да се възтановяваш от естествено раждане.
Със секцио повече трябва да се възтановяваш че все пак е коремна операция.
 А след Естествено раждане от какво толкова имаш да се възтановяваш
Еми предполагам е до отделен човек. Аз лично от самото раждане нямаше какво толкова да се възстановявам. разни други проблеми имах. Някакъв кошмарен сърбеж по цялото тяло вероятно от черния дроб. Та трябваше да чакам около 2 седмици май след раждането, за да изчезне напълно. Бях се отчаяла, че никога няма да се махне. Иначе от раждането най-голямата драма беше, че в началото не усещах да ми се ходи до тоалетна по малка нужда и се притеснявах, че може да се напишкам без да усетя, че ми се е ходило. Няккаво много странно и не смеех да излизам за известно време. Отмина след десетина дена.

# 98
Много ме дразнеха коментари на акушерки след първото ми раждане "какво вървиш на една страна, нали си естествено?! ". Чак на 3тия ден кокошките се шашнаха като разбраха, че хемоглобина ми е 70. Иначе що подмятания, що чудо, много, много грозно.

# 99
Ха-ха. Чавки. Те не са ли раждали? Ама май се забравя. Тялото е изтощено, губи се кръв. В първите часове се тресеш и ти е студено. Това е голям труд за организма. За това ли им плащат... ама айде няма да се ядосвам. Те просто не харесват работата си и запълват време с клюки и коментари... има и такива хора.

# 100
Оо, да и на мен ми беше студено след раждането и ме завиха. А раждах на 29 юли вечерта. На другия ден имах и кръвно със сърцебиене, обаче си го имах към края на бременността. А сестрите ми викаха нищо ти няма, стига сте си намирали проблеми, понеже на жената до мен също нещо и имаше.
Та винаги се намира по някоя дразнеща персона.
А има ли без шевове отдолу? Сигурно е супер като чуеш, че си родила без нито един шев!

# 101
Аз попитах като раждах. Изобщо някоя там ражда ли без да я режат и те ми казаха, че е изключително рядко. Режат дори превантивно, за да не се разтяга много там долу, после кожата леко увисвала а и ако се сцепи стои грозно после зашитото.

# 102
Просто не мога да повярвам как винаги има по някой такъв идиот, който да се държи зверски с горките майки. Бях в частна болница и въпреки многото пари пак имаше такива изроди. По време на напъните ме болеше страшно много и съм крещяла. Мъжът ми чакаше пред вратата и покрай него минали служителки от неонатологията и ги чул да казват "кво крещиш ма, то става с напъване, а не с викане!" Потресаващо е че такова отношение идва точно от жени, които вероятно са раждали също.

# 103
Това са бездушни несретници, които явно си мразят работата и нямат уважение към Живота. Незачитайки достойнството на другите, те самите губят такова и го заместват с наглост и арогантност.
Просто не мога да повярвам как винаги има по някой такъв идиот, който да се държи зверски с горките майки. Бях в частна болница и въпреки многото пари пак имаше такива изроди. По време на напъните ме болеше страшно много и съм крещяла. Мъжът ми чакаше пред вратата и покрай него минали служителки от неонатологията и ги чул да казват "кво крещиш ма, то става с напъване, а не с викане!" Потресаващо е че такова отношение идва точно от жени, които вероятно са раждали също.

# 104
  • France
Аз попитах като раждах. Изобщо някоя там ражда ли без да я режат и те ми казаха, че е изключително рядко. Режат дори превантивно, за да не се разтяга много там долу, после кожата леко увисвала а и ако се сцепи стои грозно после зашитото.
Това е подсъдно. Съвсем сериозно! Означава, че нито зачитат информираното съгласие, нито подхождат индивидуално и спрямо модерните медицински практики. Rage
Предполагам, че ако раждах в България щях да избера секцио и аз. Това да режеш здрав и многопластов мускул, плюс толкова нежна и богата на нервни окончания тъкан, просто ей така... идиоти, некомпетентни идиоти.

Общи условия

Активация на акаунт