Домакини 76 / Лятно ни е

• 50 721
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Flo 51  много хубава е терасата.
И моето кръвно е като на мако само че от време на време само се вдига до едни нереални стойности без причина. Та имаше моменти, в които и хапчета за сваляне имах и капки за вдигане и изобщо купон. Откакто минах 40 г всички е не както трябва.

# 661
Джейми недей така ми разваля уповаването в килограмите Laughing
Сега ще ме разколебаеш за диетата Laughing

# 662
мако и Славчето знаят килата ми са малко повече от годините, ама все се надявам малко да се завишат.... хората търсят как да свалят, а аз да качвам, ама и допълнителните екстри няма как да избегна.

# 663
Джейми ти не беше ли на една снимка с Вио и Писе? Може би и Хортензия.... Боже не си спомням, но помня Вио и Писе Gift HeartFlowers Hibiscus

# 664
Не тях само на снимка съм ги виждала, за хортензия не съм сигурна.С Валето сме били съседки в  студентските години, ама спомените ми са много смътни, с мако се видях последно като отиваха на море ми донесе карамфила, който пак ще цъфти Simple Smile

# 665
Да - аз се сетих за снимката и си мисля, че слабото момиче беше или ти, или Хортензия.
За теб знам колко си слаба, че сме коментирали.

Иначе за кръвното налягане - тук от октомври ще започват масов скриниг. Това е статия в BBC от днес:

Всеки над 40 -годишна възраст в Англия ще може да проверява безплатно кръвното си налягане в аптеките от октомври.

Длъжностни лица казват, че схемата на NHS може да спаси около 2000 живота през следващите 5 години чрез откриване и след това лечение на високо кръвно налягане, преди да причини инсулти и инфаркти.

Приблизително 4,8 милиона души във Великобритания живеят с недиагностицирана хипертония.

Рядко има забележими симптоми, поради което е важно да се извършват проверки.

Тих убиец

NHS England заяви, че оценките показват, че 3700 инсулта и 2500 инфаркта могат да бъдат предотвратени в рамките на 5 години в резултат на тестовете.

Ако 2,5 милиона души проверят кръвното си налягане по този начин, се изчислява, че допълнително 250 000 души биха могли да получат животоспасяващо лечение за хипертония.

„Повече  проверки за кръвно налягане ще означават по -бързо откриване на убийствени състояния и по -бързо лечение на пациенти, които се нуждаят от това.“

Джон Мейнгей от Британската сърдечна фондация призова хората да приемат предложението: „Повечето хора не знаят, че го имат, докато не го измерват от медицински специалист.

"Често не проявява никакви симптоми, поради което понякога се нарича" тих убиец ", затова е важно да проверите кръвното си налягане - особено ако имате фамилна анамнеза за сърдечни и кръвоносни заболявания."

Кръвното налягане се записва с две цифри. Систоличното налягане (по -високо число) е силата, при която сърцето ви изпомпва кръв около тялото ви.

Диастоличното налягане (по -ниско число) е съпротивлението на кръвния поток в кръвоносните съдове.

Кръвното налягане на всеки ще бъде малко по -различно. Това, което се смята за ниско или високо за вас, може да е нормално за някой друг.

Като общо ръководство:

високо кръвно налягане се счита за 140/90mmHg или по -високо (или 150/90mmHg или по -високо, ако сте на възраст над 80 години)

идеалното кръвно налягане обикновено се счита за между 90/60mmHg и 120/80mmHg

# 666
  • в сърцата на децата <3
Хайде на ранното кафенце!

Не знам как могат да считат 90/60 за нормално, винаги съм била с такова и все ми казват, че е ниско. А и ако от тези стойности падне още малко, лекинко припадаш (както ми се е и случвало много пъти по същата причина). Последните години вече го държа в разумни стойности, даже и успях да го вдигна няколко пъти, но това е защото си имам трима загрижени за мен, които се стараят да не страдам от ниско кръвно 😆

Лейди, следи го изкъсо, че не е добре постоянно толкова високо. Изтощава сърцето, а аз и пукам кръвоносни съдове понякога.

Оф друг път се будя към 4 в пика на глюкогенезата и има време да заспя отново, но тая сутрин... Няма за кога. Събудих се към 5 и до одеве се въртях, но алармата е за 6. Ще ставам да си направя едно кафенце и да мисля кое от къде ще подхващам днес.

# 667
Благодаря за кафето.

# 668
  • София
Добро утро!
Благодаря за кафето!
Ангелче, каква е тая глюкогенеза?
Ох, по всичко личи, че децата пак ще са дистанционно.

# 669
Добро утро! Влизам да сервирам кафе, а то вече сложено. Благодаря, Ангелче!
Наглеждам ви и ставам да пооправя и да закусим. За днес съм планирала махане на крачоли по магазините. На 2 детски рождени дни сме и трябва да купим подаръци. Между тях ще погледна и някои дреболии- на мен сутиен, на Марти чесалка за зъбките, на Гого- анцуг.
Вале, направо не знам и не ми се мисли какво ги чака учениците. Че и нас като родители.
Славче, лек път и спокойна и безпроблемна почивка.
Не знам дали ви казах, че запазих 3 нощувки в хотелче във Вонеща вода. Това е селце близо до Търново с минерални извори. Дано всичко е наред и да се разнообразим малко, защото с бебе няма да е точно почивка.
Хайде! После пак ще ви нагледам! Усмихнат ден!

# 670
Добро утро!
Да се цопна и аз с кафето.
Вчера Кратун паднал - коляното обелено, ръката го боли.... Обаче тъпо и упорито отказва да сложи ортеза. Да го видя днес как ще "работи"... Но явно не го боли достатъчно щом не иска да ходи на лекар.

# 671
  • Германия
Добро утро и от мен.
Мерси за кафето.
При нас сега е 7 градуса, не знам нощес колко е било. Вече ми мирише на зима, а сме още август месец.
Не искам да е горещо, но и зима не искам, с две думи и аз не знам какво искам, но искам

# 672
При мен е 19гр, но пък и зимата мнооого рядко отиваме до 0 и под нея.

# 673
  • Германия
Калинка, значи зимата се местя при вас, лятото може и тук, ако е като отминалото лято.
Много искам да имам достатъчно средства, да мога да се местя на различни места през сезоните, та градусите да ми отговарят на критерия за нормалност

На Кратун бързо да му минава, по добре да се прави на мъж, отколкото да е някой лигльо и за всяко нещо да мрънка.

# 674
БаЯ то отминалото лято си беше доста горещо тук /юни-юли/ поне според мен. Спасяваше ме, че живея извън големия град, с голяма градина и много дървета. Бяхме здраво изгорели на Йоркша шоу, хем и то се провежда на място, където няма бетон.... А в градовете, където почти няма дървета  си беше направо ужас. Тук няма и голямата дневна амплитуда на континента - вечер Т рядко спадат с 5-6гр от дневните, та си е едно постоянно "пържене в собствен сос" Laughing

Общи условия

Активация на акаунт