Аз също съм на принципа за хранене с култури, които се отглеждат на нашите ширини и са типични за региона на обитание. В този ред на мисли, консумираме морска сол, а не хималайска; пием чайове от планински билки, а не от азиатски или други подобни. Не ядем морски дарове, а наблягаме на прясна риба, олио от гроздови семки, зехтин, олио от слънчогледово семки са основните които използвам. Предимно традиционни храни купувам и приготвям за големите и малкия в нас.
Естествено, от любопитство съм купувала и забърквала какво ли не - мастило от сепия, японски кълнове, бамбук, бадемово брашно, кокосови струшки и теменужки за ядене, но това е в сферата на екзотиката ( за мен).
В моят град, частната и държавната кухня са със сходни менюта, дори държавната я водят по-вкусна
засега няма да ползвам кухня, ако се променят нещата ще го мисля. П. С. Аз не съм вкусвала пъщърнак и бял морков през живота си, но и двете ми момчета са успешно за хранени с тях
затова не вземам отношение по темата със захранването, просто насилствено избързах още от 4+++ и вече на 5+++ си беше с 3 хранения с храна - каша, обяд и плодове и 3 млечни. Общо 6 хранения дневно по около 190 гр всяко не млечно и около 180 всяко млечно. Качва, за моя огромна радост, ака много и едва издържа на зъбоникненето, но не смея да давам нищо за зъбите. Тикам му чесалки в устата и се надявам да го успокояват леко! На герданчета, гривни, висулки и камъчета в леглото "успокояващо венците в устата" нямам доверие, но много майки съм чувала, че одобряват и слагат.