Февруарски бебета 2021 ☀️Тема лятна 🌊

• 25 850
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
  • Велико Търново
Храните които предлагам на децата, тези с които захранвам и давам за опитване са същите, които консумираме в семейството ни. Естествено, всичко съобразявам с възрастта. Авокадо не ядем, съотв няма да предлагам и захранвам. Киноа ядем, но чиа и амарант, по моите разбирания, са храни за птички и не смятам да предлагам.
Аз също съм на принципа за хранене с култури, които се отглеждат на нашите ширини и са типични за региона на обитание. В този ред на мисли, консумираме морска сол, а не хималайска; пием чайове от планински билки, а не от азиатски или други подобни. Не ядем морски дарове, а наблягаме на прясна риба, олио от гроздови семки, зехтин, олио от слънчогледово семки са основните които използвам. Предимно традиционни храни купувам и приготвям за големите и малкия в нас.
Естествено, от любопитство съм купувала и забърквала какво ли не - мастило от сепия, японски кълнове, бамбук, бадемово брашно, кокосови струшки и теменужки за ядене, но това е в сферата на екзотиката ( за мен).
В моят град, частната и държавната кухня са със сходни менюта, дори държавната я водят по-вкусна Simple Smile засега няма да ползвам кухня, ако се променят нещата ще го мисля.
П. С. Аз не съм вкусвала пъщърнак и бял морков през живота си, но и двете ми момчета са успешно за хранени с тях Simple Smile

# 106
Skk за същото се смяхме и с мъжът ми снощи. Нито той, нито аз сме яли бял морков и пащърнак, но ще дадем на малката да не остане по-назад. Хаха
Фиши, най ми е любимо даването на сок на 3 месечни бебета.

# 107
За сега не съм давала нищо екзотично. Картоф, морков, тиква, тиквичка за сега. Авокадо съм опитвала, но не ми хареса. Мисля да предложа заради полезните мазнини. За пъщърнак и бял морков се чудя още, аз се старая да правя домашни и гледам какво има на пазара - само тиквата беше от бурканче.
Мисля след време да пробвам детска кухня - предлагат по разнообразно меню отколкото аз мога да предложа. И при нас казват, че държавната е по добра.

# 108
Аз пащърнак и бял морков не съм нито виждала нито опитвала. Не знам дали ще й дам … може пък и аз покрай нея да опитам. Ние пътуваме доста и ми е важно навсякъде да може да си хапва разнообразно, живот и здраве надявам се още тази зима. Вкъщи се мъдри една огромна домашна тиква. Само не знам като я срежа после как ще я съхраня. Педито днес ми каза да захранвам на 5++ със зеленчуци … иначе казано много ме насочи 😂.

# 109
  • Велико Търново
Аз съм заместила вече 3 хранения... Знам че е много за 6+, но на малкия му трябват кг, предвид че предстоят упойки отново, по добре е да е с по голямо телесно тегло Sad затова не вземам отношение по темата със захранването, просто насилствено избързах още от 4+++ и вече на 5+++ си беше с 3 хранения с храна - каша, обяд и плодове и 3 млечни. Общо 6 хранения дневно по около 190 гр всяко не млечно и около 180 всяко млечно. Качва, за моя огромна радост, ака много и едва издържа на зъбоникненето, но не смея да давам нищо за зъбите. Тикам му чесалки в устата и се надявам да го успокояват леко! На герданчета, гривни, висулки и камъчета в леглото "успокояващо венците в устата" нямам доверие, но много майки съм чувала, че одобряват и слагат.
Дали е възможно да излизат 4 зъба едновременно? В момента има два долни резеца, но до тях е много бяло, а над тях е още повече, но сякаш и отражението на вече излезлите виждам (не ми се смей те, наистина виждам леко отражение сякаш Simple Smile, просто в малката уста преливаща от слюнка всичко блести Simple Smile

# 110
skk007 възможно е, не се притесявай, тъкмо ще минават наведнъж. Какви са тези герданчета? За гризкане ли? Трябва да са много къси, иначе звучи опасно. Някъде бях чела, че при никнене на зъбки се дава водка …. На майката 🤣

# 111
  • Велико Търново
КехлибарЕни гердани, гривни и подобни. Не съм съвсем наясно, но съм чувала, виждала и чела за тях в групата на баткото тук (февруарче 2018).
На мен ми бяха казали да мажа венците с мастика, но нито съм го правила, нито ще го правя! Просто го запомних и се усмихнах на този "безценен съвет"

# 112
Пащърнакът не знам защо е екзотика за много хора, той си е кореноплодно по нашите ширини к между другото е доста приятен на вкус. Аз го слагам в супи или печен за гарнитура. Също и земна ябълка/гулия - рядко я има по пазарите, а е много вкусна.

# 113
Въпроса ми за авокадото беше провокиран от това, че у дома не е никак на почит. Никой от нас не го яде, не ни и харесва вкусът и ако взема би било само за малката. Иначе логиката за храни от нашите ширини е, че УЖ не са "пътували" толкова, тоест не са пълни с нитрати. Фактите напоследък, обаче, показват, че това не е от особено значение.
Фиши, за купешките сокове и бисквитки съм съгласна с теб! И аз не го разбирам!
SKK надявам се, скоро това с упойките и всички неприятности да приключи и да си отдъхнете!

# 114
Според мен няма много смисъл да се захранва с храна, която после няма да предлагам на бебето. И без това има адски много храни за захранване… 
Аз иначе много обичам пащърнак и го готвя много есента, но малката го изплю със замах 😃

Герданчетата са къси, за зъбки, но мен ме е страх да ги салагам.

Фиши, то спомена, че сте пътували вече, как се организираш със шишета, стерилизатори и тн? Носиш си, или вземате апартамент с повече удобства?

Иначе, вие спряхте ли да стерилизирате? Ако не, кога мислите?

# 115
Още стерилизирам и мисля до 1г.
От млякото ме е страх да не се появят гъбичи или бактерии. Мия ги с веро, но друго си е 100 градуса.
Днес пътуваме, взели сме стерилизатора, кошарата, дрехи, шишета, мляко, пюрета, каша .... с две думи: само на главата нямам багаж Stuck Out Tongue Winking EyeStuck Out Tongue Winking Eye
В големите градове има всичко, но не ми се губи времето да ходим до м-н

# 116
Ние като бяхме на почивка използвахме каната за гореща вода, там изварявах бибите и шишенцето за вода. Може би, ако беше на АМ, щях да мъкна и стерилизатор. Не съм носила този път стерилизатора. Обаче мъкнахме кошари и матраци, нищо че бяха сложили от хотела, но имаше петна по нея. Носихме си и наши чаршафи за бебчето.

# 117
Аз спрях да стерилизирам всеки път. Мисля веднъж на ден-два да ги пускам. Така или иначе вече нищо, което влиза в устата му не е стерилно.

# 118
-INA-73 Попитах днес на консултацията за Пробиотик и тя ми каза, че няма нужда в момента. Малката все още няма заместено хранене само й предлагам различни неща за да събера асортимент за напред за да мога да заместя хранене с комбинирани продукти. За стерилизатора го използвам след всяко хранене, но само и единствено защото е на АМ и защото отказва вода и аз също все за тези гъбички мисля…, но доколкото си спомням твоето бебче мисля, че пиеше вода и не гарантирам на 100%, но съм чувала,че след хранене с АМ, ако се дава вода се намалява шанса за поява на въпросните гъбички в устата. За захранването ми каза да давам това което се консумира вкъщи съобразено с възрастта й и така след година по това време да може да хапва от нашата храна в случай, че не консумираме определени храни изобщо да не ги предлагам.

# 119
Не пие много вода, само ако сме излизали и сега започна след всяко от храненията с пюре и с каша.
Аз за бактериите имам впредвид в използваните шишета да не се развият и при следваща употреца да ги поеме.

Общи условия

Активация на акаунт