Февруарски бебета 2021 ☀️Тема лятна 🌊

• 25 882
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
Има ли бебета, които да са започнали да лазят? При мен се обръща по корем, не е лазене, но успява да се придвижи до играчката която иска.

# 121
Има ли бебета, които да са започнали да лазят? При мен се обръща по корем, не е лазене, но успява да се придвижи до играчката която иска.

Не е ли рано за лазене ? Очаквам го към 7-9 м.
Не знам как да го нарека, но лежи по корем, движи крачета и се придвижва назад на много малки растояния, за да вземе играчка.
Нашето се върти сам и в двете посоки. Спи по корем и понякога в зависимост как са му ръцете под него му е трудно да се обърне от корем на гръб.

# 122
  • East Coast
За авокадото- в къщи само аз си го ям...сега и бебо. За него правя авокадо с круша или банан. На мен намачкано авокадо със ситно нарязани домати, лук, чесън и малко лимонов сок. Слагам в/у препечена филийка и пържено яйце  Yum
Вчера пробвах да направя шарен ( кафяв) ориз с тиквичка. Киснах цяла нощ, варих един час, пасирах и пак не стана. Стои като не сварен.. Rolling Eyes Как правите ориза? Правите ли каша? Иначе е много, много ароматен и на Даниел му хареса, обаче аз се побърках, че може да се задави и не му дадох цялата порция.. после дохраних с мляко. Той пък не иска...абе пълен провал

Петя моя господинчо....имитира... Smile някакво лазене. Но по скоро изглежда като червейче. Краката ги оправя някакси, но ръцете май не са му достатъчно силни и си помага с глава Smile

DivaOrhideq дано бързо се оправи.
При нас пак почна някакъв скок. То изобщо аз имам чуството, че се сливат. Няма спане. Зъбили са, скоци ли, не знам и аз вече. На пълен работен ден съм + бебо и като приключа започвам втора смяна в къщи. Плаче ми се вече от умора и недоспиване

За стерилизирането - аз минах на веднъж седмично

# 123
Ние сме на морето. Стерилизатора си го нося с мен винаги като пътуваме. Сега помъкнах и кошара, колкчка, чаршафи, шезлонг за къпане, надуваемия повивалник на икеа, басейн …. Абе като цяло веселба 🤣 ще ги оставя тук повечето да не ги нося следващия път. За мен най-трудното при пътуването като сме дамо двете е товаренето на колата с багажа. Тя в столчето при недвижеща се кола не стои, аз ако я оставя вкъщи докато свалям багажа знам ли каква щуротия ще сътвори … онзи ден чаках на баща й една кратка почивка в графика, за да може да я гледа на камерата, докато междувременно си говорим, взех си слушалките, телефона в джоба и набързо направих 4 курса.
Още не пълзи обаче се опитва и яко се изнервя. Сеща се как да си сгъне и завърти краката обаче частта с ръцете не й се получава и вместо да се вдигне на длани мушка ръцете назад и забива главата.

# 124
И бебо не пълзи. Мърда единия крак правилно, и ръцете са силни и се вдига на лицева, нооо дупето и шкембето тежат и за сега няма шанс да ги помръдне. Вече обаче напира да сяда, подпира се на ръцете си, но още се олюлява и бързо пада.
Имаме успех с храната - вчера захапа кайсия, посегна към нея и отвори устенца. Взехме си 2 дни почивка от захранването и ще пробваме плодови пюрета.

# 125
Сурови плодове май не са ок за тази възраст. Което е много тъпо, защото ще изпуснем сезона... А друго си е на пара, друго е суров. Ама нищо, де и на есен ще има плодчета някакви.

# 126
Знам, не сме дали да дъвче, само поосмука. Но толкова се зарадвахме, че има интерес. Захранването беше мъка. Мисля, че банан и авокадо може да се дадат. Другото трябва да е на пара.

# 127
С баткото всичко сурово съм давала(плодовете), а го захраних и рано. Не е имал проблеми.

# 128
Някои като ви чета и благодаря на бога, че не трябва да пътувам с вас 😂

Нито съм стерилизирала, нито съм ползвала преварена вода. Никога, откакто се е родил.

Абсурд и да мъкна дори и едно от нещата, които Fishy е изредила. Къпя го в мивката, точно за 5 минути, ако съм в настроение го къпя под душа с мен. На почивка спи в нашето легло и реално всички се наспиваме. Потопян е в басейн, море и минерален басейн още преди да навърши 5 месеца.
Fishy, не знам с какво пътувате, но ми се струва, че и кемпер ще ви е тесен 😄
Не знам как ви се занимава, аз съм мързелив човек, съответно съм и мързелива майка, та гледам всичко да е сведено до минимум. Така и стресът, и вторачването са много по-малко.

Вече има заместен обяд. Давам му дори храни, които аз не съм яла, защото не искам да е капризен на храна като мен. Не е гаранция, че щом сега ги приема и яде после няма да ги откаже, но шансът да ги хареса е по-голям когато са предложени по-рано.

Иначе и той "пълзи", нещо като ранен партизанин. Надига дупе и търка крака в пода, съответно се придвижва с десетина сантиметра, но после се уморява. Иначе се върти като паяк по корем, прави пълен кръг.

# 129
Да, доста хора ги дават смесени и казват, че е голям хит сред бебоците. Може да пробваш. А и е доста полезно като храна. А конкретно авокадо и банан няма и нужда да са био, нищо не преминавало през обелката.

Ако пробваш, сподели после как се е харесало. Simple Smile

Знам, не сме дали да дъвче, само поосмука. Но толкова се зарадвахме, че има интерес. Захранването беше мъка. Мисля, че банан и авокадо може да се дадат. Другото трябва да е на пара.

# 130
Антигона,
Какво количество зеленчуково пюре даваш на бебока ? Чисто ли е или добавяш жълтък или др. ?
Мами, колко хранения имате за 24ч. ? Ние 5-6, искам са махна едно, но детето яде между 120-150 мл и огляднява и през нощта.
Аз захранвам от 23 дни и още търси мляко след като изяде 60-85 гр. пюре на обяд, явно му е рано.

# 131
Давам му 200, но ако му дам и 300 ще изяде. Не от глад, а от чиста лакомия. Въобще няма чувство за ситост.

Още не съм въвела жълтък, следвам схемата на Маги Пашова. По нея жълтък се дава към 7ми месец, тоест скоро. Но смесвам доста зеленчуци вече в едно пюре.

# 132
Антигона Мини Кънтримен карам, без багажник на покрива. Всичко събирам в долното отделение на багажника, горе е само количката с коша за бърз достъп. По принцип съм абсолютен експерт в опаковането на багаж, защото пътуваме много. Тук не мога в мивката, ние сме на къмпинг, не сме на хотел, мивката е дълбока, но тясна. Домъкнала съм ги и ще ги оставя повечето неща. Ако кърмех и аз не бих стерилизирала. И ако отивах на почивка на хотел бих избрала такъв, който предлага бебешка кошара.
Книгата на Маги Пашова мисля и аз да си я поръчам. Приятелка ми снима няколко страници и ми допадна.
По отделно може на длани и на колене, заедно не още. Иначе седи по корем по един час и ако я обърна почва да се сърди.

# 133
-INA-73 Моята госпожица има 5 хранения по 150ml АМ, като първото хранене е в 9 сутринта,а последното е в 23:00ч.или понякога към 00:00ч.
DivaOrhideq Аз мислех да предложа плод без да го варя или да е на пара, но Педиатърката ме спря. В един момент ми се разминават нещата,ако е изцеден сок може, а суров плод не може…,но ще си карам по препоръките на Педиатърката и ще ги давам приготвени на пара или сварени.
Fishy Приятна почивка!
Petya42 Тя се опитва с крачета,но без успех,защото се подпира на ръчичките си и не ги мърда за да се получи движение.

# 134
Fishy, и аз не кърмя. Малкия, за жалост, няма и две седмици пълни само на кърма. Бързо мина на смесено хранене, а скоро след това и изцяло на адаптирано. Нито Хедра, нито Ася, нито добавки, чайове, витамини помогнаха. Накрая Хедра ми каза, че нищо не трябва да е на всяка цена и гледайки ситуацията отстрани, по-добре да мина на сухо мляко.

Днес ми пристигна книгата "Мързелива майка", та да видим дали ще е полезна. Четете ли подобни?

Общи условия

Активация на акаунт