Февруарски бебета 2021 ☀️Тема лятна 🌊

• 25 845
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
И при нас беше същото с водата, постепенно се научи да я пие и сега се задавя рядко, просто задължително след като пие се пробвай да я уригваш, за да спести повръщането. Иначе сега пийва доста след пюрето и няма никакъв проблем.

При нас няма промяна в храненето с АМ всичко си изпива,но мисля че е нормално както при нас в жегите апетита не е толкова голям. Информацията която прочетох,че полезността на морковите не се усвоява без мазнина ми беше много полезна, ще започна да добавям зехтин, че по-лесно се намира. Аз имам голям проблем с водата, малката е на 5м и на АМ постоянно предлагам на втората или третата глътка усеща,че не е АМ и така започва да се дави,че изпадам в ужас, после повръща, а не е с Рефлукс.

# 91
Благодаря ти dannniiii за съвета, ще продължа да предлагам, все един ден ще пропие, но на моменти се обеинявам и си мисля, че аз бъркам можеби предлагам в неподходящ за нея момент и така…, и без това с това захранване сякаш карам второ висше и всеки ден съм на изпит😊😊😊

# 92
Момичета, давате ли на детето да гледа детски песнички на телевизора? (От далече разбира се). Бяхме на гости у приятелка, която е с голямо дете и бяха пуснали песнички в ютуб на ТВ-то. Тошко толкова се смя и гука на песничките напълни ми душата.. у нас се опитах да му пусна само музика без картина, не обърна никакво внимание. Вие пускате ли на вашите деца и давате ли им да гледат в тв-то?

# 93
Ехх с това захранване вече взех да си отдъхвам:) имам доста продукти за комбиниране.Ако не бяха кашите и пюренцата щеше да стои гладен тези дни.Не иска мляко....мъчат го зъбки и гърлото е червено 😢 от днес започнохме антибиотик.Поплаках си въобще не съм привърженик на антибиотиците.Вчера и днес го мъчи температура.Много ми е жал за него.
За водата :за пръв път тия дни започна да пие около 30-40мл. Предлагам от ден 1 .На АМ сме.До преди няколко дни чак му се гадеше от нея и се давеше също/ но се научи,че водичката е край на храненето и започваме"браво" ритуала а после следва гушкане и разнасяне докато се уригне.Със кеф започна да си стиска биберона на водата и започна да си гълта по малко😜А пък тия дни си чеше и венците и преглъща още повече.
За мазнината в пюрето вкарах масло.То ми се струва най-натурална мазнина.Ще вкарам и растително разбира се но по-нататък.
Със сигурност изпускам но прочетох само последните няколко коментари ще пиша пак.Таткото е нощна и сме сами.Здрави бебчета и лека вечер на всички.

# 94
Iveto, не, категорично не давам и дълго време няма да давам. Екрана, доказано, обърква недоразвитите мозъчета на бебетата и смяната на картините с това темпо и наситеност е вредна за тях.
Анна, да се оправя бебко, пожелавам! Като даваш масло, търси обезсолено обаче Simple Smile

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 08:55 от DivaOrhideq

# 95
Момичета, давате ли на детето да гледа детски песнички на телевизора? (От далече разбира се). Бяхме на гости у приятелка, която е с голямо дете и бяха пуснали песнички в ютуб на ТВ-то. Тошко толкова се смя и гука на песничките напълни ми душата.. у нас се опитах да му пусна само музика без картина, не обърна никакво внимание. Вие пускате ли на вашите деца и давате ли им да гледат в тв-то?

Не, категорично. Смятам тя мен да отучва от "привързаността" към технологиите, а не аз да я приучвам към тях. И е вредно... чат пат пускам песнички за слушане само.

# 96
Редактирам се, защото се сетих, че не написах
D.B да не ти е много бърз биберона?

ГХИ може да ме убедите, че е полезно, ако гледате крава, за която лично си отглеждате храната, почиствате я преди да я издоите, приготвяте си собственоръчно маслото, което после претопявате на бавен ОГЪН. Всичко останало е много пъти по-близо до маргарина, отколкото до ГХИ … само се замислете … купувате масло, в което не знаете какво има и го загрявате на котлон с непрекъснати пикове и спадове на температурата …. Съжалявам ама аз това не го разбирам.
Ние сме най-болното и най-зле отглежданото от всички поколения, така че изобщо не сме за пример с какво са ни гледали, очаква се да бъдем и с доста съкратена продължителност на живот, заради ранната изява на много заболявания.
Ивето пускам да слуша, но не и да гледа. Рано им е много, превъзбуждат се. У дома по принцип телевизора е прахосъбирачка така или иначе.

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 18:06 от Fishy

# 97
Изцяло подкрепям написаното от Fishy,за нашето поколение. В този ред на мисли сега се опитваме да захраним децата си с домашни зеленчуци и плодове, но в крайна сметка като се стигне до Броколи, Пащърнак,Авокадо и други(нови продукти за Българският пазар и земеделие)си ги набавяме от магазинските мрежи и представа си нямаме с какви химикали са подхранвани за да имат търговки вид, и в един момент нямаме избор и децата ни ще са като нашето поколение, с разликата, че даже ние сме извадили малко късмет и продуктите(млечните специално) са си били истински.
Редактирам се Fishy малко се срамувам да отговоря на този въпрос, защото незнам как се разбира биберонът бърз или бавен е, използвам Шишетата на Авент Антиколик е серията и предлагам водата с Биберон номер 1, но дали е бърз или бавен незнам.

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 18:23 от D.B.

# 98
Освен номера, обикновено има s, m или l. S са най-бавните, те са за вода и чай, m са за АМ, L са за АМ гъста формула и пюре. На новите на авент има “биберон с поток за новородени”, “биберон с бавен поток” и “биберон с бърз поток”. Този бързия би трябвало да го има само за големите размери. Не знам как е указано обаче на самия биберон като е толкова дълго. Мисля, че ще ти е най-лесно така: пълниш с вода и обръщаш, ако тече не е подходящ.

Изцяло подкрепям написаното от Fishy,за нашето поколение. В този ред на мисли сега се опитваме да захраним децата си с домашни зеленчуци и плодове, но в крайна сметка като се стигне до Броколи, Пащърнак,Авокадо и други(нови продукти за Българският пазар и земеделие)си ги набавяме от магазинските мрежи и представа си нямаме с какви химикали са подхранвани за да имат търговки вид, и в един момент нямаме избор и децата ни ще са като нашето поколение, с разликата, че даже ние сме извадили малко късмет и продуктите(млечните специално) са си били истински.
Редактирам се Fishy малко се срамувам да отговоря на този въпрос, защото незнам как се разбира биберонът бърз или бавен е, използвам Шишетата на Авент Антиколик е серията и предлагам водата с Биберон номер 1, но дали е бърз или бавен незнам.

# 99

А, не, за екран ще почака. Така или иначе заради брат й ще гледа от по-рано, но им се отразява зле и то е очевидно. Превъзбуждат се осезаемо и се пристрастяват. С брат й поне е така. Той имаше молуски на година и два месеца и трябваше да го мажем с едно лекарство като той седи много мирен. Това освен с таблет не можахме да го постигнем и още съжалявам, защото отворихме кутията на Пандора и вече няма накъде. Пак го органичаваме, но си търси и иска.

# 100
Извинете невежеството ми, но защо е нужно захранване с авокадо? Аз съм привърженик на идеята, да се захранва с плодове и зеленчуци характерни за нашите ширини, но ми е любопитно?

# 101
Извинете невежеството ми, но защо е нужно захранване с авокадо? Аз съм привърженик на идеята, да се захранва с плодове и зеленчуци характерни за нашите ширини, но ми е любопитно?

Не е нужно Simple Smile Ако искате, можете да давате. С авокадо стават приятни плодови кремчета и понеже е неутрално като вкус, повечето бебета го хапват смесено с плод.

# 102
Абсолютно не е нужно. Повечето го дават, за да го комбинират и заради полезните за мозъка мазнини в него, но може спокойно и без него.

# 103
Разбира се не е задължително, всеки сам си решава с какво и как да захранва, но взех една листовка за частна детска кухня, и там ясно си пише кои продукти трябва да съм дала за да я запиша и са си изброени(примерно авокадо, киноа,амарант и др.) незнам дали в държавните детски кухни използваните продукти са същите. С две думи и от Детска кухня трябва да се лишим, ако решим да предлагаме само продукти характерни за нашите ширини.

# 104
А каква е логиката в предлагането на продукти само от нашите ширини? Според мен най-нормалното нещо е, детето да се захрани с храна, каквато и родителите консумират. Авокадото е изключително подходящо за даване под много различни форми - на паста за мазане, на супа, нарязано за гризкане, в печиво, в кремче, в каша. Освен това е изключително полезно. Аз го обичам много и със сигурност ще е едно от първите неща, които ще предложа. А и то много добре си расте на нашия климат, само дето ние не го отглеждаме.
Аз пък примерно не разбирам даването на сокове и бебешки бисквити, но много майки го правят и проповядват. Въпрос на избор и начин на хранене на семейството като цяло.

Общи условия

Активация на акаунт