Февруарски бебета 2021 ☀️Тема лятна 🌊

• 25 863
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
Нормално е, Дани! И ние тях чакаме. При повечето бебета са долните, но и това се среща често.

# 526
При нас бяха първо долните, след това страничните долни резци и чак тогава горните. Както дойдат, педиатъра ни се радва, че вече имаме 6 броя.
Я аз да питам - как прекарвате деня с бебоците? Можете ли да ги оставите примерно за 30 мин да си играят сами? При нас от ден едно има винаги човек до него - аз, татко му, свекървата, която ни помага и не знам дали заради това не иска да остава сам дори и за минута. Иначе си играе седнал, но трябва да има човек до него.

# 527
Виктория се занимава сама за определено време, но въпреки това оставянето й в кошавата за игра става все по-трудно. Като види, че отивам някъде почва да мрънка, а другото е, че от седнало положение така се засилва назад, че мен ме е страх да я оставя, макар и да е уж мек килима.
При нас бяха първо долните, след това страничните долни резци и чак тогава горните. Както дойдат, педиатъра ни се радва, че вече имаме 6 броя.
Я аз да питам - как прекарвате деня с бебоците? Можете ли да ги оставите примерно за 30 мин да си играят сами? При нас от ден едно има винаги човек до него - аз, татко му, свекървата, която ни помага и не знам дали заради това не иска да остава сам дори и за минута. Иначе си играе седнал, но трябва да има човек до него.

# 528
Оставянето в кошарата, виждайки, че отивам някъде е драма. На земята не мрънка, за това пък вчера директно си излезе на плочките в коридора да ме търси. Няма 5 - 6, мама си е мама.
Вчера ми направи впечатление, че долният венец на малката е надут отпред, точно във формата на 2 зъбчета, отгоре няма бяло, обаче. Дали така изглежда, когато се готвят да излизат?

# 529
И аз съм по цял ден около малкия. Заиграва се, но за малко. И мисъл не ми е дала да го оставя и за секунда, че сега тръгва по мебелите с едни кашкавалени крака и ме е страх да не заминат зъбите. Никога не съм ползвала кошара за игра. Като тръгна нанякъде пълзи плътно след мен. До сега примерно можех да измия чинии нещо, той си сядаше до мен и си подхвърля я шише, я ринг. Но отскоро се катери и по мен да се изправя и Unamused
Моя хубостник пък се обръща само и единствено на името на баща си:head_band: Като попарен гледа.

# 530
Аз го оставям в кошарата и стой,  но само ако преди това сме играли, обръщала съм му внимание или е изморен и си почива там като гледа нещо в.ръцете си - играчка, лъжица, крем и т.н. Столът за храненне също върши работа да стой, но близо до мене/нас и ме гледа как готвя, простирам, работя и др., но това мах 1ч. Ние взехме хубаво и стабилно столче именно с тази цел, като е до нас все едно го държим и той любопитства Heart Eyes
Колко вода пият вашите мъници ? Имаме драма с тази вода, не иска, пиеше като беше жега

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 00:08 от -INA-73

# 531
Ина,направо не ми се говори….още сме в уникална драма с водата,пробвах с два вида бебешки чай,ефект 0,сега ще купя трети вид с надеждата,че ще й хареса.С много усилия изпива от 70 до 100мл.
Съвсем честно пиша,когато й давам след ваксина Панадол го приема с ухота,а вода като й дам сякаш течен Аналгин й давам.В чудо съм се видяла с отказа й да пие вода и съм много притеснена,а Педиатърката усмихнато ми казва(Спокойно нищо й няма)е не го разбирам това,как да съм спокойна?

# 532
Че 100 мл вода не е ли достатъчно за бебе? Пие ли кърма или АМ? При нас пие около 50 мл и имаме 4 течни храненета. Даваме през целия ден, памперсите са добре напишкани.

# 533
На АМ е от раждането.Тя също добре си напишква пелените,но има три хранения с храна и само две с АМ и за това 100мл.за мен лично е малко,но все пак това е мое виждане,нямам опит първо дете ми е.Може и аз да съм в грешка.

# 534
На АМ е от раждането.Тя също добре си напишква пелените,но има три хранения с храна и само две с АМ и за това 100мл.за мен лично е малко,но все пак това е мое виждане,нямам опит първо дете ми е.Може и аз да съм в грешка.

И ние така 2 пъти АМ и 3 хранения, но водата е само 10-20 ml. Сега разреждам малко повече каши и мляко. Утре ще питам педиатъра за чай.
Необходимото количество на водата е според теглото, поне за възрастни е така.

# 535
Вие със 100мл. Вода сте шампиони. Моята госпожица изобщо не желае. Моля Ви, помогнете ми.. 3ти месец вече го караме през 2-3 часа да се буди нощем като новородена, а напоследък през 1 час. На ръба на силите си съм вече, тая работа без нощен сън е по-зле и от коликите. Не издържам вече, повръща ми се като стане вечер, защото сюжета е един и същ.

# 536
Жекова, как спите през деня? Дай пример с един  цял ден по часове. И как сте с хемоглобина?

Не знам дали мога да помогна, но при нас се оказа, че спи твърде много през деня и затова се буди нощем

# 537
Жекова, като се буди какво правите - пие ли мляко, бицерон ли го успокоява или е активто и си играе ? Като се събуди само рев или е с отворети очи и активно ?
Пълзи ли през деня? Активно ли е, за да се измори и заспи дълбоко.
Да не би да преяждате през деня или да има запек ? / при нас имаше такава нощ с рев и болки в коремче/.
На мене педиатър ми каза, че от храненето зависи сън, ние нямаме голява драма, но виждам връзка.
Намам опит, но забелязвам че буденето нощем при нас е различно и причините са различни и съотвенто моята реакция.

# 538
Здравейте,
Малчо е сополив от 5 дни. Баткото беше с хрема и колкото и да ги отделях и пазих един от друг, бебчо завъди и той сополи - безцветни, воднисти. Няма температура, не кашля, само чувам от време на време как хърка нослето, игрив е, но тези сополи не намаляват. Слагам физиологичен разтвор и дърпам с аспираторна помпичка, но продължава да ги продуцира в обилни количества. Педиатърката не се впечатли особено и каза, че освен физиологичен разтвор, мога да давам осцилококциум и половин доза течен витамин Ц. На вас какво са ви предписвали за бебчовците при хрема?

# 539
Момичета, през деня спи по 2, макс три пъти за около час най-много. Не пълзи още, по-скоро се приплъзва, но я оставям по много време да играе на земята. Събужда се с мрънкане и рев, не иска вода, не иска бибка, люлеене, гушкане.. единствено на гърдата ми се успокоява, пробвах и ам да дам, за да е по-засищащо и след 2-3 часа пак същата работа. Не преяжда, храня я с нормални за възрастта и количества, ака всеки ден. Споделих с пефиатърката, тя каза, че не трябвало да е така, но периода на никнене на зъби бил много тежък. Мажа Дентинокс, дадох и дори прахчета Тийта и пак нямаше особена промяна.

Общи условия

Активация на акаунт