Февруарски бебета 2021 ☀️Тема лятна 🌊

• 25 867
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Аз започвам да търся бавачка. При нас е много сложно с яслите, но междувременно ще оглеждам частни ясли. Не се надявам на дъжавна, знам че нямаме шанс, а и не го предпочитам.
Ако говорите за “родители в заетост” ще могат да я подновят евентуално след като имаме правителство (ако това се случи в близко бъдеще”.

Момичета, които се следихте в Надежда с пакет, при кой лекар бяхте и доволни ли сте?

# 586
Сигурно знаете, но имате право на полвината пари, които получавате като майчинство ако детето не е държавна ясла. Това определено помага с разходите по бавачки.

# 587
Дами, имам питане. Бебочка лази и се изправя, но не сяда стабилно още. При вас как се случиха нещата със сядането?

# 588
И при нас е така, вече се набира по кошарата си и се изправя сама, но не сяда сама, няма и интерес. Иначе ако аз я сложа седи седнала много добре. Мисля може към 9 месец да почне да сяда само детето.
Дами, имам питане. Бебочка лази и се изправя, но не сяда стабилно още. При вас как се случиха нещата със сядането?

# 589
Даяна пък сяда абсолютно сама, набира се на коремна преса и сяда, обаче пък не се изправя в кошарата още. Всяко детенце е индивидуално.

# 590
Виктория започна да сяда преди месец някъде, но не беше особено стабилна и се подпираше странично. Аз не съм я слагала никога седнала, чаках да седне сама. От няколко дена започна да се изправя и да пристъпва настрани с опора и да сяда съвсем стабилно и да си играе седнала. Не знам как стана изведнъж толкова бързо това нещо, но буквално за часове се случиха тези неща едно след друго. Видях се в чудо с тези обиколници, не знам какво да правя, каквото и да сложа тя се катери и го дърпа. Снощи си удари пак главата и я сложих в сгъваемата кошара.

# 591
И ние така - удари се вчера в дървената кошара и я свалихме на долното ниво, така не може да се хване отгоре на дърв.плоскост, НО не значи, че скоро няма да започне да се хваща за вертикални пръчки. Д-р Фурлакис ни каза да го слагаме в сгаваема кошара защото е от плат, тогава не го разбрах защо, но сега ми се изясни.

# 592
О, да! Сгъваемата кошара е решението след 6-тия месец, колкото и красиво да изглеждат дървените легълца. По-просторна е и си спестяваш риска от постоянни чуквания тук-там. Моят малчо се върти на 360 градуса и в дървеното креватче неминуемо се тряска в решетките. Време е и при нас да извадим сгъваемата кошара. Все още се ослушвам, защото дървеното креватче ми е удобно заради шкафчето под него, но вече отесня.

# 593
Аз пък не бих я сложила. През нощта и като заспива си слага ръчичките и крачетата между решетките и така й е някак по-спокойно. Когато пътуваме и ползваме сгъваемо легло се върти и събужда нон стоп. Не само, че явно не усеща тази сигурност, но супер много шумка леглото. Брат й към 10-я месец вече знаеше, че трябва да се пази от решетките.

# 594
Ние пък сега се местим в ново жилище и за там имаме подарък дървено легло, много красиво....до сега бяхме със сгъваема кошара. Точно тези дни се притеснявах, че много ще се удря в тази дървена кошара. Ще пробваме, ако не пак ще сложим сгъваемата.

# 595
На най-долното ниво сме, но се изправя и се катери по обиколниците и пак се удари горе Sad диваненце … нашето легло не шуми толкова, но все пак не ми допада идеята, най-малкото е изкуствено и спарва. 
И ние така - удари се вчера в дървената кошара и я свалихме на долното ниво, така не може да се хване отгоре на дърв.плоскост, НО не значи, че скоро няма да започне да се хваща за вертикални пръчки. Д-р Фурлакис ни каза да го слагаме в сгаваема кошара защото е от плат, тогава не го разбрах защо, но сега ми се изясни.

# 596
До 6 месец ползвахме сгъваема кошара. Сега я ползвам за игра. В дървеният креват ми изглежда къде - къде по удобно и стабилно, пък все някак трябва да се научи да не си буха главата, това дете...

# 597
Петя, или моето е много палаво или ти си много смела Simple Smile
До 6 месец ползвахме сгъваема кошара. Сега я ползвам за игра. В дървеният креват ми изглежда къде - къде по удобно и стабилно, пък все някак трябва да се научи да не си буха главата, това дете...

# 598
Купихме наколенки за пълзене Joy Joy
Има и каска и ръкавици в магазина Stuck Out Tongue Winking Eye

Дописано: В сгъваемата кошара подът е по-мек от дървена кошара и е по-трудно изправянето.

Последна редакция: вт, 12 окт 2021, 12:54 от -INA-73

# 599
Ина, каква е целта на наколенките?
За каска и аз се замислям. А после се сещам, че всички деца до сега са оцеляли и без нея и се разубеждавам...

В дървен креват си спи, не се удря кой знае колко, ама и не го оставям в него за дълго, макс пет мин след като е будно.

Хубаво е да спи на твърдо детето, сгъваемото легло ползваме само при пътуване.

Общи условия

Активация на акаунт